Νέο «χαρακίρι»: «Παγωμάρα» στο 94’ για τον ΟΦΗ, 2-2 με Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Νέο «χαρακίρι»: «Παγωμάρα» στο 94’ για τον ΟΦΗ, 2-2 με Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξανά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η απώλεια βαθμών

«Αυτόχειρας» ο ΟΦΗ σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι, καθώς ισοφαρίστηκε από τον Παναθηναϊκό για το τελικό 2-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94’).

Όπως και κόντρα στον Ατρόμητο, η ομάδα του Ηρακλείου έχασε τη νίκη μέσα από τα… χέρια της στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Το σημερινό ματς της 5ης αγωνιστικής, αφήνει… πικρή γεύση στους Κρητικούς, που παρά τις απουσίες, έδειξαν ότι μπορούσαν να πάρουν τη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τον ΟΦΗ να βγάζει πάντως μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις προσωπικές «μονομαχίες». Η ομάδα του Γιώργου Σίμου επεδίωξε να έχει την κατοχή της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ώστε να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, προσπάθησαν με άμεσο παιχνίδι όταν κέρδιζαν την μπάλα, να τροφοδοτήσουν Μακέντα και Καρλίτος στην περιοχή.  

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και στο 3’ είχε το δυνατό σουτ του Χατζηγιοβάνη, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Βάτερμαν και δύο συνεχόμενα κερδισμένα κόρνερ.

Οι Κρητικοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο μετά το πρώτο 10λεπτο και έφταναν με αξιώσεις κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 17’ η κεφαλιά του Διαμαντή πέρασε άουτ, ενώ η κλασσική ευκαιρία του ημιχρόνου άνηκε στους «πράσινους». Ήταν το 23ο λεπτό, όταν από την παράλληλη σέντρα του Σάντσες, ο Καρλίτος έκανε την προβολή στη μικρή περιοχή και ο Βάτερμαν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα στο 37’, όταν από το δυνατό σουτ του Στάικου, ο Διούδης απέκρουσε στη δεξιά γωνία και ο επερχόμενος Στάρτζεον πέτυχε το 1-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Πορτογάλος είχε καλό διαγώνιο σουτ, όμως δε βρήκε στόχο.

Το πρώτο 45λεπτο, «έκλεισε» με ένα καλό σουτ του Μακέντα μέσα από την περιοχή, όμως ο Βάτερμαν ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι έγινε… ροντέο από την αρχή, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 47’ με τετ-α-τετ του Χατζηγιοβάνη, όμως ο Βάτερμαν απέκρουσε σωτήρια. Δε συνέβη το ίδιο στο 49’, όταν στην αμυντική αδράνεια των Κρητικών, ο Καρλίτος με φαλτσαριστό σουτ σημείωσε το 2-1.

Στο 53’ οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι με τον Μακέντα, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, όμως ο Βάτερμαν είπε «όχι» με ωραία απόκρουση στην αριστερή γωνία.

Μετά την πίεση που δέχθηκε, ο ΟΦΗ πέρασε με τη σειρά του αποφασιστικά στο επιθετικό προσκήνιο. Στο 60’ άρχισε το… κρεσέντο των ευκαιριών, με τον Κοροβέση να «αγγίζει» το γκολ, όμως ο Διούδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Το ίδιο συνέβη και στο επόμενο λεπτό, με την κεφαλιά του Σαρδινέρο αυτή τη φορά, ενώ στο 62’ ήρθε η σειρά του Μεγιάδο να απειλήσει με το… κεφάλι, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 65’ ο Παναθηναϊκός είχε κλασσική ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη, όμως ο Βάτερμαν απέκρουσε ξανά, ενώ στο 66’ ο Μακέντα σούταρε άουτ.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν το προβάδισμα στο 77’, όταν από το κόρνερ του Στάρτζεον, ο Σαρδινέρο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μεγιάδο από κοντά τη δεύτερη για το 2-1.

Στο τελευταίο τέταρτο, ο ΟΦΗ προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμα του, όμως δεν τα κατάφερα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94’). Ο Διούδης έκανε το «γέμισμα», μετά από διαδοχικές κεφαλιές, ο Ουές δεν απομάκρυνε σωστά και ο Μακέντα με κεφαλιά, πέτυχε το 2-2 «παγώνοντας» το «Γεντί Κουλέ».

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (73' Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος (73' Μπαλογιάννης), Σακόρ, Στάρτζεον (79' Γιάννου), Γρίβας, Σαρδινέρο (87' Βαφέας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Σάντσες (86' Πούγγουρας), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (61' Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (70' Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης (86' Καμπετσής), Μακέντα, Καρλίτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News