ΟΦΗ: Γενναία η απόφαση του Νιόπλια

Απόψεις
ΟΦΗ: Γενναία η απόφαση του Νιόπλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο που ο προπονητής επιστρέφει στους πάγκους για να αναλάβει ως στρατηγός μια αποστολή "σωτηρίας" για την ομάδα της ζωής του, οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται κατακόρυφα. Η ιστορία θα γράψει...

Η κίνηση στην σκακιέρα από τον Γιάννη Σαμαρά, έγινε στο ζενίθ της κρίσιμης στροφής. Ο Νίκος Νιόπλιας -με γενναιότητα- ανέλαβε να οδηγήσει τον ΟΦΗ στη σωτηρία, μέσα από τις οκτώ αναμετρήσεις που θα την κρίνουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι ανέλαβε συνειδητά και με πίστη την ομάδα, σε μια περίοδο που εκείνη, έχει βρεθεί σε χειρότερη θέση από τους ανταγωνιστές της.

Από καιρό είχε αφήσει τους πάγκους, όχι όμως τη δράση σε υψηλά ποδοσφαιρικά ενδιαφέροντα ανάπτυξης στον ΟΦΗ. Δεν είναι ένας προπονητής που καίγονταν για δουλειά σε πάγκους. Ουσιαστικά, είχε "σταματήσει", αλλά με τη φλόγα, άσβεστη. Κυρίως, όμως είναι ένας κανονικός προπονητής! Και να’ τον πάλι να παίζει με τη φωτιά!

Ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει ο Γιάννης Σαμαράς, αφού ο Νιόπλιας, γνωρίζει με λεπτομέρεια όλη τη λειτουργία μιας ομάδας που δουλεύει σε ένα εκλεπτυσμένο μοντέλο... Και μέχρι να εγκλιματισθεί ένας άλλος, πάνε τα πλέι οφ... Κι όπως ακριβώς σχολίασε ο Νίκος Μαχλάς: «Ο Νιόπλιας είναι ένας ευφυής άνθρωπος και άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου».

Ο ΟΦΗ ήθελε τον στρατηγό του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο Νιόπλιας, έχει την προσωπικότητα, τον εγωισμό, το νεύμα, τον σεβασμό, τις μεγάλες παραστάσεις την ίδια τη γνώση και έχει συνδέσει τη ζωή του στο ποδόσφαιρο με τη νοοτροπία του νικητή και του μαχητή. Στοιχεία που μαζί με ένα βαθύτερο ανακάτεμα της τράπουλας, μπορούν να αναγεννήσουν την αυτοπεποίθηση στους παίκτες, που θα πρέπει να παλέψουν για βαθμούς στα παιχνίδια "ζωής ή θανάτου".

Η αλλαγή έτσι κι αλλιώς, ήταν απαραίτητη μετά τη βαθμολογική καθίζηση.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά, αφού είδαμε να συμβαίνουν κι άλλες αλλαγές, που αφορούν την τεχνική και ιατρική διάρθρωση. Η επιστροφή του Απόστολου Φυργάδη στο ΒΑΚ, είναι ζωντανή μαρτυρία.

Από το δεύτερο μισό της περυσινής χρονιάς, είχε φανεί η κίνηση των δεικτών προς τα κάτω και στο πέρασμα του χρόνου καταγράφηκαν  λάθη, που οι ηγεσίες τα βρήκαν μπροστά τους και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι τα αναγνωρίζουν.

Εκείνο που έχει σημασία τώρα είναι ο αγώνας για την παραμονή. Μη λέει κανείς (τους) για «plan b». Θα είναι καταστροφικό, για μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Τα έσοδα, δεν θα φτάνουν ούτε για τα ενοίκια...

Να σωθεί η χρονιά και όλα διορθώνονται.

Οι ομάδες που θα ανταγωνιστεί ο ΟΦΗ για να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις (έσχατη περίπτωση την τελευταία), ουσιαστικά είναι σε καλύτερη αγωνιστική ροή, με συνέχεια, όπως ο Παναιτωλικός, η Λαμία και η ΑΕΛ. Μένει να δούμε τη μεταμόρφωση του ΟΦΗ από τη δύσκολη αποστολή με τον Άρη στο "Βικελίδης, που θα κλείνει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

 Μονόδρομος, η υποστήριξη όλων στα ματς που θα κρίνουν τη σεζόν και υπάρχει δρόμος για τον τελικό λογαριασμό.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κόουτς θα πάει τον ερχόμενο Ιούνιο στα άλλα παλιά του λημέρια, ως τεχνικός των Εθνικών μας ομάδων, όπου τον θέλει ο Ζαγοράκης (εκτιμάμαι ότι θα βρεθεί η τομή και ο Θόδωρος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ), είναι μια ακόμη αισιόδοξη είδηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και καλό -πάλι- για τον ΟΦΗ.

 -Καλή Επιτυχία Νίκο Νιόπλια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News