Ήττα… πισωγύρισμα: Σκιά του εαυτού του ο ΟΦΗ, έχασε 0-2 από τον Απόλλωνα

Ποδόσφαιρο
Ήττα… πισωγύρισμα: Σκιά του εαυτού του ο ΟΦΗ, έχασε 0-2 από τον Απόλλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνευρη και «άχρωμη» η ομάδα του Ηρακλείου επέστρεψε στις ήττες

Το… σύννεφο των μέτριων επανήλθε πάνω από το «Γεντί Κουλέ», με τον ΟΦΗ να γνωρίζει την ήττα με 0-2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ομάδα του Ηρακλείου παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής και πληρώνοντας την αστοχία, δε μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από το ματς. 

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Σίμου εμφανίστηκαν χωρίς καθαρό μυαλό, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να πιάσουν ρυθμό στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Φατιόν, ένα γκολ που προκάλεσε νευρικότητα στους «ασπρόμαυρους». Βέβαια, θα μπορούσαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης σε δύο περιπτώσεις, όμως ο Γρίβας ήταν απελπιστικά άστοχος από ευνοϊκή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ δε μπόρεσε να ανταπεξέλθει και «βραχυκύκλωσε» από την τακτική του αντιπάλου. Οι Κρητικοί με κάποια «ξεσπάσματα» έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Απόλλωνας έπαιξε πολύ έξυπνα και σε μια από τις αντεπιθέσεις «κλείδωσε» τη νίκη με τον Ντάουντα (0-2).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (81' Λυμπεράκης), Σακόρ (57' λ.τ. Στάικος), Μπαλογιάννης (73' Βούρος), Νέιρα, Γρίβας (57' Γιάννου), Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης (75' Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Χουχούμης (46' Τσαμπούρης), Μπρούτσιτς, Φατιόν, Σλίβκα, Τσιλούλης (75' Βάρκας), Μπεντινέλι (67' Κολ), Ιωαννίδης (55' Ντάουντα). 

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Σέντρα στην αναμέτρηση, με το Σαρδινέρο στο εναρκτήριο λάκτισμα.

3' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 0-1: Ανοίγουν το σκορ οι φιλοξενούμενοι. Κόρνερ του Μπεντινέλι από δεξιά, πρώτη κεφαλιά από τον Τσιλούλη και προβολή από τον Φατιόν για το 0-1. Συνολική αδράνεια από την άμυνα του ΟΦΗ σ' αυτή τη στατική φάση. 

8' Σέντρα-σουτ του Κοροβέση, Μπαλογιάννης και Γρίβας δε θα βρεθούν στη μπορεία της μπάλας, όμως ο Βέρχουλστ παραχωρεί κόρνερ με δυσκολία.

9' Εκτελει το κόρνερ ο Μπαλογιάννης, ωραία κεφαλιά του Σαρδινέρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

12' Ο Σαρδινέρο πάει να μπει ανάμεσα σε Βέρχουλστ και Μπρούτσιτς, "τσιμπάει" τη μπάλα, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. 

17' Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη, για το φάουλ στον Τσιλούλη. 

19' Κίτρινη κάρτα και στο Νέιρα. 

20' Κίτρινη κάρτα στον Χουχούμη για το φάουλ στον Ουές, πολύ κοντά στη γραμμή της μεγάλης περιοχής (από δεξιά). 

27' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Γύρισμα του Κοροβέση από αριστερά, ο Σαρδινέρο θα "στρώσει" για τον Γρίβα, που από το ύψος της μικρής περιοχής δε μπορεί να νικήσει τον Βέρχουλστ. 

38' Νέα κλασσική ευκαιρία. Σουτ του Μπαλογιάννη, η μπάλα κοντράρει στον Ντομίνγκεζ και φτάνει στον Γρίβα έξω από τη μικρή περιοχή, που πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

42' Αντεπίθεση για τον Απόλλωνα, ο Χουχούμης θα σουτάρει έξω από την περιοχή και η μπάλα περνάει άουτ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ είναι πίσω στο σκορ με 0-1. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Με αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Τσαμπούρης στη θέση του Χουχούμη. 

47' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ωραία σέντρα του Μπαλογιάννη, κεφαλιά του Σαρδινέρο, ο Βέρχουλστ θα αποκρούσει. 

49' Κίτρινη κάρτα στον Φατιόν.

55' Δεύτερη αλλαγή οι φιλοξενούμενοι, ο Ντάουντα στο ματς αντί του Ιωαννίδη.

57' Δε μπορεί να συνεχίσει ο Σακόρ, που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Αλλαγή για τον ΟΦΗ, στη θέση του ο Στάικος. Βγαίνει και ο Γρίβας, στη θέση του ο Γιάννου.

64' Εκτέλεση  φάουλ από τον Μπαλογιάννη, αιφνιδιάζεται ο Βέρχουλστ, όμως τελευταία στιγμή παραχωρεί κόρνερ. 

67' Αλλαγή από τον Παράσχο. Ο Κολ στο ματς αντί του Μπεντινέλι. 

68' Διπλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Μπαλογιάννης θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, αποκρούει ο Βέρχουλστ με τα πόδια, δεύτερη προσπάθεια από τον Νέιρα, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

70' Νέα καλή στιγμή, με το Σαρδινέρο να φτάνει στη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα φεύγει παράλληλα με την εστία. 

71' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 0-2: Ο Ντάουντα κλέβει τη μπάλα από τον Στάικο, βγαίνει στον κενό χώρο στα όρια της περιοχής και με δυνατό σουτ νικάει τον Σωτηρίου για το 0-2. 

73' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Βούρος στη θέση του Μπαλογιάννη. 

75' Δύο αλλαγές για τους φιλοξενούμενους. Ο Μουνιέ στη θέση του Μπαξεβανίδη και ο Βάρκας αντί του Τσιλούλη. 

79' Ωραίο σουτ του Νέιρα, η μπάλα πέρασε άουτ. 

81' Αλλαγή για τπν ΟΦΗ, ο Λυμπεράκης στο ματς αντί του Κοροβέση.

87' Σουτ από τον Γιάννου, εκτός εστίας η μπάλα.

Συμπληρώθηκαν τα 90 λεπτά, μένουν ακόμα πέντε για το τέλος του αγώνα.

92' Διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Τσαμπούρη ο ΟΦΗ, ο Σιδηρόπουλος έδειξε οτι δεν υπάρχει τίποτα και το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά τον έλεγχο του VAR.

Τέλος αγώνα: ΟΦΗ-Απόλλων 0-2

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News