ΟΦΗ: Επικίνδυνοι "Γκο(ρ)τζίλες" - Ευτυχώς ήταν ο Σκουλάς...

Απόψεις
ΟΦΗ: Επικίνδυνοι "Γκο(ρ)τζίλες" - Ευτυχώς ήταν ο Σκουλάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εκτεθειμένος του Κλάτενμπεργ Γκορτζίλας - Το δισ εξαμαρτείν, που λέει πολλά - Ο διαιτητής που μετά τη Ριζούπολη ήθελε να λυγίσει τον ΟΦΗ μέσα στο σπίτι του; Πήγαν να "ψήσουν" και τον "Varίστα"! -Οι… άλλες εικόνες που δείχνουν το πάθος του ΟΦΗ και η αφιέρωση στον Αρώνη

Στους πρώτους σχολιασμούς μας για το ματς ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα, είχαμε επισημάνει "Κρατείστε την επιμονή του Σκουλά από το VAR, για το όντως πέναλτι". Ήταν καθοριστική στιγμή για τη νίκη, βλέποντας τον διαιτητή Γκορτζίλα, να θολώνει το μάτι του ξανά και σε λίγο διάστημα από τη Ριζούπολη, σε βάρος του ΟΦΗ.

Τώρα, μετά τη δημοσιοποίηση των διαλόγων στην φάση του πέναλτι του Κάργα, ο Γκορτσίλας αποδεικνύεται ένας διαιτητής - ύποπτος, όσο και ο πρώτος βοηθός του Δημητριάδης. Δεν ήθελαν με τίποτα να δώσουν ένα  καραμπινάτο πέναλτι μπροστά στα μάτια τους, από ένα ολοφάνερο απλωμένο χέρι πρασπαθώντας αγωνιωδώς να πείσουν τον VARίστα.

Η  παρέμβαση του Μανώλη Σκουλά που -ευτυχώς- ήταν στο VAR,  έμελλε καθοριστική για τον καταλογισμό της παράβασης και την απεριόριστης αξίας νίκη του ΟΦΗ.

Στους διαλόγους ο Δημητριάδης ακούγεται μανιωδώς να πείσει τελεσίδικα τον διαιτητή να συνεχίσει το παιγνίδι, φωνάζοντας του «Παίξε, παίξε. Το χέρι είναι πολύ κοντά στο σώμα, το βλέπω, φύγε» και αμέσως μετά συνέχισε με το ίδιο παραμύθι ο Γκορτζίλας στον Σκουλά που ήταν στο VAR: «Το χέρι είναι πολύ κοντά στο σώμα, το έχω δει, δεν μεγαλώνει την γωνία του», λέγοντας του επίμονα να μη δώσει το πέναλτι γιατί… ήταν κοντά. Ο Μανώλης Σκουλάς τους έστειλε ουσιαστικά στον αγύριστο και έτσι ο Γκορτζίλας έδωσε το δίκαιο πέναλτι που ο Σολίς το μετέτρεψε σε δάκρυ χαράς!

Μια απτή απόδειξη ότι όλα μπορεί να κρέμονται σε μια κλωστή ακαθόριστων παραγόντων στο ποδόσφαιρο, ανάμεσα τους και σε διαιτητές που λειτουργούν με σκοπιμότητα. Γιατί ο Γκορτζίλας ήταν αυτός που την έκανε στον ΟΦΗ στη Ριζούπολη, όταν βγήκε ο Μπούσης και δικαίως διαμαρτυρήθηκε δημόσια για τη διαιτησία του. Αυτόν όρισε λίγο μετά ο Κλάτενμπεργκ στο κρίσιμο ματς του ΟΦΗ με τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΣ, αυτόν έκραξε με την δημοσιοποίηση διαφανώς των διαλόγων των διαιτητών. Γι αυτό προσοχή, δεν μιλάμε για ανθρώπινα λάθη…

Οι… άλλες εικόνες που δείχνουν το πάθος του ΟΦΗ και η αφιέρωση στον Αρώνη

Οι αντιδράσεις και μόνο των ανθρώπων του ΟΦΗ σε όλη τη διάρκεια και μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με κυρίαρχη την κινητικότητα και τη διαδραστική σχέση του Νίκου Νιόπλια με τους παίκτες του, στη λάβα του ματς, είναι ένα ακόμη πειστήριο ότι ο ΟΦΗ θα είναι μαχητής της νίκης σε όλη τη διάρκεια των πλέι άουτ. Πέρα και μέσα από όποια προβλήματα.

Το καλύτερο σημείο στα μάτια μας ήταν ο τρόπος με τον οποίο εξέφραζε την πίστη του στον Βαγγέλη Νοικοκυράκη, που τον πέρασε στο ματς ως χρήσιμο εργαλείο και τον καθοδηγούσε με ένα θαυμάσιο τρόπο στις κινήσεις του. Αυτά θέλει ο κόσμος να βλέπει από την ομάδα του. Ξεχωριστή ήταν και η εικόνα που ο Νιόπλιας έσπευσε στο τέλος στην κερκίδα να αφιερώσει τη νίκη στον Γιάννη Αρώνη (φωτο), με τον οποίο συνδέεται σε όλες του τις εποχές του ΟΦΗ.

Ο έμπειρος παράγοντας είναι γνωστό ότι είναι κοντά τους και τώρα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News