Δεν είναι άτρωτος ο Άρης με "αφυπνισμένο" ΟΦΗ

Απόψεις
Δεν είναι άτρωτος ο Άρης με "αφυπνισμένο" ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη η τελευταία "κανονική" αποστολή για τον ανανεωμένο ψυχολογικά και πιο πλήρη ΟΦΗ - Το ερώτημα του Μάντζιου για το τι μπορεί να αλλάξει σε λίγες μέρες ο Νιόπλιας , θα απαντηθεί στο γήπεδο- Το dna ΟΦΗ και Άρη το θέλει ντέρμπι...

Ο "αφυπνισμένος" και "προσανατολισμένος" ΟΦΗ είναι ικανός να γίνεται αποτελεσματικός απέναντι σε ομάδες που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα ή απλά να παίζει καλύτερα. Τώρα όμως, αυτό δεν φτάνει. Θέλει βαθμούς. Η εμφάνιση δηλαδή να συνδυάζεται με βαθμούς (εν προκειμένω "λαχταριστούς" σωτηρίας).

Ο Άρης άλλωστε δεν είναι άτρωτος. Στα τελευταία οκτώ του παιχνίδια έχει κερδίσει τα μισά με μία ήττα στην Τρίπολη και τρεις ισοπαλίες, μία από αυτές με τον Παναιτωλικό (ανταγωνιστή του ΟΦΗ στην παρούσα φάση), μέσα στο Βικελίδης. Αν το ψάξουμε και παραπάνω από τη νίκη του στο Ηράκλειο, στις 13 αγωνιστικές, o Άρης, έχει μόλις 5 νίκες.

Από την άλλη υπάρχει το «dna» του διαχρονικού ανταγωνισμού μεταξύ των μονομάχων αυτής της Κυριακής. Ο ΟΦΗ μπορεί να ανεβάσει στροφές από τα χαμηλά που βρέθηκε και να αντιμετωπίσει  "πρόσωπο με πρόσωπο" τον αντίπαλο του.

Να προσέξει επιτέλους την άμυνά του που τρομάζει με την πρωτιά των 42 γκολ, έχοντας την επίγνωση ότι η άμυνα του αντιπάλου του είναι η δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα, μόλις με 16 παθητικό.

Προσδοκώντας να δούμε ένα ρεαλιστικό και έξυπνο σχέδιο από τον Νιόπλια και ανεβασμένη αυτοπεποίθηση από τους παίκτες.

Ο ΟΦΗ προτελευταίος πλέον μία αγωνιστική πριν το κλείσιμο της κανονικής περιόδου, έχει να σκεφτεί πολλά και να αγωνισθεί όπως καλύτερα μπορεί, για τη μάχη της παραμονής.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής, θα κρίνουν τις ακριβείς θέσεις των ομάδων που θα πάρουν τα αβαντάζ έδρας (τέσσερα εντός, τρία εκτός) στα πλέι άουτ, στην κλήρωση της Καθαρής Δευτέρας.

Ως προς αυτό, υπάρχει μόνο ένα ερωτηματικό, Απόλλων Σμύρνης ή Λαμία. Γιατί Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος έχουν καπαρώσει τις άλλες τρεις. Για τον ΟΦΗ έχει σημασία από την κλήρωση,  ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσει στην έδρα τους.

Στην τελευταία αγωνιστική και οι τρεις τελευταίοι του πίνακα, έχουν να αντιμετωπίσουν ομάδες της κορυφής. Η ΑΕΛ τον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ τον Άρη και ο Παναιτωλικός τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Ενδιαφέρον έχει τι θα κάνει η Λαμία που υποδέχεται τον "αδιάφορο" Ατρόμητο.

Η φιλοσοφία μένει, η ψυχολογία όμως αλλάζει…

Ο Άκης Μάντζιος διερωτάται τι μπορεί να αλλάξει σε λίγες μέρες ένας προπονητής σε μια ομάδα, όπως ο Νίκος Νιόπλιας στον ΟΦΗ. «Η δομή της ομάδας είναι συγκεκριμένη", είπε σε συνέντευξή του, χωρίς να περιμένει να δει πολλές αλλαγές στη φιλοσοφία του αντιπάλου του. Επισημαίνει όμως ότι το ματς με τον ΟΦΗ «είναι δύσκολο».

Αλήθειες λέει, ωστόσο κάθε αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν συμβαίνει πρώτα για την ψυχολογία. Ο Νιόπλιας δεν ανέλαβε τον ΟΦΗ από έναν άλλο κόσμο, ήλθε μέσα από την ομάδα. Ξέρει κάθε λεπτομέρεια και μπορεί με τις επιστροφές παικτών να κάνει κινήσεις ουσίας.

Το μέγα μείον στα παιχνίδια της κατρακύλας ήταν ήταν η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η καραμπινάτη έλλειψη συγκέντρωσης με έμφαση στο ξεκίνημα και στο τέλος των αγώνων. Αυτά μπορούν να αλλάξουν και μόνο με ένα νεύμα από μια προσωπικότητα του ποδοσφαίρου. Για να δούμε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News