ΟΦΗ: Αν οι ομάδες της Superleague ακολουθούσαν το δρόμο του

Απόψεις
ΟΦΗ: Αν οι ομάδες της Superleague ακολουθούσαν το δρόμο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύνδεσή του και ο σεβασμός προς την κοινωνία, μέσα από ένα μοντέλο ποδοσφαιρικής ανάπτυξης, θεμελιώνουν ένα πρότυπο που ίσως βρει ευρύτερη απήχηση στο μέλλον του "σκοτεινού" ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο ΟΦΗ έχει δείξει το δρόμο από καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσα από τον τρόπο που το υπηρετεί αναπτυξιακά, αλλά και στο πως το βλέπει στη σχέση του με την κοινωνία, όπου οι πρωτοβουλίες του είναι διαρκείς και συχνά εκπλήσσουν με θαυμασμό.

Η συμμετοχή του τώρα στη συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού στο Μέγαρο Μουσικής, με το τραγούδι που ερμήνευσαν οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές του, Χουάν Νέιρα, Μιγκέλ Μεγιάδο και Ναζαρίνο Σολίς, στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα, είναι απλά το νεότερο ζωντανό δείγμα της φιλοσοφίας του.

Παρατηρώντας τι συμβαίνει στο χάος του παρασκηνίου της Superleague και της ΕΠΟ, η κρητική ομάδα φαντάζει ως όαση. Πολλές φορές έχουμε λάβει τα ευχάριστα ερεθίσματα για να πούμε: «ο ΟΦΗ δείχνει το δρόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο», σκεπτόμενοι ότι αν μπορεί να συμβεί, ίσως θα μπορέσουν να απορροφήσουν πολλούς τοξικούς κραδασμούς που χρόνια το επιβαρύνουν.

Ο ΟΦΗ ανέκαθεν ήταν μια ομάδα συνδεδεμένη με την κοινωνία και από αυτή την επαφή αντλεί τη μεγάλη του δύναμη με την οποία αυξάνει τους δεσμούς του μέσα από μια αυθεντική αλληλεπίδραση, αναδεικνύοντας μάλιστα εξαιρετική ενσυναίσθηση.

Οι καταγραφές της κοινωνικής δραστηριότητας του ΟΦΗ είναι άφθονες, με ποιο νωπά δείγματα την στήριξη του στους πλημμυροπαθείς της Χερσονήσου, τα μπλουζάκια για το AIDS και τον καρκίνο του μαστού, τις επισκέψεις του στα παιδιά, τη συλλογή τροφίμων για όσους έχουν ανάγκη κ.ά.

Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι η τρόπος με τον οποίο κινείται. Είναι η δόμηση αυτών των κινήσεων μέσα από καμπάνιες που διαρκούν και απλώνονται οργανωμένα, ποιοτικά και εποικοδομητικά, ως συνέχεια του ποδοσφαιρικού τρόπου αντίληψης και φιλοσοφίας.

Πρόκληση με Άρη

 Το ματς με τον Άρη το Σάββατο, θα γέμιζε το «Γεντί Κουλέ», σε μια κανονική περίοδο χωρίς κορωνοϊούς… Πρώτα για την απάντηση του ΟΦΗ στη Λάρισα που άξιζε χειροκρότημα, μετά για τον Άρη που είναι ψηλότερα ανεβάζοντας τον πήχη, όσο κι αν με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός αλλά κέρδισε. Φυσικά και εν μέσω του ντόρου της «δωροδοκίας» που ανέλαβε η δικαιοσύνη… Κυριότερα ωστόσο γιατί με όλα αυτά που συμβαίνουν με τις διαιτησίες και τους «varίστες», ο φίλαθλος κόσμος θα ήθελε να ήταν δίπλα στον ΟΦΗ να τον στηρίξει στο κλείσιμο του γύρου. Οι στοιχηματικές δίνουν στην κρητική ομάδα δεύτερο λόγο για νίκη με  2.82 έναντι 2.55 του Άρη και 3.30 της ισοπαλίας. Για τον ΟΦΗ η πρόκληση είναι εξαιρετική που θα του δίνει και την ικανοποίηση της ρεβάνς του 0-1 των πρόσφατων πλέι οφ..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News