ΟΦΗ: Να φύγει νικητής από το «Αλκαζάρ»

ΟΦΗ
ΟΦΗ: Να φύγει νικητής από το «Αλκαζάρ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια ιστορική έδρα αγωνίζεται σήμερα (17:15, Novasports 1) απέναντι στη Λάρισα

Από το "Αλκαζάρ" περνάει η προσπάθεια του ΟΦΗ για ανάκαμψη. Η ομάδα του Ηρακλείου αντιμετωπίζει σήμερα (17:15, Novasports 1) τη Λάρισα εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της νίκης.

Οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι για τους Κρητικούς σ' αυτή την καμπή του πρωταθλήματος, προκειμένου να αναρριχηθούν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Στους δύο αγώνες που απομένουν για το φινάλε του πρώτου γύρου (ο άλλος είναι με τον Άρη εντός έδρας), το ιδανικό σενάριο με απόλυτο νικών θα φέρει τον ΟΦΗ πάνω από τη μέσα της βαθμολογίας.

Βέβαια, όλοι σκέφτονται το πρώτο βήμα και μόνο, που είναι ο σημερινός αγώνας με τους Θεσσαλούς. Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας είναι δεδομένος, αφού ο αντίπαλος "καίγεται" για βαθμούς, ενώ και οι απουσίες είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Η ομάδα του Σίμου έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να ανταποκριθεί, αρκεί να "βγάλει" το καλό της πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.

Με αλλαγές στην 11άδα

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες, με την τεχνική ηγεσία να κάνει τις τελευταίες δοκιμές. Ο Γιώργος Σίμος φαίνεται ότι κάνει κάποιες σκέψεις για επιστροφή στο 5-4-1, όμως "παίζει" εξίσου δυνατά και ο σχηματισμός με 4άδα στην άμυνα, που επιλέγει τις τελευταίες εβδομάδες.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχουν νέα πρόσωπα στην 11άδα, καθώς θέση στην άμυνα διεκδικεί ο Βούρος, ενώ πιθανή είναι η παρουσία του Στάικου στη μεσαία γραμμή, μαζί με τον Μεγιάδο, που επιστρέφει από τιμωρία.

Από 'κει και πέρα, ο Σολίς, που συμπεριελήφθη στην αποστολή, είναι μια ακόμη επιλογή για τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής (πιθανότατα ως αλλαγή).

Στο... απουσιολόγιο είναι οι τραυματίες Σακόρ, Ντε Γκουζμάν, Μαρινάκης, Φερέιρα, Ναμπί και Βαζ, όπως και ο τιμωρημένος Νέιρα.

Εκτός είναι ακόμη ο ανέτοιμος Τσιλιανίδης και οι Σελίμοβιτς, Νοικοκυράκης για λόγους τακτικής.

Την 21μελή αποστολή απαρτίζουν οι Βάτερμαν, Σωτηρίου, Σηφάκης, Ουές, Λυμπεράκης, Στάρτζεον, Σολίς, Βαφέας, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Γιάννου, Σαρδινέρο, Γκαργκαλατζίδης, Στάικος, Γρίβας, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μίγγος και Σουρνάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News