«Έσπασε» την… κατάρα: Παλικαρίσια νίκη-ανάσα ο ΟΦΗ, 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ποδόσφαιρο
«Έσπασε» την… κατάρα: Παλικαρίσια νίκη-ανάσα ο ΟΦΗ, 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Ηρακλείου πήρε σπουδαίο «τρίποντο» με ανατροπή

Ταξίδι από την… κόλαση στον… παράδεισο, ήταν το ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Ηρακλείου πήρε μεγάλη νίκη με 2-1, σε ένα ματς που είχε φινάλε… θρίλερ και παράμεινε δυναμικά στο «κόλπο» για την απευθείας παραμονή.

Την κατάλληλη στιγμή, «έσπασε» η… κατάρα των 12 συνεχόμενων αγώνων χωρίς «τρίποντο» (10 ήττες και 2 ισοπαλίες), με τους Κρητικούς να επιστρέφουν στις επιτυχίες μετά από τρεις μήνες.

Το παιχνίδι μόνο εύκολα δεν εξελίχθηκε για τον ΟΦΗ, που ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο και είδε το ματς να… στραβώνει.

Η ομάδα του Νιόπλια επέβαλλε τον ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο, είχε τις ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις με τον Παμλίδη.

Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ παρά το ψυχολογικό «βάρος», έδειξε αποφασιστικότητα και ισοφάρισε γρήγορα με τον Σαρδινέρο (52’), ενώ στο 61’ ο Σολίς με εύστοχο πέναλτι ολοκλήρωσε την ανατροπή.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Λυμπεράκης, Μεγιάδο, Σακόρ, Γρίβας (46' Φερέιρα, 90' λ.τ. Βαφέας), Σολίς (76' Μπαλογιάννης), Στάρτζεον (81' Νοικοκυράκης), Σαρδινέρο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πέερσμαν, Κάστρο, Καρτάλης, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (57' Μιλιντσεάνου), Ελευθεριάδης (46' Νάουμετς), Παμλίδης.

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Ξεκίνησε το ματς στο "Γεντί Κουλέ". 

3' Καλή προσπάθεια του Σολίς από αριστερά, ο Σαρδινέρο μέσα στην περιοχή κάνει το κοντρόλ, αλλά όχι το τελικό σουτ.

4' Ο Μαρινάκης για τον Σαρδινέρο, αυτός με τη "μία" για τον Γρίβα, που θα κάνει το σουτ όμως ο Λοντίγκιν μπλοκάρει σταθερά. 

6' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, μετά το πρώτο σουτ του Μεγιάδο, οι κόντρες ευνοήσαν τον Σαρδινέρο που πλάσαρε από τη μικρή περιοχή, όμως ο Πέερσμαν με σωτήριο τάκλιν έβαλε την κόντρα προ κενής εστίας. 

14' Ωραία σέντρα του Μαρινάκη, παραλίγο αυτογκόλ από τον Πέερσμαν, με την κεφαλιά του να φεύγει κόρνερ, ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

23' Τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Ηρακλείου. Σέντρα του Μαρινάκη από δεξιά, κεφαλιά-ψαράκι του Στάρτζεον στο δεύτερο δοκάρι, ο Κάργας απομακρύνει πάνω στη γραμμή. 

24' Κίτρινη καρτα στον Παμλίδη. 

39' Σέντρα του Σάλιακα από δεξιά, ο Διαμαντής απομάκρυνε προσωρινά μέσα στην περιοχή, γυριστό σουτ του Ελευθεριάδη σε δεύτερο χρόνο, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

40' Κίτρινη κάρτα στον Λυμπεράκη. 

45+1' Δυνατό σουτ του Κάστρο στην κίνηση, η μπάλα θα περάσει άουτ. 

45+2' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1: Σέντρα του Πέερσμαν από αριστερά, ο Καρτάλης βγαίνει απέναντι από τον Βάτερμαν, αποκρούει ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, όμως η μπάλα φτάνει στον Παμλίδη που σε κενή εστία από τη μικρή περιοχή κάνει το 0-1. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ είναι πίσω στο σκορ με 0-1. 'Αδικο αποτέλεσμα για τα πρώτα 45 λεπτά, καθώς η ομάδα του Ηρακλείου ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο. Είχε διάθεση, επέβαλλε το ρυθμό της, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Αντίθετα, δέχθηκε το γκολ σε μια από τις λιγοστές φάσεις που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι. 

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, με μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Για τον ΟΦΗ, ο Φερέιρα στη θέση του Γρίβα. Για τον ΠΑΣ, ο Νάουμετς αντί του Ελευθεριάδη.

49' Ο Σακόρ θα μπει στην περιοχή, επιχειρεί το σουτ από διαγώνια θέση, όμως δε βρίσκει στόχο. 

52' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-1: Λάθος γύρισμα του Κάργα προς την περιοχή της ομάδας του, ο Σαρδινέρο θα κερδίσει τη μπάλα και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ σημειώνει το 1-1.

57' Κίτρινη καρτα στον Τσινό για διαμαρτυρία. 

57' Αλλαγή για τους φιλοξενούμενους. Ο Μιλιντσεάνου στη θέση του Μπρένερ. 

58' Κίτρινη κάρτα και για τον Βούρο. 

59' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Χέρι του Κάργα εντός περιοχής, αρχικά ο Γκορτσίλας είπε "παίζεται", αλλά μετά από έλεγχο στο μόνιτορ του VAR, υποδεικνύει την παράβαση.

61' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 2-1: Εκτελεί από τα 11 βήματα ο Σολίς, η μπάλα στα δίχτυα και ανατροπή για τον ΟΦΗ σε λιγότερο από δέκα λεπτά, 2-1.

65' Κίτρινη κάρτα στον Νάουμετς. 

68' Ο Σακόρ βγάζει για τον Στάρτζεον μέσα στην περιοχή, αδύναμο διαγώνιο σουτ του Στάρτζεον, μπλοκάρει σταθερά ο Λοντίγκιν.

69' Δυνατό σουτ του Πέερσμαν έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. 

76' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Μπαλογιάννης στη θέση του Σολίς. 

77' Επικίνδυνη κούρσα του Μιλιντσεάνου, σουτάρει μέσα από την περιοχή, αποκρούει με τις "γροθιές" ο Βάτερμαν. 

81' Νέα αλλαγή από τον Νιόπλια, με τον Νοικοκυράκη αντί του Στάρτζεον. 

83' Διαγώνιο σουτ του Νοικοκυράκη, μπλοκάρει σταθερά ο Λοντίγκιν. 

87' Μπαλιά του Νοικοκυράκη για τον Φερέιρα, σουτάρει ο Βραζιλιάνος μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στα χέρια του Λοντίγκιν. 

90' Στην προσπάθειά του ο Φερέιρα τραυματίζεται (πιθανόν θλάση) και αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Βαφέας μπαίνει στη θέση του.

91' Σπάνε καρδιές στο Γεντί Κουλέ με τον ΠΑΣ να πιέζει και τον ΟΦΗ να αμύνεται μαζικά για να κρατήσει τη νίκη. Κερδίζει φάουλ ο ουσιαστικός Νοικοκυράκης και δίνει ανάσες στους συμπαίκτες του.

93' Γέμισμα του Σάλιακα, βγαίνει ο Βατερμαν και μπλοκάρει, καθαρίζοντας άλλη μια φάση.

94' Κερδίζει φάουλ ο Μεγιάδο εντός περιοχής, φεύγει και ο τελευταίος κίνδυνος.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ: ΟΦΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1

Μετά από 12 ματς χωρίς νίκη (10 ήττες-2 ισοπαλίες) ο ΟΦΗ παίρνει φιλί ζωής με το σημερινό τρίποντο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Επιτέλους ξεκόλλησε στη βαθμολογία πηγαίνοντας στους 23 βαθμούς ενώ θα περιμένει το αποτέλεσμα του βραδυνού αγώνα ΑΕΛ-Παναιτωλικός για τη διαμόρφωση της βαθμολογίας στην ουρά μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής των Play Out.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News