ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 Τελικό

ΟΦΗ
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 Τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το neakriti.gr

Mε εξαιρετική ψυχολογία ο ΟΦΗ έχει στόχο την δεύτερη σερί νίκη του στην Super League 1 αντιμετωπίζοντας στις 17:00 στο «Γεντί Κουλέ» τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η εικόνα την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στο Βόλο σκόρπισε αισιοδοξία και άπαντες στην κρητική ομάδα θέλουν να συνεχίσουν στα ίδια νικηφόρα βήματα. Το τρίποντο σήμερα θα βάλει στοπ και στο αρνητικό εντός έδρας σερί του ΟΦΗ, καθώς η τελευταία νίκη στο Ηράκλειο ήταν την 1η Μαρτίου (3-0 επί της Λαμίας)!

Aναφορικά με τα πλάνα Σίμου, κατεβάζει κόντρα στον ΠΑΣ ακριβώς την ίδια σύνθεση με τον αγώνα με τον Βόλο. Ο Σωτηρίου είναι κάτω από τα γκολπόστ και την τετράδα της άμυνας αποτελούν οι Διαμαντής-Γιαννούλης ως κεντρικά στόπερ, ο Ουές ως δεξί και ο Κοροβέσης ως αριστερό μπακ. Στην μεσαία γραμμή η ποιοτική τριάδα των Μεγιάδο, Νέιρα, Ντε Γκουζμάν, στα άκρα της επίθεσης οι Γρίβας και Στάρτζεον και κορυφή ο Σαρντινέρο.

Παρών και ο Μιχάλης Μπούσης

Στο "Γεντί Κουλέ" βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης ο οποίος ταξίδεψε χθες από το Σικάγο προκειμένου να παρακολουθήσει την σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

*Συμμετέχοντας στις Παγκόσμιες Δράσεις κατά του AIDS η ΠΑΕ ΟΦΗ αποφάσισε οι ποδοσφαιριστές αποφάσισε να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές με το κόκκινο κορδελάκι στις φανέλες τους.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το neakriti.gr

2' Πίεσαν ψηλά οι παίκτες του ΠΑΣ και έκλεψαν τη μπάλα όμως το σουτ του Παμλίδη ήταν ακίνδυνο.

20' ΓΚΟΛ 1-0 για τον ΟΦΗ με Στάρτζεον! Το γκολ ξεκίνησε από τον Ουές που είδε τον Σαρντινέρο μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός κοντρόλαρε και σούταρε, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε ενστικτωδώς και από εκεί και πέρα ήταν εύκολη η δουλειά για τον Στάρτζεον, που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΣΧΟΛΙΟ: Απέναντι σε έναν πολύ μαχητικό αντίπαλο, ο ΟΦΗ βρίσκει την μια ευκαιρία που έψαχνε και την κάνει γκολ με τον Στάρτζεον να σκοράρει για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα μετά τα γκολ με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Βόλο.

*Υπό έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται πλέον το παιχνίδι.

28' Πολύ ωραία ενέργεια από το Νέιρα που μπήκε στην περιοχή και σούταρε υπό πίεση αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη.

30' Σκοράρει με Ελευθεριάδη ο ΠΑΣ αλλά ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

32' Mετά από εκτέλεση κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, ο Ελευθεριάδης σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 

35' Ξαφνικό πρόβλημα με Ντε Γκουζμάν που βγαίνει τραυματίας από το παιχνίδι και τη θέση του θα πάρει ο Σακόρ. Η αλλαγή γίνεται άμεσα και αναγκαστικά...

40' Πήγε να βγάλει αντεπίθεση ο ΟΦΗ, ο Γρίβας ήταν μόνος του από δεξιά αλλά η πάσα του Σαρντινέρο ήταν αδύναμη και έκοψε η άμυνα του ΠΑΣ.

39' Kίτρινη κάρτα στον Σάλιακα για φάουλ πάνω στον Στάρτζεον.

41' Πρώτη κίτρινη κάρτα και στον ΟΦΗ, τη δέχεται ο Διαμαντής για φάουλ στο Λεό στο χώρο του κέντρου.

44' Απειλείται με ισοφάριση ο ΟΦΗ με το δυνατό σουτ του Λεό να καταλήγει λίγο άουτ από την εστία του Σωτηρίου. 

45' Γκολ 1-1 για τον ΠΑΣ με σκόρερ τον Ελευθεριάδη. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ αλλά στη συνέχεια με τη χρήση του VAR αποδείχτηκε ότι το γκολ ήταν κανονικό, με τον Τζήλο να δείχνει σέντρα και τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν με... καθυστέρηση.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο ΟΦΗ έπαιξε και πάλι με τη φωτιά στα τελευταία δευτερόλεπτα του α' ημιχρόνου και δέχτηκε την ισοφάριση. Μετά το 40' ο ΠΑΣ είχε ανέβει πάρα πολύ και ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το προβάδισμά του...

Ολοκλήρωση α' ημιχρόνου: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1.

*Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας προβάλλεται στο video wall το video-αφιέρωμα της ΠΑΕ ΟΦΗ στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με τις δηλώσεις που έκαναν οι συμπατριώτες του Μιγκέλ Μεγιάδο και Ναζαρένο Σολίς όπως και άλλα videos από την ποδοσφαιρική καριέρα του Ντιεγκίτο, με την κρητική ομάδα να τιμά έτσι τη μνήμη του.

Εναρξη β' ημιχρόνου

48' Πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, με την κοντινή προβολή του Παντελάκη να καταλήγει άουτ. 

49' Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Σάλιακα να επιχειρεί ένα σουτ αλλά η μπάλα να βγαίνει ξανά άουτ. Δεύτερη φάση στο ξεκίνημα της επανάληψης για τους φιλοξενούμενους.

58' Αλλαγη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Οικονομόπουλο να περνά στο ματς στη θέση του Σάλιακα.

64' Τραυματίστηκε ο Λεό και αποχωρεί αναγκαστικά. Τη θέση του επιθετικού του ΠΑΣ θα πάρει ο Καρτάλης.

65' ΠΕΝΑΛΤΙ για τον ΟΦΗ! Ο Κάργας σπρώχνει τον Νέιρα και ο Τζήλος δείχνει την άσπρη βούλα. Έγινε έλεγχος του VAR και επικυρώθηκε η απόφαση αφού υπήρχε παράβαση εντός περιοχής.

66' ΓΚΟΛ 2-1 ο Νέιρα με ευστοχη εκτέλεση, ο Αργεντινός ανεβαίνει στα κάγκελα της Θύρας 4, εκεί όπου είναι το πανό για τον Ντιέγκο Μαραντόνα και αφιερώνει το γκολ! Πολύ συγκινητική στιγμή με πρωταγωνιστή το Νέιρα.

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν ήταν καλός ο ΟΦΗ στο β΄ημίχρονο αλλά και πάλι στο ίδιο χρονικό σημείο με το πρώτο μέρος, βρίσκει τη φάση και το γκολ που του δίνει ξανά προβάδισμα!

72' Κίτρινη κάρτα στον Οικονομόπουλο για φάουλ στο Στάρτζεον.

75' Αλλαγές για τον ΟΦΗ, στη θέση του Γρίβα ο Γιάννου και στη θέση του Κοροβέση ο Λυμπεράκης. Επίσης για τον ΠΑΣ τη θέση του Σιόντη παίρνει ο Δούμτσης. Μετά την είσοδο του Γιάννου, πήγε στην κορυφή της επίθεσης και μετακινήθηκε δεξιά ο Σαρντινέρο.

Μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο, ο ΟΦΗ συνεχίζει να προηγείται 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα.

83' Άλλαξαν τη μπάλα οι παίκτες του ΠΑΣ, το σουτ του Οικονομόπουλου κατέληξε άουτ.

84' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Βούρος επανεμφανίζεται μετά από δύο μήνες περίπου και παίρνει τη θέση του Στάρτζεον.

84' Κίτρινη κάρτα στον Σωτηρίου για καθυστέρηση.

Πιέζει στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα με συνεχόμενα κερδισμένα κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις παραμένει το 2-1 για τον ΟΦΗ, πολύ κοντά σε νίκη στο Γεντί Κουλέ μετά από 9 μήνες!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ: ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, μεγάλη και δύσκολη νίκη για τον ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Νέιρα, Διαμαντής, Γιαννούλης, Σαρντινέρο, Γρίβας (75' Γιάννου), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (36' λ.τ. Σακόρ), Κοροβέσης (75' Λυμπεράκης), Στάρτζεον (84' Βούρος).

Αναπληρωματικοί: Βάτερμαν, Σελίμοβιτς, Βαφέας, Βούρος, Μπαλογιάννης, Στάικος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας (58' λ.τ. Οικονομόπουλος), Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης (75' Δούμτσης), Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λεό (64' Καρτάλης)

Αναπληρωματικοί: Γιαννίκογλου, Αθανασίου, Λιάσος, Πήλιος, Πανουργιάς, Καρτάλης, Μπρένερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News