Μια… χαμένη χρονιά για τον ΟΦΗ εξελίσσεται σε «εφιάλτη»

Ποδόσφαιρο
Μια… χαμένη χρονιά για τον ΟΦΗ εξελίσσεται σε «εφιάλτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προβληματισμός για τις λύσεις και οι επόμενες κινήσεις...

Τίποτα δε δείχνει ικανό να σταματήσει την αγωνιστική… κατρακύλα που έχει πάρει ο ΟΦΗ, σχεδόν με τον ερχομό του 2021. Η προσπάθεια για ανάκαμψη, μένει στα… λόγια εδώ και περίπου δύο μήνες, με τις 7 συνεχόμενες ήττες να βάζουν μια πολύ δύσκολη εξίσωση, στο σύνολο του οργανισμού.

Άλλωστε, η γιγάντωση του προβληματισμού, η απογοήτευση και η στεναχώρια, που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή, δεν είναι συναισθήματα μόνο στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικό τμήματος.

Είναι μια κατάσταση, που βιώνει η ομάδα του Ηρακλείου στο σύνολο της, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι της πυραμίδας.

Οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν εκτός στόχων σχετικά νωρίς, εν μέσω των συνεχόμενων αγώνων τον Ιανουάριο, που γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι θα είναι… φορτωμένος.

Η σεζόν έχει εξελιχθεί σε… εφιάλτη, αφού η ομάδα που δομήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, με όλες τις οικονομικές δυσκολίες που έφερε η εποχή covid, δείχνει αδύναμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Ο ΟΦΗ είναι… χιλιόμετρα μακριά από το προφίλ, που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ως ποδοσφαιρική οντότητα και σαφώς η ποιοτική στάθμη πολύ χαμηλότερα. Ένα σύνολο χωρίς «ταυτότητα» και προσωπικότητα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αλλά και ξεκάθαρη έλλειψη ενέργειας και υψηλού τέμπο στο παιχνίδι.

Σαφώς η κουβέντα περιλαμβάνει πολλά επίπεδα ευθυνών, οι οποίες σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα αποδοθούν στο κατάλληλο χρόνο, αφού οι άνθρωποι που ηγούνται τις ΠΑΕ αξιολογούν καθημερινά τα δεδομένα. Οι πληροφορίες λένε, ότι ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί η χρονιά, χωρίς ο ΟΦΗ να μπει σε μεγαλύτερες… περιπέτειες (που δε μοιάζουν πλέον μακρινές). Το σίγουρο είναι ότι ο απολογισμός της εφετινής χρονιάς, που στόχος είναι να «κλείσει» με την παραμονή, ίσως περιλαμβάνει πολλές αλλαγές σε όλο το εύρος του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η στήριξη στον Σίμο

Ένα βασικό επίσης κομμάτι, είναι η… σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω από το θέμα του προπονητή. Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Γιάννης Σαμαράς, ως υπεύθυνος του αγωνιστικού, έχουν περάσει πολλές ώρες προβληματισμού με συζητήσεις επί συζητήσεων. Το αν λαμβάνουν αποφάσεις, έχει ξεκάθαρη απάντηση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουν αποφασίσει ότι το καλύτερο για τον ΟΦΗ είναι η στήριξη του Γιώργου Σίμου και κατ’ επέκταση της δουλειάς που κάνει, μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ. Ο μεγαλομέτοχος, Μιχάλης Μπούσης έχει επίσης εκφράσει τη στήριξη του στον 42χρονο τεχνικό και αναμφίβολα ο χρόνος θα δείξει, αν η απόφαση αυτή ήταν σωστή ή λάθος.

Άλλωστε, υποστηρικτικό χαρακτήρα είχε και η κίνηση, με την παρουσία του Νίκου Νιόπλια ακόμη πιο κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται άμεσα να γίνουν κι άλλες τέτοιες ενέργειες.

Η εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές είναι εκφρασμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε γίνεται και η πάντα χρήσιμη αξιολόγηση.

Ο ΟΦΗ είναι αναγκασμένος να πορευτεί με τα λάθη, που έχουν γίνει από την αρχή κιόλας της σεζόν, αλλά πάνω από όλα να μείνει «ενωμένος» και μακριά από τον… γκρεμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News