ΟΦΗ: Οι συγκυρίες, η πανδημία και οι ανόμοιες συγκρίσεις

Απόψεις
ΟΦΗ: Οι συγκυρίες, η πανδημία και οι ανόμοιες συγκρίσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αποκλεισμός από τα πλέι οφ δεν είναι το ζήτημα αιχμής στην τρέχουσα σεζόν. Επιλογές και συγκυρίες, καλούν τους ιθύνοντες να δουν αστοχίες και επανορθωτικές κινήσεις – Άλλος πλανήτης ο Άρης

Το θέμα, αντικειμενικά δεν είναι η απώλεια της διεκδίκησης των πλέι οφ για τον ΟΦΗ. Έτσι κι αλλιώς, από μόνο του, πέρα από τις απανωτές απώλειες βασικών του στελεχών στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Η γενικότερη εικόνα, τα αποτελέσματα, η συστοιχία των γκολ επίθεσης-άμυνας, και τα σερί με το εικονίδιο της λύπης μετά από τις περισσότερες αναμετρήσεις, επιβαρύνουν την κατάσταση του, ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Η ρεαλιστική αυτή αποτύπωση, αναδεικνύει πολλά επί μέρους στοιχεία που αφορούν τον σχεδιασμό και επιλογές που θα χρειαστούν να βασανίσουν  πολύ, το μυαλό των αρμόδιων επιτελών της ΠΑΕ.

Μην ξεχνάμε ότι εξ αρχής κατατέθηκε ένα σχέδιο που αφορούσε ένα άλλο μοντέλο που απαιτούσε μια τριετία να δείξει τους πρώτους καρπούς.  Είναι αλήθεια ότι πέρυσι και σε μερικά ματς στην τρέχουσα σεζόν είδαμε ωραία παιχνίδια από τον ΟΦΗ, με τη διαφορά ότι τώρα, μοιάζει να έχει συρρικνωθεί αυτή η ουσία για πολλούς λόγους.

Κομβικό σημείο για την εξέλιξη της κρητικής ομάδας, μπορεί να θεωρηθεί η μη ετοιμότητά του (από πολλές απόψεις) να ανταπεξέλθει πέρυσι την πίεση των πλέι οφ και κατόπιν την ευρωπαϊκή πρόκληση με τον αποκλεισμό του με την πρώτη από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Το φορτίο υψηλότερων απαιτήσεων μπορεί να κόστισε τη συνέχεια, αφού οι κινήσεις ενίσχυσης, δεν είχαν ως μέτρο αυτό το επίπεδο.

Θα είναι λάθος επίσης να μην υπολογιστεί ο κόφτης της πανδημίας. Ο παράγοντας «covid», που λέμε, φέρνοντας οικονομική καραντίνα σε όλους τους τομείς, έχει μερτικό (λογικό) στο πάρε-δώσε του μεταγραφικού πεδίου.

Κάνουν μέγα λάθος πολλοί που συγκρίνουν τον ΟΦΗ με τον Άρη, που έχει μια συγκρότηση ρόστερ που ακολουθεί επιλογές που έχει κάνει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Παίκτες πάνε κι έρχονται, στο Χαριλάου. Εδώ; Α, καημένε Γιάννου…

-Ο Βόλος έχει σκοράρει στο 82% των εκτός έδρας αγώνων που έχει δώσει φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ συνολικά  το 45% των γκολ του, έχει επιτευχθεί μετά το 75ο λεπτό. Επιθετικά πάντως τα επιτεύγματά του είναι χαμηλά (20 γκολ, από τα οποία, όμως, τα 14 εκτός έδρας), κοντά με τον ΟΦΗ (18) που έχει μόλις 9 γκολ υπέρ του, στο «Γεντί Κουλέ».

-Ως έχει η κατάσταση στην παρούσα φάση, υπομονή, στήριξη και ενθάρρυνση στην ομάδα. Το μόνο που «στέκει» με στόχο την καλύτερη δυνατή κατάταξη και εν όψει πλέι άουτ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News