ΟΦΗ: Η επαφή με τις νίκες, που χάνεται...

Απόψεις
ΟΦΗ: Η επαφή με τις νίκες, που χάνεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καραμπινάτες απουσίες στο κέντρο της άμυνας και μπροστά με την ΑΕΚ και η αρνητική πορεία αποτελεσμάτων στο 2020...

Ο ΟΦΗ που είδαμε στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, ήταν ένας ΟΦΗ που έδειξε αγωνιστικότητα με το γκολ του και τις ευκαιρίες του, όμως χωρίς δύο βασικά του στελέχη στο κέντρο της άμυνας (Βούρος, Σελίμοβιτς) και έναν βασικό επιτελικό στη μεσαία γραμμή, τον Νέιρα. Ο άξονας δηλαδή, μέχρι τον Γιάννου στην κορυφή της επίθεσης.

Επισήμανση, βασική και σε σχέση με κάποια σχόλια που είδαμε να αναρτώνται για τον  Βάντερμαν ακόμη στο γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ, όπου ο Νεντελτσεάρου στο 1-1, κινήθηκε σχεδόν ελεύθερα στο ύψος του κέντρου της κρητικής άμυνας. Ο Ολλανδός είχε κρατήσει στο ματς με τον Παναθηναϊκό, (εν τέλει) τον βαθμό, αλλά και στο χτεσινό ματς με την ΑΕΚ, κατέγραψε και σωτήριες επεμβάσεις.

Ο ΟΦΗ θα χρειαστεί να βρει τη φλόγα που του ταιριάζει σε όλη την ιστορική του διαδρομή και κλειδιά αποτελεσματικότητας, αφού έχει παίξει ήδη επτά παιχνίδια με μοναδική νίκη, αυτή που πέτυχε στη Λαμία.

Στατιστικό αρνητικής ροής που τον ακολουθεί από την αυγή του 2020. Με εξαιρετικά σημειωτέο το γεγονός, ότι στην έδρα του έχει τρεις ισοπαλίες. Μετρώντας τώρα, πάει χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε ματς, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα από τα ματς που να μην έχει δεχτεί γκολ. Αυτή τη φορά ωστόσο σκόραρε στην τρίτη του ήττα, αντίθετα με τις δυο που έχουν προηγηθεί. Η διαρκής έλλειψη νίκης βαραίνει τα πόδια μιας ομάδας και καθιστά τη θέση επικίνδυνη στον βαθμολογικό πίνακα.

-Αυτές οι φάσεις για οφσάιντ, όπως αυτή που σήκωσε σημαία ο βοηθός στο 1-1 της ΑΕΚ, είναι πολύ «επικίνδυνες» για το VAR, όπως βλέπουμε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Φάσεις αλά Μοράτα, δηλαδή… Μετράς και τον αέρα της μύτης, για να σου βγει η γραμμή, μερικές φορές και ανάλογα το ποιος... Το έχουμε εμπεδώσει… Ή το πώς θα βάλεις με το χέρι τις γραμμές. Το θέμα είναι μην κριθεί… στη διαφορά τους ο στόχος κάθε ομάδας. Καλό «εργαλείο» πάντως…

-Το «δεν υπάρχει κανένα πέναλτι», του Κλάντεμπεργκ σε βάρος του ΟΦΗ στην Τρίπολη, θα μένει χαραγμένο στη μνήμη... Θα δούμε κι άλλα τέτοια πολλά;

-Είπε να δει… λίγο καλή μπάλα με ΟΦΗ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης και πήγε ΟΑΚΑ! Όσο κι αν λόγω ηλικίας, σε μια κόκκινη ζώνη, είναι σ’ αυτό που λένε οι επιδημιολόγοι «ευπαθείς ομάδες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News