ΟΦΗ: Επαναλαμβανόμενες οι ελεύθερες πτώσεις του

Απόψεις
ΟΦΗ: Επαναλαμβανόμενες οι ελεύθερες πτώσεις του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις νίκες επί της Λαμίας στους δύο γύρους, οι επαφές με τις νίκες μπήκαν στον πάγο με ακριβώς τους ίδιους αντιπάλους. Μένει να το ανατρέψει τώρα με τον Ολυμπιακό

Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι γνωστό από καιρό, αλλά το κακό δεν λέει να σταματήσει. Στη διάρκεια του σεζόν είχε ξεμείνει πάλι χωρίς νίκη για έξι συνεχόμενες αγωνιστικές (από την 3η έως την 8η αγωνιστική) με τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες, κατά σύμπτωση με τους ίδιους αντιπάλους (Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας, ΑΕΚ, Ολυμπιακός) και μετά τις νίκες με τη Λαμία. Μένει τώρα, να το ανατρέψει με τον Ολυμπιακό.

Ο κόσμος του, αγωνιά, αντιδρά, ζητά εξηγήσεις ακόμη και «κεφάλια». Λογικό στο ποδόσφαιρο, όταν επαναλαμβάνεται κάτι που πάει την ομάδα πίσω.

Οι «φτωχοί» αριθμοί

Τι γίνεται στην ομάδα; Από την αρχή της σεζόν έχει καταγράψει μόλις 0,90 γκολ ανά παιχνίδι, που μεταφράζεται σε φτώχεια, αλλά έχει φτάσει να μοιάζει με στειρεμένο πηγάδι στους τελευταίους οκτώ αγώνες όπου σκοράρει 0,38 γκολ ανά ματς και 0,00 στα τελευταία πέντε.

Βάζει 0,90 γκολ ανά ματς και δέχεται 1,55. (Είχε σκοράρει στα 10 από τα 15 πρώτα της σεζόν, ενώ έμεινε παντελώς «άφωνος» στα έξι τελευταία).

-Οι νίκες στην έδρα του είναι μόλις 18% στο σύνολο, 0,82 βαθμοί ανά ματς. Πέρσι μάζεψε στην κανονική διάρκεια 26 βαθμούς στΟ «Γεντί Κουλέ», τώρα έχει 9, κι αν κάνει ακόμητρεις νίκες, δεν θα ξεπεράσει τους 18…

Συγκριτικά στο Πρωτάθλημα

Ας το δούμε και συγκριτικά με τους συνολικούς μέσους όρους του πρωταθλήματος: Πόντοι ανά παιχνίδι 0,95 ο ΟΦΗ (1,37 ο μέσος πρωταθλήματος). Νίκες 25% (37%). Ήττες 55% (37%). Σκοράρει ανά παιχνίδι 0,90 (1.13). Δέχεται γκολ ανά παιχνίδι 1.55 (1.13). Ισοπαλίες 20% (27%). Όλα αυτά όταν τα ματς του ΟΦΗ έχουν μέσο όρο γκολ ως σκορ 2,45 (2.25). Έχει ηττηθεί στην έδρα του τρεις φορές με σκορ 0-2.

Απομένουν  έξι αγώνες στην κανονική διάρκεια με τον ΟΦΗ να έχει τέσσερα ματς εκτός και δύο στο «Γεντί Κουλέ»: Φεβρουάριος με Ολυμπιακό έξω, Βόλο μέσα, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης διαδοχικά εκτός έδρας. Κλείνοντας τον Μάρτιο με την ΑΕΛ μέσα και Άρη έξω.

Μπορεί να αλλάξει κάτι προς τα πάνω; Τα πλέι άουτ τα θεωρούν εύκολη υπόθεση; Το ότι ο διάβολος έχει κοντά ποδάρια και η Λαμία δύο ματς λιγότερα, το υπολογίζουν; Θα αφήσουν να κρέμονται όλα τα κακά πάνω στο κεφάλι του Σίμου;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News