ΟΦΗ-2020: Μαλωμένος με τη νίκη

Απόψεις
ΟΦΗ-2020: Μαλωμένος με τη νίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 7 νίκες σε 33 αγώνες πρωταθλήματος – Μόλις 3 νίκες στο «Γεντί Κουλέ» - Μία νίκη σε κάθε πέντε ματς, δεν μπορεί παρά να προβληματίζει - Ευάλωτη άμυνα και αναποτελεσματική επίθεση δημιουργούν ερωτηματικά για τις επιλογές.

To 2020 μπορεί να έδωσε ευρωπαϊκό εισιτήριο στον ΟΦΗ, έστω κι ανεκμετάλλευτο, όμως το κύριο χαρακτηριστικό της συνολικής πορείας του στο πρωτάθλημα, είναι η φτώχεια στο αποτέλεσμα της νίκης και ιδιαίτερα στην τρέχουσα σεζόν ο δείκτης των γκολ που δέχεται.

ΟΦΗ και Νίκη δεν τα πάνε καθόλου καλά και οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Όπως ο προβλέψιμος πλέον τρόπος παιχνιδιού του σε συνδυασμό με τις αδυναμίες στήριξής του, αφού χρειάζονται περισσότεροι παίκτες που να κάνουν τη διαφορά…

Η επισήμανση είχε γίνει από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, όπου μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα οι αποδόσεις έπεσαν κάθετα, όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή. Οι αντίπαλοι προπονητές της κατηγορίας, βρήκαν τρόπους αντιμετώπισης του σαρωτικού κρητικού φαινομένου που είχε εντυπωσιάσει τους πάντες.

Επειδή τελειώνει το 2020, προστρέξαμε στα αρχεία μας, με την χρωματική αποτύπωση των αποτελεσμάτων, να είναι απογοητευτική.

Ο ΟΦΗ επιβεβαίωσε στη διάρκεια όλης της χρονιάς ότι μπήκε στις 4 Ιανουαρίου με το αριστερό, από την εντός έδρας ήττα του από τον Βόλο (1-2).

Για την περίοδο 2019-20 ο χρόνος που φεύγει, βρίσκει τον ΟΦΗ μόλις με 3 νίκες  σε 20 ματς (Πανιώνιος – ΟΦΗ 1-2, 18/1, ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-0, 17/2 και ΟΦΗ-Λαμία 3-0, 1/3). Κατέγραφε μία  νίκη δηλαδή ανά 6,67 ματς.

Η βελτίωση δεν ήλθε από την έναρξη της τρέχουσας περιόδου 2020-21 με μόλις 4 νίκες σε 13 ματς: Λαμία – ΟΦΗ 1-2 (30/9), Βόλος – ΟΦΗ 1-4 (23/11), ΟΦΗ – ΠΑΣ 2-1 (29/11) ΚΑΙ ΑΕΛ – ΟΦΗ 0-1 (12/12). Μία νίκη δηλαδή ανά 3,25 παιχνίδια.

-Στο σύνολο των 33 επίσημων αγώνων πρωταθλήματος συμπεριλαμβανομένων τα πλέι οφ, ο ΟΦΗ έχει πετύχει μία νίκη ανά 4,7 ματς. Έτσι δεν πας πουθενά…

Αν το δούμε και από θέμα έδρας, το «Γεντί Κουλέ» χάρηκε μόλις 3 φορές τη νίκη. Αντέχεται;

Το ίδιο αφορά το ευάλωτο της άμυνας, και η αναποτελεσματικότητα της επίθεσης παρά τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.

Κάτι γίνεται λάθος. Από τις επιλογές διάρθρωσης της ομάδας, με παίκτες που δεν βγαίνουν για να στηρίξουν αυτό που οραματίζονται οι ηγεσίες του ΟΦΗ. Ειδικά στην τρέχουσα σεζόν βγαίνει εμφατικά.

Οι παίκτες που προϋπήρχαν Νέιρα και Μεγιάδο, θεωρούνται οι πλέον λύσεις «κλειδιά» στη ροή της ομάδας.

Ωστόσο υπάρχει σοβαρή αιτιολογία για χαμένα ματς του ΟΦΗ, ειδικά στην τρέχουσα σεζόν, όπως οι μαζικοί τραυματισμοί και τιμωρίες πολλών παικτών. Παράδειγμα στο ματς με τον Άρη, ήταν οκτώ σημαντικοί παίκτες.

-Σημειώστε: Γιαννούλης, Ντε Γκουζμάν, Μαρινάκης, Ουές, Σακόρ, Ναμπί, Φερέιρα και ο Βάζ… 

Τραυματισμός και για τον Γιάννου από την προπόνηση… Και δεν έχει παίξει και πολύ. Περαστικά.

-(Η εικόνα ωστόσο των αποτελεσμάτων δεν αλλάζει. Φαίνεται πως και το «τικι τάκα», ως ολικό σύστημα παιχνιδιού, το πήρε η κατηφόρα και είναι τσεκαρισμένο αλά Μπαρτσελόνα ότι απαιτούνται παίκτες κλειδιά να το στηρίξουν. Θέλει σκέψη το πράγμα, ώστε η θεωρία να χαίρεται από την πράξη…)

Υπάρχουν ωστόσο και άλλα βασικά σημεία που ίσως χρειάζονται αναθεώρηση. Ο ΟΦΗ έγραψε ιστορία, μένοντας ανοικτός με την κοινωνία. Δεν του πάει αυτή η αυστηρή «τυποποίηση» με μεθόδους που μπορεί να είναι προχωρημένες, αλλά δεν λειτουργήσουν συμβατικά με την πραγματικότητα. Ίσως χρειαστεί μια βαθύτερη ματιά και στα οικονομικά πλάνα αναφορικά με τον καταμερισμό τους, σύμφωνα με τη δυνατότητα της αγοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News