ΟΦΗ: Όταν κάνει έτσι το δικό του παιχνίδι

Απόψεις
ΟΦΗ: Όταν κάνει έτσι το δικό του παιχνίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυριαρχία με έλεγχο στην αμυντική λειτουργία -Η αξία του τρίτου διπλού εκτός έδρας – Το τονωτικό ενόψει Άρη και η προοπτική με αφετηρία τη νίκη στη Λάρισα

Ο Σίμος έδωσε απαντήσεις, οι παίκτες έδειξαν την συγκέντρωση στο στόχο και η επαναφορά στις νίκες πρόσφερε  ισχυρό τονωτικό ενόψει του ντέρμπι -με καθαρή ποδοσφαιρική έννοια- με τον Άρη, από το οποίο ο ΟΦΗ θα διεκδικήσει ανώτερα εύσημα που θα αυξήσουν την προοπτική του στο πρωτάθλημα.

Με απλά λόγια ο ΟΦΗ παίζοντας με ουσία, απελευθέρωσε ενέργειες απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα, όπως η ΑΕΛ που καίγονταν για βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε καλά χαρακτηριστικά ως ματς, αλλά ο ΟΦΗ ξεχώριζε για τον προσανατολισμό του. Στο δεύτερο έβγαλε παραγωγικά τη φρεσκάδα να απειλήσει και να φτάσει στο γκολ της νίκης.

Συνολικά και στα δύο μέρη, έλεγχε το παιχνίδι με σημαία την αμυντική του σοβαρότητα, μετατρέποντας το αγχωμένο σύνολο του Τάτση σε ακόλουθο των κινήσεων της κρητικής σκακιέρας. Με μια λέξη κυρίαρχος.

Το αυτογκόλ του Σπαρβ, ήταν καθαρό προϊόν της αγωνιστικής πίεσης της κρητικής ομάδας, και τη κυριαρχίας που επέβαλλε με την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία που ήταν ζητούμενο. Κρατούμενο ιδιαίτερης αξίας, ότι ο ΟΦΗ δεν δέχτηκε γκολ σε αυτό το ματς που αύξησε τις νίκες του μακριά από την έδρα στις τρεις...

Μια γρήγορη θεωρητική αναγωγή με τα τρία εκτός έδρας επιτεύγματα, μπορεί κάποιος να δει τι μπορεί να επιτευχθεί, όταν η έδρα μιλήσει με τη δύναμη της, ακόμη και με άδειες κερκίδες.

Πράγματι ο ΟΦΗ με το δικό του παιχνίδι, όπως επιμένει σε καλές και κακές, αναδεικνύει την προσωπικότητα που του αξίζει, εφόσον  η συγκέντρωση και η συνοχή των παικτών, αποτελούν βασικό γνώρισμα.

Η νίκη στη Λάρισα και μάλιστα χωρίς τον Νέιρα, αποκτά ειδική αξία, που μπορεί να φανεί στη συνέχεια, ως μια νέα αφετηρία…

Μια ομάδα που κάνει φάσεις, μπορεί να πιστεύει στο μέλλον της…

Σημείωση: Κι ο Διαμαντής… διαμάντι! Κι ο Μπαλογιάννης… αξία στον πολυσήμαντο άξονα! Ποιος κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, αν και δεν ήταν ολόκληρος στη μέρα του; Μεγιάδο;

(Μέχρι το 2007 οι δύο ομάδες είχαν ισορροπία σε νίκες, αλλά από τότε η ΑΕΛ δεν έχασε οκτώ παιχνίδια, με τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, για να πάρει προβάδισμα.

Μια νίκη στη Λάρισα μετά από πολλά χρόνια, έσπασε το στατιστικό που τον ήθελε νικητή για τελευταία φορά στις 4 Μαρτίου 2007 με 2-1 με γκολ του Ουέλινγκτον και του Ντρούλιτς. Μοναδική και εκείνη στα 11 τελευταία πρωταθλήματος και 13 τελευταία για όλες τις διοργανώσεις).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News