ΟΦΗ-ΠΑΟΚ: Στατιστικά, αριθμοί και προϊστορία

ΟΦΗ
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ: Στατιστικά, αριθμοί και προϊστορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ θέλει να σπάσει την άσχημη παράδοση των τελευταίων ετών

Τα στατιστικά στοιχεία και οι αριθμούς της αναμέτρησης ΟΦΗ-ΠΑΟΚ όπως τα παρουσίασε στην επίσημη σελίδα της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Ο ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ τη σεζόν 2019-20 συναντήθηκαν έξι φορές, τις περισσότερες που μπορούν δύο ομάδες για όλες τις διοργανώσεις. Οι δύο ήταν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι δύο για τα Play Offs και η κλήρωση τους έφερε αντιμέτωπους και σε διπλές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις έξι αναμετρήσεις έφυγε νικητής από τις πέντε, ενώ υπήρξε και μια ισοπαλία στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων για τα Play Offs στην Κρήτη με 2-2. Το συνολικό σκορ έφτασε στο 17-4, με τον Άκπομ να σημειώνει τέσσερα γκολ από αυτά τα γκολ.

O ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 στον αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, με αυτό το 3-0 να είναι η όγδοη νίκη στα εννέα τελευταία παινχίδια απέναντι στον ΟΦΗ ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης, με το 2-2 των Play Offs να είναι το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο που έχουν αποσπάσει βαθμό οι Κρητικοί.

Συνολικά και στις δύο έδρες έχουην διεξαχθεί 87 αναμετρήσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει 44 νίκες , τα 20 παιχνίδια να έχουν τελειώσει ισόπαλα και τον ΟΦΗ να επικρατεί σε 23.

Στην Κρήτη έχουν διεξαχθεί 43 αγώνες με την κυριαρχία να είναι με την πλευρά του ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε σε 22 αγώνες, 13 ματς έληξαν ισόπαλα και όκτω φορές έφυγε με τη νίκη ο ΠΑΟΚ.

Η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ ήταν στις 4 Φεβρουαρίου 2015 με 3-1 (11′ Τζορτζ, 34′ Λαμπρόπουλος, 82′ Κουτσιανικούλης – 52′ Παπαδόπουλος). Προπονητής του ΠΑΟΚ τότε ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης, ενώ στον πάγκο του ΟΦΗ βρισκόταν ο Νίκος Αναστόπουλος.

Οι τρεις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ αποτελούν ρεκόρ για τον Δικέφαλο, ο οποίος έχει κάνει ακόμη μια τριάδα συνεχώμενων αποτελεσμάτων μαζί πάλι με εκτός έδρας νίκη για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά με σαφώς μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Από το 2008 μέχρι το 2012 είχε επικρατήσει σε δύο ματς πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου, αλλά η απουσία του ΟΦΗ από την μεγάλη κατηγορία δεν έδωσε την ευκαιρία για περισσότερα παιχνίδια μέσα σε αυτό το διάστημα.

Η πρώτη φορά που είχαν συναντηθεί οι δύο ομάδες στην ιστορία τους ήταν την σεζόν 1968-69 που έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική ο ΟΦΗ. Τότε η πρώτη αναμέτρηση έγινε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 4-1 (33′, 36′ Κούδας, 44′ Ασλανίδης , 89′ Λάζος – 60′ Καρακυριάκος). Στο Ηράκλειο το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 1-1 (75΄Παπουτσακης – 89′ Μήτρακας).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News