Μεγάλο «διπλό» του ΟΦΗ 0-1 την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ!

ΟΦΗ
Μεγάλο «διπλό» του ΟΦΗ 0-1 την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην κρητική ομάδα, «κλειδί» η αμυντική γραμμή!

Αυτή τη φορά το μεγάλο «διπλό» στον ΟΦΗ το έδωσε η άμυνα! Με πολύ καλή παρουσία από τους Βούρο, Διαμαντή και Γιαννούλη, ο ΟΦΗ βρήκε ένα γκολ… έστω και από αυτογκόλ και έφυγε με το τρίποντο 0-1 από το Αλκαζάρ απέναντι στην ΑΕΛ!

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε την ομάδα με διαφορετική διάταξη και αρκετά νέα πρόσωπα, μετά το 20' που πήρε τα ηνία του αγώνα είχε συγκέντρωση και απέφυγε τα λάθη και τελικά έφτασε στη νίκη με αυτογκόλ του Σπαρβ στο 58ο λεπτό.

Με βάσει την εικόνα του αγώνα η νίκη για τον ΟΦΗ ήταν απόλυτα δίκαιη, έβαλε το γκολ, είχε φάσεις, είχε κατοχή αλλά προπάντων είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και εγκλώβισε την ΑΕΛ, η οποία δεν έκανε καθόλου καλή εμφάνιση και μοιραία ηττήθηκε...

Ναι μεν δε μπήκε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι όμως σταδιακά βελτίωνε την απόδοσή του και είχε την υπεροχή απέναντι στην ΑΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η κατοχή ήταν στο 60% υπέρ του ΟΦΗ. Σιγουριά υπήρχε στην άμυνα αλλά υπήρχε σχετικό θέμα στο δημιουργικό τομέα λόγω της απουσίας του Νέιρα.

Η πολύ καλή παρουσία του Μεγιάδο στο β' ημίχρονο όμως και ιδιαίτερα μετά το 0-1, ουσιαστικά "έδεσε" τον ΟΦΗ στο γήπεδο με την διαχείριση να είναι εξαιρετική και να μην αφήνει την ΑΕΛ να μπει στην περιοχή του Σωτηρίου.

Το "κλειδί" ασφαλώς ήταν το μηδέν στην άμυνα, κάτι που είχε ο ΟΦΗ να το κάνει από το περσινό παιχνίδι των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο (0-0) ενώ στο φετινό πρωτάθλημα για πρώτη φορά δεν δέχτηκε γκολ και κέρδισε!

Η εξέλιξη του αγώνα

2' Εκτέλεσε με πάσα φάουλ ο Πλατέλλας, η μπάλα πέρασε άουτ, απειλεί νωρίς τον ΟΦΗ η ΑΕΛ.

Δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό ο ΟΦΗ σε ένα ματς που είναι νευρικό στα πρώτα λεπτά και με πολλά λάθη εκατέρωθεν. Επίσης έχει κερδίσει και ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

24' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ! Από μπαλιά του Μπαλογιάννη, ο Σαρδινέρο μπήκε μέσα στην περιοχή και μόνος με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, πλάσαρε άουτ!

Ο ΟΦΗ μετά το 20' ελέγχει το παιχνίδι και είχε και τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Η κατοχή είναι 57%-43% υπέρ του ΟΦΗ.

30' Αδύναμη κεφαλιά του Πινακά, πέφτει και μπλοκάρει ο Σωτηρίου.

33' Επικίνδυνη στιγμή δημιουργεί ο ΟΦΗ μετα τη σέντρα του Λυμπεράκη, ο Στάρτζεον μόνος του δεν πιάνει την κεφαλιά και τελικά ο ΟΦΗ κερδίζει κόρνερ. Το κόρνερ εκτελείται, σουτάρει ο Μεγιάδο αλλά η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό και τελειώνει η φάση.

42' Έκανε κίνηση εσωτερικά ο Ουές αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο...

45' Σέντρα Ουές, μόνος του ο Σαρδινέρο δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά!

Τέλος α' ημιχρόνου, ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-0.

Παιχνίδι σε χαμηλό τεμπο και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις στο α' ημίχρονο στο Αλκαζάρ. Ο ΟΦΗ δεν έχει πιάσει καλή απόδοση αλλά τουλάχιστον απέναντι σε αυτή την ΑΕΛ είναι καλύτερος. Θα μπορούσε να σκοράρει στο 24  στη σπουδαία φάση με τον Σαρδινέρο ενώ έχει δημιουργήσει και άλλους κινδύνους στα καρές των γηπεδούχων. Θετική η αμυντική λειτουργία με τα τρία στόπερ (Γιαννούλης, Διαμαντής, Βούρος), υπάρχει σταθερότητα και σιγουριά στα μετόπισθεν. Πάντως υπάρχει πρόβλημα στη δημιουργία με την κατοχή να είναι ανούσια ενώ η απουσία του Νέιρα είναι αισθητή.

Έναρξη β' ημιχρόνου, χωρίς αλλαγές ΑΕΛ και ΟΦΗ.

52' Ο Στάικος βρήκε χώρο και σούταρε, ο Νάγκι απέκρουσε δύσκολα, ο ΟΦΗ δημιουργεί πρώτος φάση στο β' ημίχρονο.

54' Αντεπίθεση για τον ΟΦΗ με καλές προϋποθέσεις αλλά η πάσα του Μπαλογιάννη στον Στάρτζεον δεν είναι καλή και τελικά από το "κόψιμο" του Πορτογάλου η μπάλα φτάνει στα χέρια του Νάγκι.

56' Δύο αλλαγές από την ΑΕΛ που φρεσκάρει την επίθεσή της. Μπαίνουν Γιουνές και Τρούγιτς και βγαίνουν Ντουρμισάι και Πινακάς.

58' ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ! Από εκτέλεση φάουλ του Μπαλογιάννη, ο Σπαρβ βάζει το πόδι του για να διώξει προ του Διαμαντή αλλά η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα και έτσι με αυτογκόλ γίνεται το 0-1! Ο ΟΦΗ "παγώνει" το Αλκαζάρ!

61' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ, από πάσα του Στάικου και σουτ του Στάρτζεον, η μπάλα καταλήγει άουτ.

63' Αλλαγή για την ΑΕΛ, βγαίνει ο Μπέρτος λόγω ενοχλήσεων και μπαίνει στη θέση του ο Γλυνός.

67' Κίτρινη κάρτα στον Μπαλογιάννη για φάουλ σε αντίπαλο.

74' Μακρινό σουτ του Μπαλογιάννη, στην αγκαλιά του Νάγκι η μπάλα.

76' Κερδισμένη κίτρινη κάρτα για Μεγιάδο, την δέχεται σε φάουλ που του κάνει ο Γλυνός.

77' Κίτρινη κάρτα και για Μιλοσάβλιεβιτς.

78' Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Γιάννου στη θέση του Μπαλογιάννη. Από τους διακριθέντες του ΟΦΗ ήταν ο Μπαλογιάννης.

80' Τέταρτη αλλαγή για ΑΕΛ, Ζαχαράκης αντί Μιλοσάβλιεβιτς.

82' Εκτέλεση φάουλ με την κεφαλιά του Διαμαντή από καλή θέση να καταλήγει άουτ.

86' Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Κοροβέση να παίρνει τη θέση του Λυμπεράκη που είχε εμφανή κόπωση στα τελευταία λεπτά.

87' Κίτρινη κάρτα στον Πλατέλλα για σκληρό φάουλ στον Στάρτζεον.

89' Κίτρινη κάρτα στο Σωτηρίου για καθυστέρηση.

Συμπληρώθηκαν τα 90 λεπτά, τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Ναγκί, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (80' Ζαχαράκης), Ντουρμισάι (56' Γιουνές), Πλατέλλας, Ζίζιτς, Πινακάς (56' Τρούγιτς), Μπέρτος (63' Γλυνός)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Λυμπεράκης (86' Κοροβέσης), Διαμαντής, Γιαννούλης, Βούρος, Μεγιάδο, Στάικος, Μπαλογιάννης (78' Γιάννου), Στάρτζεον (93’ Γρίβας), Σαρδινέρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News