ΟΦΗ: Σήματα Αφύπνισης

Απόψεις
ΟΦΗ: Σήματα Αφύπνισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδηγός η δήλωση Νιόπλια: «Τώρα από εδώ και πέρα δεν έχει το «παίξαμε καλά», τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει να παίρνουμε βαθμούς».

Όλα όσα δήλωσε στην παρουσίασή του, ο Νίκος Νιόπλιας, είναι ικανά να δημιουργήσουν μια στέρεη νέα αφετηρία για τον ΟΦΗ, ώστε να επιτύχει τον στόχο του, στο πρωτάθλημα.

Η πίστη, η αυτοπεποίθηση και ο ρεαλισμός του στο ποδόσφαιρο, δεν έχουν ταλαντώσεις και ως στοιχεία είναι αυτά που πρωτίστως χρειάζεται να έχουν οι ποδοσφαιριστές.

Αλλά για να κερδίσουν τον πόλεμο, πρέπει να περάσουν νικητές από τις μάχες...

Το είπε με όλη τη μεγαλοπρέπεια. Ξάστερα: «Τώρα από εδώ και πέρα δεν έχει το «παίξαμε καλά», τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει να παίρνουμε βαθμούς».

Όλα όσα είπε επανερχόμενος στη δράση ως προπονητής, έμοιαζαν βγαλμένα από σεμινάριο. Ο Νιόπλιας έστειλε το πολύ ευκρινές μήνυμα που ήθελαν να ακούσουν όλοι, μέσα και έξω από την ομάδα:

«Θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε με δουλειά, με ψυχολογικό κομμάτι, ο καθένας να δώσει ό,τι μπορεί παραπάνω. Όλοι να είμαστε ενωμένοι. Έτσι και αλλιώς στην ομάδα που αγαπώ και λατρεύω πάντα εγώ τα ακούω. Ας τα ακούσω μια ακόμα μια φορά».

Συμβαίνει όταν μιλάει ο καταξιωμένος ηγέτης μιας ομάδας, κάθε λέξη ή φράση του να έχει αντίκρισμα και παραλήπτη.  Οι παίκτες του ΟΦΗ είναι οι κύριοι αποδέκτες εν προκειμένω και τυχεροί -το πιο πιθανόν- στην φετινή ατυχία τους, να έχουν τη συναίσθηση μιας σπουδαίας και δύσκολης αποστολής, στην οποία πρέπει να αφοσιωθούν και να επιτύχουν. Να γράψουν ιστορία.

Αλλά και από τον Γιώργο Σαμαρά βγήκαν πράγματα που μαρτύρησαν πως υπάρχουν δυνατά αισθητήρια, μιλώντας για την καλή ή την κακή κριτική ως μέρος του ποδοσφαίρου που όπως τόνισε την διαχειρίζονται, ακούγοντάς την, για να μετατρέψουν το αρνητικό σε θετικό.

Και αλήθεια, «δεν είναι όλα εύκολα και στρωμένα με ροδοπέταλα».

Οι τελευταίες εξελίξεις φαντάζουν ως μια ποδοσφαιρική αφύπνιση… Μπροστά μια πορεία οκτώ αγωνιστικών για τον ΟΦΗ με θέληση ενότητα και θετική σκέψη… Το ποδόσφαιρο απαιτεί πράξεις. Ποτέ δεν είναι αργά. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα...

Οιτελευταίες -όσο κι αν αναγκαστικές- εξελίξεις ,ήταν ένα άλλο μήνυμα ποδοσφαίρου και συσπείρωσης... Ένα σήμα που προσπαθούμε πολύ να εκφραστεί...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News