ΟΦΗ: Χωρίς αμφισβήτηση…

Απόψεις
ΟΦΗ: Χωρίς αμφισβήτηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απουσίες ποδοσφαιριστών «κλειδιών» που θα άνοιγαν τις πόρτες σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, έφτασαν σε σημεία του πρωταθλήματος να είναι ακόμη και «μαζικές». Όμως...

-Ποιος αμφισβητεί τα ποσοστά κατοχής και των μεταβιβάσεων που υπερέχει ο ΟΦΗ μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Ουδείς μπορεί να πει το αντίθετο, αφού δεν είναι μόνο στατιστικά από τη Superleague, αλλά και ορατά στη ματιά του θεατή. Το ζήτημα είναι η ουσία. Και ποια είναι η ουσία στο ποδόσφαιρο;

Ο κόσμος βλέπει με ενδιαφέρον την προσπάθεια που γίνεται στην κρητική ομάδα. Συμμετέχει συναισθηματικά και στην αγωνιστική της εικόνα και στα αποτελέσματά της.

-Ο ΟΦΗ, ναι, είναι επαγγελματική ομάδα που θέτει θεμέλια ξεχωριστών προτύπων. Πονάει όμως στα αποτελέσματα και δεν παύει να είναι επαγγελματική ομάδα.

Ίσως ο συγκερασμός των στατιστικών που αποτελούν την θετική πλευρά της προσπάθειας, με εκείνα που εμφανίζουν τους δείκτες της αποτελεσματικότητας, να δίνουν δικαιότερες απαντήσεις. Οι τελευταίες είναι περισσότερο χρήσιμες….

-Αυτά που βγαίνουν επί σκηνής στην παράσταση παίρνουν το χειροκρότημα. Τα γκολ, οι νίκες, η επίθεση, η άμυνα, τα ρεκόρ, ο καλύτερος ή ο χειρότερος κλπ. Τα άλλα, -όπως η «αφλογιστία», οι συνεχείς απώλειες βαθμών κ. ά. -είναι για να ψάχνεις τις αιτίες.

Δεν λες ποτέ σε ένα πρωτάθλημα, δίνουμε ωραίες πάσες, έχουμε κατοχή, αλλά δεν πειράζει που δεν βάζουμε γκολ και νικάμε μια στις τόσες.

Οι ομάδες είναι επαγγελματικές και θα υπενθυμίσουμε μια ακόμη φορά την φράση που έγραφε ο Γκέραρντ στον πίνακα για να το εμπεδώσουν οι ποδοσφαιριστές του: «Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει». Αλλά και τι έλεγε συχνά, για το πόσο εξαρτώνται όλα, όπως τα οικονομικά, οι χορηγίες, το ίδιο το μέλλον της ομάδας, από τα αποτελέσματα.

Είναι πάντως άδικο να εισπράττει όλη την αντίδραση ο Σίμος. Οι απουσίες ποδοσφαιριστών «κλειδιών» που θα άνοιγαν τις πόρτες σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, έφτασαν σε σημεία του πρωταθλήματος να είναι ακόμη και «μαζικές». Οι ενδεκάδες δεν είχαν συνέχεια και οι επιπτώσεις από το αναγκαστικό ανακάτεμα του ρόστερ είναι γνωστές, όπως και η δυνατή έννοια της «συνέχειας» σε μια ποδοσφαιρική ομάδα.

-Η περίπτωση του Βούρου (τραυματισμός δις στη σεζόν), είναι μια από τις νωπές μαρτυρίες των δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει ο προπονητής μαζί με την έλλειψη καλύψεων στην επίθεση από τις μεταγραφές.

-Μην νομίζει κανείς πως ο Σαμαράς δεν τρελαίνεται με τα αποτελέσματα. Για τον πατέρα μιλάμε. Μπορεί να μην κοιμηθεί όλη τη νύχτα από τη στενοχώριά του. Το είδαμε άλλωστε να συμβαίνει με την επιτυχία στα μπαράζ όταν ο Ναμπί τον έστειλε να «χαιρετάει» ότι έβρισκε μπροστά του με χέρια… και με πόδια!

-Για τον ΟΦΗ της νέας εποχής, η υπομονή χρειάζεται να είναι πλατιά. Όπως ακριβώς το λέει η σοφία, πως «η καλύτερη ανταμοιβή της υπομονής, είναι η ίδια η υπομονή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News