Φτιάχνει την άμυνα ο ΟΦΗ, να βρει άμεσα και το γκολ

Απόψεις
Φτιάχνει την άμυνα ο ΟΦΗ, να βρει άμεσα και το γκολ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκείνο που μένει τώρα και "φωνάζει" για μεταγραφική ενίσχυση είναι το επιθετικό κομμάτι

Η αποστολή του ΟΦΗ στο Περιστέρι ήταν δύσκολη. Απέναντί του είχε μια ομάδα, όπως τον Ατρόμητο, που μπορεί να μη βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, αλλά έχει τις δικές της αρετές και μάλιστα προερχόμενη από τη σπουδαιότερη φετινή νίκη, αυτή με τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, σίγουρα ακόμα και η ισοπαλία εκ των προτέρων θα κρινόταν ως θετικό αποτέλεσμα. Στον αγωνιστικό χώρο, όμως, άλλα φάνηκαν. Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που έβγαλε ψυχή. Κι αν κάποιος άξιζε να πάρει το τρίποντο, αυτός ήταν ο ΟΦΗ!

Φαίνεται ότι, μία εβδομάδα μετά την ήττα σοκ στο Αγρίνιο, κατάλαβαν ότι χωρίς ψυχή και πάθος δεν πας πουθενά στο ποδόσφαιρο! Το έδειξαν οι παίκτες στο ματς με τη Λαμία, το επιβεβαίωσαν χθες στο Περιστέρι. Ψυχή θέλει και στα τελευταία λεπτά την μπάλα πραγματικά... να την τρως!

Ούτε μισή μονομαχία δεν έχασαν κι ας έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αυστηρής αποβολής του Μεγιάδο. Λες και ο Βάτσιος περίμενε το παραμικρό για να αποβάλει τον Αργεντινό - το έδειξε και ο τρόπος που υπέδειξε την κόκκινη. Λες και του την είχε φυλαγμένη!

Η διαιτησία ασφαλώς και μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα. Γιατί για άλλο ένα παιχνίδι τα σφυρίγματα ήταν εις βάρος του ΟΦΗ, τον αδίκησαν κατάφωρα και ιδιαίτερα το πέναλτι που δε δόθηκε στο α' ημίχρονο για χέρι αμυντικού, και μάλιστα δεν πήγαν ούτε στο VAR. Ίσως γιατί ήξεραν ότι, αν γινόταν ο έλεγχος VAR, έπρεπε να δοθεί η παράβαση. Μάλλον είναι κι αυτή η διαχείριση ένα από τα... μυστικά του "επαγγέλματος".

Σωστά είπε μετά το παιχνίδι ο Σίμος, ότι αυτή η περίοδος για τον ΟΦΗ είναι κομβική για τους στόχους του. Υπάρχουν απανωτά και κρίσιμα παιχνίδια μέσα στο επόμενο 20ήμερο, που θα καθορίσουν πολλά στη μάχη για την εξάδα αλλά και για την πορεία στο Κύπελλο, όπου αποτελεί βασικό στόχο.

Εκείνο που συμπεραίνουμε πάντως είναι ότι η άμυνα, που αποτελούσε την "αχίλλειο πτέρνα" μέχρι πρότινος, έχει αρχίσει να στρώνει. Για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά από αυτό με τη Λαμία ο ΟΦΗ δε δέχτηκε γκολ και μάλιστα η αμυντική λειτουργία με σωστές τοποθετήσεις και αλληλοκαλύψεις ήταν εξαιρετική.

Εκείνο που μένει τώρα και "φωνάζει" για μεταγραφική ενίσχυση είναι το επιθετικό κομμάτι. Να βρει άμεσα το γκολ!

Ο Σαρδινέρο με τον Στάρτζεον έχουν σιγήσει, ο Γρίβας είναι φιλότιμος αλλά άπειρος, ενώ οι δύο επιθετικοί Γιάννου και Γκαργκαλατζίδης ουσιαστικά είναι απόντες.

Οι μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν στην επίθεση θα δείξουν και πού μπορεί να φτάσει φέτος και αν θα μπορέσει να διεκδικήσει υπερβάσεις, κάνοντας και πάλι χαρούμενο τον κόσμο του...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News