ΟΦΗ: Οι... συμπληγάδες των πλέι άουτ

Απόψεις
ΟΦΗ: Οι... συμπληγάδες των πλέι άουτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ μπορεί αρκεί να το πιστέψει και... να έχει μάτια ανοικτά παντού...

Ο ΟΦΗ αντικειμενικά  πρέπει να προασπίσει τη θέση (μπαράζ) που ήδη κατέχει και να διεκδικήσει θέση για την άμεση παραμονή του, ξεκινώντας με τους «καλύτερους του πίνακα». Ειδικά, που η κλήρωση τον πάει Λάρισα για το δικό τους παιχνίδι.

Ο Νιόπλιας έχει πολύ δουλειά αυτή την εβδομάδα να φτιάξει πράγματα, για πειστική επανεκκίνηση. Η επικέντρωση της προσοχής στο πως ο ΟΦΗ θα πετύχει τον στόχο της παραμονής του είναι η μόνη επιλογή, μέσα κι έξω από την ομάδα. Και ξεκινάει από το Βόλο.

Μέλημα ευθύνης απ' όλους στην ομάδα, παίκτες, προπονητή, διοίκηση, είναι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ανεβάζοντας τη στάθμη ικανότητας για να πετύχουν το αυτονόητο.

Οι αγώνες που κρίνουν την διαβάθμιση ομάδων από κατηγορία σε κατηγορία, έχουν πάντα αυξημένο δείκτη ενδιαφέροντος και ίσως περισσότερο παρασκήνιο, σε ένα πρωτάθλημα που εν μέρει «διαφεντεύεται». Επιβάλλεται να είσαι, όσο πιο δυνατός γίνεται, αν τύχει το «στραβόξυλο" ή μια κακή χρήση του VAR.

Το αφήγημα των ομάδων που είναι σε ζώνες επιρροής,  φίλιες μεταξύ τους, δεν είναι και τόσο καλοκαιρινό. Όπως και να είναι, ένας ΟΦΗ δυνατός σε ψυχολογία και καθοδήγηση, και με στοιχειώδη πληρότητα, πρέπει να στοχεύσει στο να αλλάξει τα χρώματα των αποτελεσμάτων του από το κόκκινο, στο πράσινο…

Έχουμε ζήσει στο παρελθόν με κι άλλα τουρνουά ως μπαράζ στη Β΄εθνική  και αυτό που έμεινε το 2019, είναι το όργιο του παρασκηνίου σε βάρος του, με αιχμή του δόρατος τη διαιτησία, που τελικά πέτυχε στο έργο της. Μάτια ανοικτά λοιπόν...

Τα πράγματα είναι απλά. Όπως τα είπε ο Νιόπλιας μετά τον Άρη. Ο ΟΦΗ έδωσε κάποιο δείγμα για το ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, με βάση την πίστη και την αντίδραση που έβγαλε -έστω- κατά διαστήματα, απέναντι στο νούμερο 2 του πρωταθλήματος.

Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει βαθμό σε ένα ακόμη συνεχόμενο ματς, όμως έδειξε καλυτέρευση στην προσπάθεια, έχοντας προσανατολισμό με χτυπητές αδυναμίες, απέναντι σε αντίπαλο που ξέρει καλά να διαχειριστεί ένα ματς, έχοντας προηγηθεί τόσο νωρίς. Ο Άρης είναι μετά τον Ολυμπιακό η καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις 16 γκολ σε όλη την κανονική διάρκεια.

Ανακάλυψαν τελευταία τα… τρίποντα!

Ο ΟΦΗ έχει να ανταγωνισθεί στο παιχνίδι κινδύνου για την κατηγορία από τη θέση - μπαράζ, από κάτω την ΑΕΛ και από πάνω τον Παναιτωλικό, αλλά και τη Λαμία που είναι στο +4 και έχει ενισχυθεί κάνοντας στα τελευταία της ματς... πορεία πλέι οφ. Από αυτές τις ομάδες -για να καταλάβουμε- καμία δεν έχει κάνει περισσότερες νίκες από τον ΟΦΗ στην κανονική περίοδο. Δυσκολεύονται στο τρίποντο, αλλά ειδικεύθηκαν σε ισόπαλα αποτελέσματα.

Μόνο η Λαμία μετράει πέντε νίκες, όσες και ΟΦΗ χωρίς να τον νικήσει, αλλά πέτυχε δύο νίκες επί της ΑΕΛ.

Ο Παναιτωλικός μόλις τέσσερις (η μία επί του ΟΦΗ, μία επί ΑΕΛ), ενώ η ΑΕΛ τρεις (από μία επί του ΟΦΗ και του Παναιτωλικού).

Και οι τρεις ομάδες μάλιστα έκαναν από δύο νίκες στα τελευταία πέντε ματς, ενώ ο ΟΦΗ καμία, απόρροια κυρίως των ενισχύσεων τους τη μεταγραφική περίοδο, αλλά... όχι μόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News