ΟΦΗ: Όταν οι «χρυσές αλλαγές» είναι του άλλου…

Απόψεις
ΟΦΗ: Όταν οι «χρυσές αλλαγές» είναι του άλλου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το διπλό ποδαρικό της νίκης, χάθηκε, όταν οι ρόλοι δεν ανταποκρίθηκαν με συγκέντρωση στην αναμενόμενη πίεση του αντιπάλου - Στενοχώρησε πολύ ο τρόπος της ήττας του ΟΦΗ στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό.

Στενοχώρησε πολύ ο τρόπος της ήττας του ΟΦΗ στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Αντί για διπλό ποδαρικό στο 2021, όπως φάνταζε στη διάρκεια του ματς, με το προβάδισμα και το πέναλτι που έπιασε ο Σωτηρίου, ήλθε ολική ανατροπή με πόνο. Οι αναλυτές μπορούν να αφήνουν ήσυχο το πληκτρολόγιο. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουν τα ίδια. Κάποτε θα μάθουν τι είναι αυτό που τους τρώει τον ιδρώτα και τότε θα ενεργήσουν.

Το 2020 πέρασε, χωρίς να το βελτιώσουνε. Μπήκε το 2021 και το πρωτάθλημα συνεχίζεται, αλλά παραμένει ανοικτό αν θα το βελτιώσουνε μέχρι τη λήξη του. Αν όχι, υπάρχει συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους… Με τόση επανάληψη, μάλλον τα έχει «φτύσει»  η εμπέδωση, δάσκαλε…

Όλο και κάποια ευθύνη έχει κι ο δάσκαλος, όταν οι μαθητές του, θέλουν ολόκληρες σεζόν να (τον) καταλάβουν. Εκτός αν το μήνυμα του μαθήματος, τους φτάνει λάθος… Ή αν στο Αγρίνιο, στον ΟΦΗ αισθάνονταν το κλίμα των ημερών (από τις εκδηλώσεις), τόσο βαθιά που έπρεπε να κάνουν δώρα. Το πρώτο σημάδι φάνηκε στο κλωτσοπέναλτι.

Τραγικό πάντως να είσαι καλύτερος από την αρχή απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έπαιξε μπάλα και να κάνεις μεταδοτικά λάθη από την άμυνα ως την επίθεση.

Και χωρίς καμία κίνηση πάνω στη σκακιέρα όταν το παιχνίδι έδειχνε ότι αν προσέξεις θα το πάρεις… Τελικά κάπου λείπει η ουσία, όταν χρειάζεται ως κύρια η δράση της… (Όταν σε κερδίζουν οι χρυσές αλλαγές του αντιπάλου προπονητή, σίγουρα κοιτάς και προς τον πάγκο σου...)

-Απίστευτη ανατροπή με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά σε ένα ματς που πλάνευε για σίγουρη νίκη του ΟΦΗ.

-Όταν οι τρείς αλλαγές του Δέλλα (Ματσόλα, Μανθάτης,Τζανακάκης), είχαν δράση και στα δυο γκολ της ανατροπής, απέναντι στην ευάλωτη κρητική άμυνα, τι άλλο να ξαναπείς; -Αυτοχειρία;

-«Ήθελα δυνατή σέντρα, αλλά αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, είναι γκολ…». Η δήλωση του νεοεμφανιζόμενου Μανθάτη που σκοτώνει τα όποια σχέδια... και δικαιώνει το ποδόσφαιρο.

-Θέλει περισσότερη ευθύνη η πορεία. Από τον καθένα χωριστά και απ’ όλους συνολικά. Το ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι μάρκετινγκ, είναι ένα ρεαλιστικό παιχνίδι που γίνεται μαγικό θέαμα όσο το παίζεις καλύτερα.

-Ο ΟΦΗ κλώτσησε την ευκαιρία στο Αγρίνιο να κάνει «διπλό» εκτός έδρας σε ποδαρικό από το 2000, την τελευταία σεζόν του Ευγένιου Γκέραρντ.

-Τελικά το σπάσιμο της μεταξύ τους παράδοσης (οι δύο ομάδες να νικούν στις έδρες τους) που έγινε στον πρώτο γύρο με το 1-1 ΟΦΗ - Παναιτωλικού στο Ηράκλειο, λειτούργησε φέτος, σε βάρος της κρητικής ομάδας.

-Ο Παναιτωλικός συνέχισε το στόρι αν και μετά την πρώτη ισοπαλία τους στην κατηγορία έκανε μαζί του, το επτά στο επτά στην έδρα του. Τα στατιστικά δείχνουν αυτή τη δύναμη, αφού πέρσι ενώ ο Παναιτωλικός δεν είχε νίκη για 15 παιχνίδια, κατάφερε να πετύχει την πρώτη σε βάρος του ΟΦΗ.

-Ορθά έδειξε τόσο προβληματισμένος ο Σίμος. Υπήρξε εμφανής διαφορά από τις συνήθεις αντιδράσεις του τεχνικού.

-Το κερασάκι στην τούρτα της αγωνιστικής η ανακοίνωση Κούγια περί «αλλοίωση πρωταθλήματος», για το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος του ΟΦΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News