Το έκανε… δώρο: Τραγικό φινάλε για τον ΟΦΗ, ήττα 2-1 από τον Παναιτωλικό!

Ποδόσφαιρο
Το έκανε… δώρο: Τραγικό φινάλε για τον ΟΦΗ, ήττα 2-1 από τον Παναιτωλικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Ηρακλείου συνεχίζει και το 2021 στο… μοτίβο της προηγούμενης χρονιάς

Άξιος της μοίρας του ο ΟΦΗ και στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Ηρακλείου μπήκε με το… αριστερό στο 2021, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 σε ένα… δικός της ματς.

Οι Κρητικοί προηγούνταν μέχρι το 83’, όμως σε ένα δίλεπτο, το ματς ήρθε… τούμπα από τους γηπεδούχους, απόρροια των λαθών και της έλλειψης συγκέντρωσης.  

Οι ποδοσφαιριστές δεν έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και αντί να «κλειδώσουν» τη νίκη, σε μια από τις ευκαιρίες για το 0-2, ήδη την προσπάθεια τους να… γκρεμίζεται από την ανατροπή.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από τον Παναιτωλικό σε ένα «βαρύ» αγωνιστικό χώρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Η συνοχή του φάνηκε να χάνεται στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, όπου οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Κόντρα στη ροή του αγώνα (σ’ αυτό το χρονικό σημείο), ο Στάικος έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς και το χαμένο πέναλτι του Μάζουρεκ μετά από λίγο, τους έδωσε την… ασίστ για τη νίκη.

Οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν «στροφές» μετά το 65’ και έχασαν ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ. Αντί όμως, να «κλειδώσουν» το «τρίποντο», η αστοχία στην επίθεση και η επιπολαιότητα στην άμυνα, έφεραν μια ήττα που δύσκολα… χωνεύεται.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (78' Τζανακάκης), Λιάβας, Κωνσταντόπουλο, Περέιρα, Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντίας, Αριγίμπι (87' Αρσούρα), Μάζουρεκ (70' Μανθάτης), Βέργος (70' Ματσολα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Βούρος (91' Τσιλιανίδης), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Ουές, Κοροβέσης (68' Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος(91' Γκαργκαλατζίδης) , Νέιρα, Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

Το "φιλμ" του αγώνα

Έντονη βροχόπτωση πριν το παιχνίδι, η οποία έχει σταματήσει, όμως ο αγωνιστικός χώρος είναι πολύ "βαρύς".

1' Ξεκίνησε το ματς στο Αγρίνιο. 

6' Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νέιρα έκανε το σουτ, όμως ο Κνετ μπλόκαρε σταθερά. 

10' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Κοροβέσης έκανε το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. 

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου μπήκε δυνατά στο πρώτο 10λεπτο και έχει επιβάλλει τον ρυθμό της. 

20' Σουτ του Μάζουρεκ, κόντραρε στον Διαμαντή και κατέληξε κόρνερ. Τρία διαδοχικά κόρνερ κέρδισαν οι γηπεδούχοι, που πίεσαν σ' αυτό το χρονικό σημείο. 

Ο αγωνιστικός χώρος δεν επιτρέπει να γίνει ποιοτικό παιχνίδι, αφού είναι δύσκολο για τους παίκτες να υπολογίσουν τα "γκελ" της μπάλας. Η βροχή έχει ξεκινήσει ακόμη πιο δυνατά στο Αγρίνιο. 

27' Ο Σελίμοβιτς ανέβηκε στην επίθεση, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Κνετ. 

28' Νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Σαρδινέρο από δύσκολη θέση μέσα στην περιοχή θα κάνει το πλασέ, όμως ο Κνετ αποκρούει.

31' Εκτέλεση φάουλ από τον Στάικο, κεφαλιά του Σελίμοβιτς θα περάσει εκτός εστίας. 

33' Κίτρινη κάρτα για τον Βούρο. 

43' Πρώτη τελική προσπάθεια για τον Παναιτωλικό, με το σουτ του Βέργου, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Σωτηρίου. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 0-0 το αποτέλεσμα. Η κατάσταση του γηπέδου λόγω της βροχής, παίζει το δικό της ρόλο, ενώ ο ΟΦΗ θα μπορούσε στο δικό του καλό διάστημα (μέχρι το 25') να πετύχει κάποιο γκολ. Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, έχασε το ρυθμό του από αβίαστα λάθη, χωρίς όμως να απειληθεί ιδιαίτερα.

46' Σέντρα στην επανάληψη. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες. 

55' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες του ΟΦΗ και ο Στάικος με δυνατό σουτ ανοίγει το σκορ, μετά την τελική ασίστ του Στάρτζεον. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος περίμενε μερικά λεπτά, για έλεγχο οφσάιντ στο VAR και τελικά δείχνει σέντρα. 

64' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ: Ο διαιτητής Παπαδόπουλος ελέγχει στο μόνιτορ του VAR, ένα μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς στον Αριγίμπι εντός περιοχής στο 59'. Το παιχνίδι είχε συνεχιστεί κανονικά και ο ρέφερι υποδεικνύει πέναλτι μετά από 5 λεπτά. 

65' ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Εκτελεί ο Μάζουρεκ από τα έντεκα βήματα, μπλοκάρει ο Σωτηρίου και "κρατάει" το προβάδισμα για τον ΟΦΗ. 

67' Κίτρινη κάρτα ο Κοροβέσης. 

68' Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Λυμπεράκης στη θέση του Κοροβέση. 

70' Δύο αλλαγές για τους γηπεδούχους. Ματσόλα και Μανθάτης στον αγωνιστικό χώρο, αντί των Μάζουρεκ και Βέργου. 

71' Κίτρινη κάρτα στον Λιάβα.

75' Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Σελίμοβιτς, η μπάλα θα περάσει όμως άουτ. 

78' Τρίτη αλλαγή από τον Δέλλα, ο Τζανακάκης στη θέση του Μεντίνα. 

80' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Εκτελεί φάουλ ο Στάικος, οι Σελίμοβιτς και Στάρτζεον δε μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Καλή στιγμή να γίνει το 0-2 και να "κλειδώσουν" το ματς οι Κρητικοί, αλλά δεν τα κατάφεραν. 

83' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ 1-1: Ο Μανθάτης με σέντρα-σουτ και αρκετή δόση τύχης, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. 

84' Κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο. 

85' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ 2-1: Σέντρα του Τζανακάκη από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Ματσόλα και ο Λιάβας από κοντά σημειώνει το 2-1. Ο ΟΦΗ δέχεται την ανατροπή σε δύο λεπτά. 

87' Αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Αρσούρα στη θέση του Αριγίμπι. 

90' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Τελική πάσα από το Νέιρα για τον Σαρδινέρο, που χάνει απίστευτο τετ-α-τετ για να ισοφαρίσει. 

91' Δύο αλλαγές από τον Σίμο. Γκαργκαλατζίδης και Τσιλιανίδης στο γήπεδο, εκτός οι Βούρος και Στάικος. 

93' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Δεύτερη κίτρινη για το Νέιρα, βλέπει την κόκκινη και συνεχίζει με 10 παίκτες ο ΟΦΗ. 

Τέλος του αγώνα. Ήττα 2-1 για τον ΟΦΗ με απίστευτο τρόπο. Τραγικό δίλεπτο, που "πλήρωσαν" οι Κρητικοί λίγο πριν το τέλος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News