ΟΦΗ: Αυτός ο "άλλος" του Νίκου Νιόπλια

Απόψεις
ΟΦΗ: Αυτός ο "άλλος" του Νίκου Νιόπλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολυπόθητη νίκη που ήλθε την 13η αγωνιστική της βασανιστικής προσδοκίας - Τίποτε τυχαίο, με την επαναφορά στον προσανατολισμό στο αποτέλεσμα και την ορθή καθοδήγηση με πίστη στο δυναμικό που διαθέτεις - Στήριξη από θέση παραμονής - Το θέλω του Ζαγοράκη για την Εθνική για τον Νιόπλια προϋπήρχε...

Τα πειστήρια της «κακής χρήσης» αναδείχθηκαν μεταμορφωμένα σε ικανά εργαλεία, για να οδηγήσουν ως το τέλος στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου.

Ο ΟΦΗ -αυτός ο άλλος- ξετίναξε από πάνω του την θολή αντίληψη του τι θέλει από κάθε ματς, εμφανίζοντας πλήρη χάρτη προσανατολισμού στην αγωνιστική του εμφάνιση, ενδυναμώνοντας -μαζί και αυτονόητα- την πίστη και την αυτοπεποίθησή των ποδοσφαιριστών του.

Καν τυχαίο - είτε πιστεύεις ή όχι στις προκαταλήψεις- ότι το νικηφόρο αποτέλεσμα του... έσκασε πάνω στην 13η αγωνιστική αναζήτησης της νίκης, με την αίσθηση ότι αποτίναξε από πάνω του, τη γκίνια της ομάδας αλλά και τη στενοχώρια των φίλων της. Μοιάζει με «13άρι» του παλιού ΠΡΟΠΟ αυτό το κέρδος, με ηχηρή μάλιστα την ολική ανατροπή.

Καν τυχαίο που ήλθε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού τα δείγματα επί Νιόπλια φάνηκαν και με τον Άρη παρά την ήττα στην κανονική περίοδο, συνεχόμενα με τον χρυσό βαθμό του Βόλου, φέρνοντας τρίποντο το Σάββατο με τη νίκη, παρά την πληθώρα των απουσιών.

Η ανοδική αυτή σταθερότητα, έργο ορθής καθοδήγησης και έμπειρης ηγεσίας που εμπνέει και αναβλύζει φρόνημα, είναι σίγουρο ότι θα δείξει ακόμη καλύτερα στοιχεία στις επόμενες μάχες που θα καθορίσουν την αποστολή.

Ο ΟΦΗ στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι άουτ, υπερασπίσθηκε τη βαθμολογική του θέση με την οποία μπήκε στο τουρνουά, και ανέβηκε σε θέση άμεσου παραμονής, η οποία παίρνει σκυτάλη, με μεγαλύτερη ισχύ, για τη νέα προάσπισή της.

Ο ψυχισμός της ομάδας του ΟΦΗ, φάνηκε και από άλλα στοιχεία, όπως η διαχείριση και οι ουσιώδεις, μεστές λέξεις και ενέργειες ενδυνάμωσης που χρησιμοποίησε ο Νιόπλιας μέσα από το έργο του και την εμπειρία του, μαζί με την ευασθησία δύναμης και πίστης που έδειξε με το δάκρυ του ο Σολίς.

Ίδιοι και μάλιστα λιγότεροι παίκτες με το χτες των απωλειών, αυτοί που επανάφεραν τον ΟΦΗ στο δρόμο των επιτυχιών, που μπορεί να πορευθεί επιτέλους και να τερματίσει με ένα χαμόγελο στα χείλη αυτού και των φίλων του...

-Η στήριξη στην προσπάθεια του ΟΦΗ να αναδειχτεί ο νικητής των πλέι άουτ, συνεχίζεται αμείωτα. Δεν την ανακαλύψαμε το Σάββατο, αλλά ισχύει εξ αρχής και μέχρι τέλους, όπως σε κάθε περίπτωση που υπάρχει η ένδειξη "ζωής ή θανάτου". Είναι ένα από τα μεγάλα διδάγματα του ποδοσφαίρου να αγωνίζεσαι για τις ελπίδες σου, μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. «Μονόδρομος, η υποστήριξη όλων στα ματς που θα κρίνουν τη σεζόν και υπάρχει δρόμος για τον τελικό λογαριασμό», είχε τονίσει η στήλη πριν την έναρξη των πλέι άουτ.

-Όταν μια ομάδα έχει σε ένα παιχνίδι προσανατολισμό στο στόχο της νίκης και δεν λειτουργεί με την αμφιβολία μιας λαθεμένης πάσας από τον "δάσκαλο", επικεντρώνεται και ανεβάζει στροφές και δείκτες... Πέρασε στην πράξη η δήλωση του Νιόπλια «παίζουμε στην έδρα μας, είμαστε έτοιμοι». Οι παίκτες του, το επιβεβαίωσαν μέσα στο "Γεντί Κουλέ". Ο κόσμος γέμιζε νοητά τις κερκίδες του!

-Από τις έξι συνολικά φετινές νίκες του ΟΦΗ οι τέσσερις είναι με τη Λαμία και τον ΠΑΣ, ενώ μπορεί να τις ντουμπλάρει άκρως σωτήρια με τον Παναιτωλικό και με τη Λάρισα που έπονται... Με το Βόλο πρόσθεσε στη νίκη χρυσό βαθμό...

-Αναμφισβήτητα ο Μεγιάδο επανεμφανίστηκε με τα χαρισματικά στοιχεία που τον πρωτογνωρίσαμε. Ο Σαρδινέρο μπορεί... να κρεμάσει κι άλλους τερματοφύλακες, αν ο ΟΦΗ δείχνει αξιοπιστία σε όλες του τις γραμμές. Σημαντική ένεση ηθικού το εξαιρετικό του γκολ για ένα παίκτη που βάσει των δεδομένων, είναι απαραίτητος για τον προπονητή του. Αποδεικτικό στοιχείο του -αυτού του άλλου- ΟΦΗ, το παιχνίδι του Σολίς… να θυμίζει Μπόκα Τζούνιορς. Είθε να επιστρέψει το ταχύτερο.

Καιρό πίσω στο βασικό πλάνο του Ζαγοράκη

Η επιλογή του Νίκου Νιόπλια για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Εθνική μας ομάδας από τον Ζαγοράκη, προϋπάρχει από τη μέρα που ο σπουδαίος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ανέλαβε τη μεγάλη ευθύνη να οδηγήσει τον ΟΦΗ στη σωτηρία μέσω των πλέι άουτ.

Το είχαμε σχολιάσει μάλιστα με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ την ίδια μέρα μέσα από το σχόλιο «Γενναία η απόφαση του Νιόπλια», σημειώνοντας στις 2 Μαρτίου, για αυτή την προοπτική, που είχε υπολογιστεί να συμβεί από τον Μάιο:

«Όσον αφορά τις πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κόουτς θα πάει τον ερχόμενο Ιούνιο στα άλλα παλιά του λημέρια, ως τεχνικός των Εθνικών μας ομάδων, όπου τον θέλει ο Ζαγοράκης (εκτιμάται ότι θα βρεθεί η τομή και ο Θόδωρος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ), είναι μια ακόμη αισιόδοξη είδηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και καλό -πάλι- για τον ΟΦΗ».

-Κρατείστε: Αυτό που δήλωσε ο Νιόπλιας για τους τραυματισμούς «Κάτι δεν γίνεται καλά αλλά είναι και ατυχία, πέντε χιαστούς μέσα σε μία χρονιά". (Να σωθεί η χρονιά και όλα διορθώνονται...). Την επιμονή του Σκουλά από το VAR, για το όντως πέναλτι. Ότι ο Ζαγοράκης υποσχέθηκε ότι τα πρώτα βήματά του στην ΕΠΟ είναι η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, η εναρμόνιση των κανονισμών της με αυτούς των FIFA, UEFA με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την αναδιοργάνωση της ΕΠΟ και της Εθνικής.

-Κομβική η αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (με συμμετοχή της Superleague), ώστε να αποφασίζει μόνο αυτή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

-Όλο το πρωτάθλημα της Superleague 2 γίνεται για να μπει σίγουρα στο τραπέζι της Superleague o Ιωνικός, απαλλαγμένος από το κυνήγι των ανταγωνιστών του. Έτσι αυτός κερδίζει και οι άλλοι χάνουν βαθμούς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό...

-Το «Φταίω εγώ», υπάρχει και σε τραγούδι σε στίχους Πάμπλο Γκαρσία...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News