ΟΦΗ: Τα γκολ «σκοτώνουν» στο τελευταίο τέταρτο

Απόψεις
ΟΦΗ: Τα γκολ «σκοτώνουν» στο τελευταίο τέταρτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αποτέλεσμα σε τρέφει. Αν θες κατάλαβε το... -Όταν έχουν δεχτεί τα 13 από τα 23 γκολ στο τελευταίο μισάωρο και από αυτά τα 10 στο τελευταίο τέταρτο, το μάθημα γίνεται αυτονόητο. Μοναδικό τέταρτο υπεροχής 46'-60'!

Τα τεχνικά επιτελεία του ΟΦΗ διαθέτουν κατάρτιση και διαβάζουν τις τάσεις που καταγράφουν οι στατιστικές. Ασφαλώς έχουν δει τι παθητικό υφίσταται η ομάδα στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων, για να επαναλαμβάνουν μαθήματα τεχνικής βελτίωσης σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όταν η τεταμένη προσοχή πρέπει να είναι αυτονόητη.

Στα 14 ματς του ΟΦΗ στο τρέχον πρωτάθλημα η κρητική ομάδα έχει δεχτεί 10 γκολ στο τελευταίο τέταρτο, ενώ υστερεί και στα περισσότερα, εκτός από το πρώτο τέταρτο του β΄ ημιχρόνου. Ιδού γκολ μέσα-έξω: 0-15: 1-2, 16-30:1-1, 31-45:3-5, 46-60:5-2, 61-75:2-3 και 76-90:4-10. Σημαίνει ότι στο τέλος «χαλαρώνει»;

Ο ΟΦΗ έχει δεχτεί σύνολο 23 γκολ και από αυτά πάνω από τα μισά τα έχει υποστεί από το 60’ και μετά με 13 γκολ εναντίον του.

Κάθε φορά που έρχεται η ήττα, το ίδιο τροπάρι: «Έχουμε αδυναμίες, θα τις δουλέψουμε, θα βελτιωθούμε…». Κι όλο, αυτές καθαυτές οι αδυναμίες να επαναλαμβάνονται…

Δε γίνεται να χορεύεις συνέχεια το σιγανό. Υπάρχει κι ο πεντοζάλης και ο πηδηχτός που ανεβάζουν τη λεβεντιά στα ύψη!

Θέλει μέταλλο το πράγμα.

Δίνεις το δικαίωμα στο Δέλλα να λέει πως ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερη ομάδα στο παιχνίδι εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, που ήσουν εσύ; Τους κάνεις ήρωες και μιλάς για μαθήματα κολλεγίου; Δεν χωράνε αυτά σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Το αποτέλεσμα σε τρέφει. Αν θες κατάλαβε το…

Πήρες έναν βαθμό από τον Παναιτωλικό φέτος και σου πήρε τέσσερις..

Το αποτέλεσμα κινεί τα νήματα σε έναν επαγγελματικό κόσμο και ανεβάζει τους δείκτες της εμπορικής αξίας και δραστηριότητας μιας ομάδας. Δώστε λοιπόν τη σημασία που αναλογεί στο μοντέλο. Αξίζει.

Θυμάσαι Γιάννη Σαμαρά; Αφήνονταν έτσι στο χαλαρό αυτές οι «αδυναμίες» στις ποδοσφαιρικές εποχές σου;

Ή δεν θα κοιμόσασταν νύκτες ολόκληρες ή από τον καημό θα τρέχατε στις «Εσπερίδες» για να το χωρέσει το μέσα σας.

Έτσι δεν είναι αληθινέ άνθρωπε και μεγάλε παικταρά Γρηγόρη Τσινέ;

Εσείς ξέρετε καλά πως το ποδόσφαιρο όσο κι αν προχωρήσει τον τρόπο που αλλάζει τις πάσες του, είναι για μαχητές της νίκης. Θέλει τσαγανό βγαλμένο από τη ψυχή. Μεγάλη στενοχώρια να χάνεις ένα ματς δικό σου, αβάσταχτη, να σου συμβαίνει συχνά…

Αναμένοντας πλέον αντίδραση (διαρκείας). Μεγάλη ομάδα, μεγάλη πίεση, αλλά και ακατάλυτο το ότι η αυτοπεποίθηση μιας ομάδας τρέφεται από τις νίκες της.

Στο «Γεντί Κουλέ» η άμεση προσοχή

Ο ΟΦΗ έχει χάσει τα μισά από τα 14 ματς πρωταθλήματος. Από τα άλλα μισά έχει κερδίσει τα τέσσερα. Μετά στο «στραπάτσο» στο Αγρίνιο, είναι πιο επιτακτικό να αντιδράσει και να επιστρέψει το «Γεντί Κουλέ» στην κανονικότητά του.

Αυτή τη φορά η έκλυση της «ιερής» έδρας, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι ο Γενάρης περιλαμβάνει τέσσερα ματς μέσα με Λαμία, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ (έξω με  Ατρόμητο και Παναθηναϊκό) και ανοίγοντας ο Φλεβάρης τον περιμένει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκης. Δύσκολες μάχες που απαιτούν το μάξιμουμ σε βαθμούς.

Η πυκνότητα του προγράμματος, απαιτεί αυξημένη συγκέντρωση και ενέργεια από τους ποδοσφαιριστές του Σίμου. Η Λαμία έδειξε χτες ένα δείγμα πως δεν είναι για μια χαψιά. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης παίζει μπάλα και η ΑΕΚ βλέπει τους τρεις βαθμούς ως απόλυτη επιδίωξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News