Ο ΟΦΗ και… η βόλτα στη λιακάδα

Απόψεις
Ο ΟΦΗ και… η βόλτα στη λιακάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνεχιζόμενη μετριότητα βλάπτει σοβαρά και εκείνους που δείχνουν να έχουν μέλλον. Που θα πάει αυτή κατάσταση, όπως την έδειξαν τα αποτελέσματα σε όλο το 2020 και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο στο 2021;

Περίπατος στο Ηράκλειο. Βόλτα στη λιακάδα. Μερικοί από τους ενδεικτικούς τίτλους των αθηναϊκών μέσων για το άνετο πέρασμα της ΑΕΚ από το Ηράκλειο. Μαζί και το προβλέψιμο παιχνίδι του ΟΦΗ, που δεν μπορεί να αποφευχθεί αν έχει απέναντι του έναν καλό και διαβασμένο αντίπαλο.

Αυτή η επίμονη «κατοχή» για να δώσει χαμόγελα, χρειάζεται να είναι υπερδύναμη με σούπερ οπλικά συστήματα σε κάθε γραμμή. Αλλιώς, καταγράφει κόκκινα και πορτοκαλί πινακάκια...

Η ΑΕΚ είχε τις απουσίες της με τους «τελειωμένους» Λιβάγια κι Ινσούα αλλά πέτυχε με ευκολία να εξουδετερώσει το παιχνίδι του ΟΦΗ και να φέρει το ματς στα μέτρα της, χωρίς να βρει αντίδραση. Το κύριο είναι ότι ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βγάλει στοιχειώδη αντίδραση απέναντι σε μια ομάδα που αν και μέτρια σε κάθε της κίνηση έβγαζε αυτοπεποίθηση.

Καμία σχέση η φλόγα που έδειξαν οι παίκτες του Σίμου μετά που βρέθηκαν με γκολ στην πλάτη στο ματς με τον Αστέρα και να η καταγραφή της απώλειας για πέμπτο σερί ματς. Με τέσσερις σερί ήττες και έναν μόνο βαθμό σ' αυτά τα ματς, ενώ η ΑΕΚ με το 7ο φετινό «διπλό» της πέρασε μόνη δεύτερη εκμεταλλευομένη την ήττα του Άρη στην Τρίπολη.

Ήταν δεδομένο ότι αυτό το θαυμαστό ποδόσφαιρο που άρχισε να παίζει ο ΟΦΗ από το ξεκίνημα του νέου μοντέλου, θα εξελισσόταν σε «προβλέψιμο» και «αντιμετωπίσιμο». Το είχε επισημάνει μάλιστα σε συνέντευξή του –όταν τον ρωτήσαμε- ο Γιάννης Πετράκης, στέλνοντας μήνυμα για «οχυρώσεις».

Με την στοιχειώδη λογική θα περίμενε κι ο πιο δύσπιστος, ότι με αντίπαλο την ΑΕΚ ο ΟΦΗ θα ανέβαζε την απόδοσή του με μεγαλύτερη θέληση και δεν θα τα παρατούσε, με τόσο εμφατικό τρόπο, μετά το καλό του ξεκίνημα όταν η ΑΕΚ, έκανε ενδοσκοπήσεις των κενών του.

Ας κοιτάξουν οι υπεύθυνοι της κύριες αιτίες, αρχής γενομένης από τον τρόπο με τον οποίο γεμίζουν το ρόστερ από κλειστές αγορές.

Η συνεχιζόμενη μετριότητα βλάπτει σοβαρά και εκείνους που δείχνουν να έχουν μέλλον. Που θα πάει αυτή κατάσταση, όπως την έδειξαν τα αποτελέσματα σε όλο το 2020 και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο στο 2021;

-Κάτι πρέπει να τους ξυπνήσει...

Η πορεία του ΟΦΗ εξελίσσεται σε εφιαλτική. Τα αποτελέσματα μένουν αμείλικτα και οι αιτίες σε αυτές τις παρατεταμένες περιπτώσεις, είναι συνήθως βαθύτερες και πλατιές.

-Δεν είναι η ήττα από την ΑΕΚ, είναι ο τρόπος και η… πρόσθεση του «μηδέν» στα προηγούμενα «μηδενικά». Προς το παρόν ευτυχώς… που υπάρχουν και χειρότεροι ανταγωνιστές. Ας ψάξουν να βρουν τη λύση…

(Λες να φταίει το σήμα και προκαλείται αυτή η ενεργειακή διαταραχή;)

-Ο ΟΦΗ ξεπέρασε και τη Λαμία στον αρνητικό πίνακα της άμυνας. Είναι ο χειρότερος όλων των ομάδων, πρώτος από το τέλος με 31 γκολ. Η Λαμία (έχει δυο λιγότερα ματς) μετράει 30 και η Λάρισα 29… Ακόμη και ο Παναιτωλικός που έφαγε χτες πέντε είναι καλύτερος στην αμυντική διαβάθμιση.

-Τουλάχιστον είναι πέμπτος από το τέλος στον πίνακα της επίθεσης. Με 18 γκολ. Χειρότεροι μου μόλις η Λαμία και ο Παναιτωλικός με 10 και η ΑΕΛ με 9… Χειρότερος και στη «φόρμα» με μόλις 4 βαθμούς στα οκτώ τελευταία ματς. Παρηγοριά η Λάρισα με μόλις 3… Αυτά και σε πιάνει καημός με τα ασυμμάζευτα..

-Βασανιστικό επίσης το γεγονός, ότι η έδρα, δεν έχει την ισχύ που κουβαλά πάνω του το «Γεντί Κουλέ».

-Αν θες δες τον Προμηθέα! Μέσα από τρομερή άμυνα στο τελευταίο λεπτό, έτρεξε ένα σερί 9-0 που του έδωσε τη νίκη (80-78), μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού!

-Για τον κύριο Πραξιτέλη Ζαχαριάδη τα γράψαμε πριν το ματς. Είδαμε όμως και την ΑΕΚ να κάνει  ανάρτηση στο twitter εκφράζοντας παράπονα για τη διαιτησία του σε βάρος της. Έλεος, έπρεπε να βγάλει δεύτερη κίτρινη τον Λάτσι και θα έπαιζε με δέκα παίκτες από το 48΄και να βλέπαμε αν κέρδιζε τον ΟΦΗ…

- Ο Δημητριάδης πάντως, παρά τα αντιθέτως διαδιδόμενα, δεν έχει κόψει τις παλιές του συνήθειες. Μούντες, αποδυτήρια και φώναξε να σε ακούσουν…

(Χαρά και πάλι από τον Εργοτέλη! Νέα νίκη εκτός έδρας, ανώτερος σε όλη τη διάρκεια, δυναμώνει την πίστη και το φρόνημα στις τάξεις του. Σε ένα πρωτάθλημα με πολλούς μνηστήρες και ανταγωνιστικό ως το τέλος.)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News