ΟΦΗ: «Σκουπίδια» ως μέτρο στήριξης... στον κορωνοϊό

Απόψεις
ΟΦΗ: «Σκουπίδια» ως μέτρο στήριξης... στον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάρτηση Μπούση που αναδεικνύει την τραγική πραγαμτικότητα και η έμπνευση από τον "Βρώμικο Χάρι"

Ποιούς πείραξαν τα «σκουπίδια» που έγραψε στην ανάρτησή του ο Μιχάλης Μπούσης με αφορμή τη διαιτησία του Παπαδόπουλου σε βάρος του ΟΦΗ στην Τρίπολη;

Τους εθισμένους στην «μπόχα»; Καλά θα κάνουν να την κρεμάσουν σε μανταλάκια για να βλέπουν οι «θιγμένοι» την τρομερή αλήθεια

.

Απολύτως λογικό να αηδιάζει, ένας φορέας όπως ο ΟΦΗ που ακολουθεί ένα καθαρό δρόμο στο ποδόσφαιρο. Ακόμη κι αν συνέβαινε στις πιο ηλιόλουστες μέρες (αν υπάρχουν) του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι στο έλεος της κρίσης του κορωνοϊού και μπλεγμένος στη χρόνια και βαθιά κρίση του ελληνικού ποδοσφαιρικού συστήματος, μαζί.

Ποιος σκέπτεται έναν οργανισμό ποδοσφαίρου που λειτουργεί για την ποιότητα και την ανάπτυξη; Έχει βάλει στο μυαλό του κάποιος από τους θεσμικούς του ελληνικού ποδοσφαίρου (και της πολιτικής) περιπτώσεις όπως της ΠΑΕ ΟΦΗ και του μεγαλομέτοχου της; Χωρίς εισιτήρια διαρκείας, δίχως εισιτήρια αγώνα, άνευ διαφημιστικών πινακίδων και ότι άλλο συνδέεται με την εμπορικότητα της ζωντανής μαρτυρίας ενός αγώνα; Πως θα αντέξεις με όλα αυτά όταν σε κλέβουν και μέσα στα γήπεδα;

Από καιρό είχαμε αναδείξει μέσα από άρθρα σοβαρών αναλυτών στην Ευρώπη, ότι η βιομηχανία του ποδοσφαίρου καταρρέει λόγω κορωνοϊού, καθώς η απουσία φιλάθλων από τις εξέδρες των γηπέδων έχει προκαλέσει τεράστιες οικονομικές ζημιές.

Ήλθε να το επισημάνει καυστικά και η ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με επιστολή της στον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε. Εκεί βλέπεις τη ζοφερή κατάσταση των συλλόγων με το αίτημα να συμπεριληφθούν στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την μείωση των φόρων στις ανώνυμες εταιρίες. Εδώ να δεις!

Εμπνευσμένο από την ταινία «Ο Βρώμικος Χάρι»

Ο Βαχίντ Σελίμοβιτς του ΟΦΗ έγινε ο πρώτος παίκτης στη σεζόν, που υπέπεσε για δεύτερη φορά σε πέναλτι. (Από τα στατιστικά της Superleague). Σχόλιο; -Ας όψεται ο διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη Αγάπη μου, Γιάννης Παπαδόπουλος και η στραβομάρα του (;)  στο ματωμένο φρύδι του Σέρβου και μάλιστα σε δύο χρόνους.

Επτά γκολ ο Χερόνιμο Μπαράλες σε βάρος του ΟΦΗ, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός. Έξι με τον Αστέρα Τρίπολης και ένα με τη Λαμία. Ναι αποτελεί στατιστική πραγματικότητα. Είναι σπεσιαλίστας στο να κερδίζει πέναλτι (και φάουλ), και να τα εκτελεί με 89% αποτελεσματικότητα, μπορεί να απηχεί και τα δύο, αλλά πως τα κερδίζει; (Κλιντ 'Ιστγουντ)

-Αντιμέτωπος με σοβαρές απώλειες ο Σίμος. Οξύς πονοκέφαλος ο τραυματισμός του Ναμπί, μετά τη ρήξη χιαστού στο ίδιο σημείο το 2013, γιαυτό και η ιατρική αντιμετώπιση άκρως προσεκτική. Δεν θα είναι με την ΑΕΚ και ο Σαρδινέρο... Είναι και η κόκκινη στον Σελίμοβιτς.

-Μέγας γρίφος για κάθε προπονητή, βλέποντας ακόμη έξι ονόματα της ομάδας, στην ιατρική toy λίστα: Νέιρα, Βούρος, ΣτάικοςΓιαννούλης, Μαρινάκης, Σολίς… (Κατανοητή η έκφραση ψυχής του από την Τρίπολη).

-Ο ΟΦΗ αδικείται στη βαθμολογία. Με τον Αστέρα έχασε από τον διαιτητή δύο βαθμούς και έχει απωλέσει ο ίδιος στις καθυστερήσεις άλλους τέσσερις βαθμούς (Ατρόμητος, Παναθηναϊκός). Και κείνο του πέναλτι στην Τούμπα που δεν του δόθηκε στο 1-0 ενώ τους πίεζε αφόρητα; Ε, ναι. Στο ποδόσφαιρο μετράει πάντα το αποτέλεσμα...

-Στις 5 Πρώτες ελληνικές ομάδες με μικρό μέσο όρο ηλικίας είναι ο ΟΦΗ. Σύμφωνα με το Cies: Παναιτωλικός (26,6), ΠΑΟΚ (26,7), Παναθηναϊκός (26,9), Βόλος (27,3), ΟΦΗ (27,4), Γιάννινα (27,6), Αστέρας Τρίπολης (27,8), ΑΕΚ (28,2), ΑΕΛ (28,3), Ατρόμητος (28,6), Ολυμπιακός (28,6), Λαμία (28,9), Απόλλων Σμύρνης (29,3), Άρης (29,3)

-Στην Ευρώπη, τον πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, παρουσιάζει η Μέτα Λετονίας, με 20,7 χρόνια, και τον μεγαλύτερο η Ανόρθωση με 31,3 χρόνια, μπροστά από τις Ζίλινα (Σλοβακία/21,2) και Γκρότα (Ισλανδία/22,0). Η Μίλαν είναι η νεότερη ομάδα στο επίπεδο των «BIG5» (24,5 χρόνια).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News