ΟΦΗ: Ακούει… κανείς εδώ;

Απόψεις
ΟΦΗ: Ακούει… κανείς εδώ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παιδία παίζει... αλλά να προσέξουν καλά: Ο ΟΦΗ δεν είναι πειραματόζωό τους, ούτε κολλέγιο. Είναι η ίδια η κοινωνία.

Στο χείλος του γκρεμνού ο ΟΦΗ, που όχι μόνο γνώρισε μια ακόμη ήττα στο χωράφι του Χρυσοβασίλη, αλλά έδειξε μια ακόμη φορά, ότι η ήττα του έχει γίνει συνήθεια. Παίζει, παίζει, κυνηγά τη μπάλα, αλλά δεν εμπνέει κανέναν ότι μπορεί να σκοράρει και να γυρίσει ένα παιχνίδι. 

Σε ένα ακόμη ματς, αυτή η ομάδα δεν μπήκε καλά. Σε ένα ματς που έπρεπε να υπήρχε εμποτισμένο μήνυμα στο μυαλό των παικτών ότι εδώ λιώνουμε σίδερα. Είναι τραγικό ο ΟΦΗ να έχει βελτιώσει να μην δέχεται το κρίσιμο γκολ στις καθυστερήσεις και να το αντιστρέφει και να το δέχεται με τη σέντρα.

Τα λόγια έχουν ήδη καταναλωθεί απ’ όλες τις πλευρές. Αυτό το «πρέπει να αντιδράσουμε» του Σίμου, καίγεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και μπροστά στο φάσμα του κινδύνου μιας ομάδας με επτά συνεχόμενες ήττες, το αυτονόητο είναι ότι το μπαλάκι πάει ολόκληρο στην ηγεσία της ΠΑΕ.

Εκείνη φέρει ολόκληρη την ευθύνη να βρει το μοχλό που μπορεί να προκαλέσει την περιζήτητη πλέον «αντίδραση».

Στα κρίσιμα η ψυχραιμία παρέχει πολλαπλάσια δυναμική. Οι κριτικές για την έως τώρα ισχύ του ΟΦΗ, ίσως και να έχουν τερματίσει το νόημα τους. Έτσι είναι ακόμη κι αν δεν το νομίζουμε.

Το θέμα είναι να τονωθεί η πίστη στο εσωτερικό της ομάδας που θε τρέξει τα επόμενα παιχνίδια που θα κρίνουν την κατηγορία. Τίποτε δεν έχει χαθεί, αν αυτοί οι ίδιοι παίκτες το παλέψουν με μια ορθόδοξη ποδοσφαιρική αποφασιστικότητα.

Ο φίλαθλος κόσμος έχει πονέσει πολύ. Τα τηλεφωνήματα πέφτουν βροχή από παντού. Τι γίνεται εδώ βρε παιδιά. Βρήκαμε επιτέλους έναν άνθρωπο, η ομάδα έχει λεφτά, δεν έχει προσφυγές, χρέη και τα λοιπά και ζούμε αυτό το χάλι κάθε αγωνιστική; Αυτά μας λένε και αυτά ισχύουν.

Οι εμμονές όμως κοστίζουν και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από εγκεφάλους που θέλουν να λειτουργούν έξω από την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά με την δική τους, μέσα στην πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εικονική πραγματικότητα δηλαδή... Τα παιδία παίζει... αλλά να προσέξουν καλά: Ο ΟΦΗ δεν είναι πειραματόζωό τους, και ούτε κολλέγιο. Είναι η ίδια η κοινωνία. Ακούει κανείς; 

Καυτή η συνέχεια

Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, θα δώσουν τις θέσεις εκκίνησης των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Για τον ΟΦΗ οι λογαριασμοί γίνονται φέτος, από την ουρά. Ο ίδιος και οι ομάδες της ζώνης του, θα προσπαθήσουν πλασαριστούν όσο καλύτερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα, για τη μάχη των επτά αγώνων της φάσης των πλέι άουτ.

Η κατάταξη της αγωνιστικής περιόδου παρέχει επιπλέον της όποιας βαθμολογικής διαφοράς, ψυχολογικό αβαντάζ στις ομάδες που θα μπουν με καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.  Με τα δεδομένα ως τώρα, ο ΟΦΗ θα έχει στα πλέι άουτ, τρία ματς στην έδρα του και τέσσερα εκτός έδρας, όμως παρά τα όσα αρνητικά αποτελέσματα έχει καταγράψει διατηρεί θεωρητικές ελπίδες και για την 10η θέση που παρέχει πλεονέκτημα τεσσάρων εντός έδρας αγώνων στα πλέι άουτ. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές: Ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης (εκτός), ΑΕΛ (μέσα) και Άρη (εκτός). Θεός φυλάξοι, έχουν τρομάξει τον κόσμο οι ήττες του.

Η Λαμία με δυο ματς αναβολής έξτρα με τη ΑΕΛ (εκτός και μέσα), έχει Γιάννινα (μέσα), Ολυμπιακό (εκτός), Ατρόμητο (μέσα).

Ο Παναιτωλικός μετά το σημερινό ματς της αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, έχει ΑΕΛ (εκτός), Βόλο (μέσα), Απόλλωνα (εκτός).

Η ΑΕΛ με τα δυο έξτρα εξ αναβολής με τη Λαμία (μέσα και εκτός), έχει Παναιτωλικό (μέσα), ΟΦΗ (εκτός) και Ολυμπιακό (μέσα).

 Όσον αφορά τον κάτοχο της δέκατης θέσης Απόλλωνα Σμύρνης, έχει τον ΟΦΗ (μέσα), ΑΕΚ (εκτός), Παναιτωλικό (μέσα).  Έτσι, η μεταξύ τους αναμέτρηση που έπεται  στη Ριζούπολη, έχει αυξημένη σημασία…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News