ΟΦΗ κάν’ το όπως ο ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα!

Απόψεις
ΟΦΗ κάν’ το όπως ο ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόκληση είναι μεγάλη στο "Γεντί Κουλέ" με τον Απόλλωνα Λεμεσού - Βαθμούς από χρυσάφι αναζητεί η Ελλάδα να σηκωθεί ψηλότερα - Αθλητές στις διοικήσεις - Το "χώσιμο" Συντυχάκη - Ο κύκλος του ΠΛατανιά

Το στίγμα το έδωσε ο Σίμος: «Ο  Απόλλωνας έχει κατακτήσει τίτλους, έχει παίξει τέσσερις φορές σε ομίλους και σίγουρα έχει περισσότερα ματς από εμάς». Το τελευταίο φαντάζει περισσότερο σημαντικό.

Ο ΟΦΗ καλείται το βράδυ της Πέμπτης να έχει ενεργοποιημένο το ευρωπαϊκό του dna, και σε πρώτη γραμμή τις αρετές της συγκέντρωσης και της αυτοπεποίθησης, για να επιτύχει την πρόκρισή του, μέσα από την υπέρβαση.

Όπως τότε, που η πρόκλησή του ήταν ακόμη κολοσσιαία μεγαλύτερη με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Κι όπως το έκανε αντιστοίχως ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Τρίτης, απέναντι στην «ακριβή» Μπενφίκα.

Η απουσία των φιλάθλων από τις κερκίδες, μειώνει το πλεονέκτημα της έδρας αντικειμενικά, αλλά στο «Γεντί Κουλέ», άνευ υπερβολής, και τα καθίσματα δίνουν ενέργεια στον οικοδεσπότη τους. Καλή επιτυχία στην πρόκληση ενός ακόμη ευρωπαϊκού ονείρου.

Ελληνική αντεπίθεση για «ευρωπαϊκούς βαθμούς»

Επιτυχίες όπως αυτή του  ΠΑΟΚ επί της Μπενφίνκα, έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχοντας κάνει το πρώτο βήμα στο ίδιο πεδίο, δεν είναι πλέον ο μόνος που δίνει το έναυσμα στις άλλες ελληνικές ομάδες  που αγωνίζονται στην Ευρώπη να προσπαθήσουν για νίκες και προκρίσεις.

 

Η συγκέντρωση  βαθμών στην ειδική βαθμολογία της UEFA, δεν μπορεί να περιμένει άλλο μετά το κατρακύλισμα της χώρας μας στη 18η θέση. Πρώτος στόχος είναι η κατάληψη της 15ης θέσης που αναδεικνύει και 5ο εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. (Η 16η και 17η θέση δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (2ο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League  στο 2ο προκριματικό).

Δύσκολη επιδίωξη, μετά την ελληνική ανυδρία των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Ενδεικτικά οι θέσεις αυτή τη στιγμή: 14. Κύπρος 25.250 (4/4), 15. Δανία 24.500 (4/4), 16. Σερβία 22.750 (4/4), 17. Ελβετία 21.850 (4/4), 18. Ελλάδα 21.500 (5/5).

Η νίκη και πρόκριση του ΠΑΟΚ μείωσε αισθητά την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα (21.500 βαθμοί) από την Ελβετία (21.850) που βρίσκεται μπροστά της. Οι ελληνικές ομάδες έχουν μίνιμουμ μπροστά τους 19 ματς για να συγκεντρώσουν βαθμούς.

Περιμένοντας τα σημερινά αποτελέσματα των αναμετρήσεων του Άρη με την  Κόλος Κοβαλίβκα και του ΟΦΗ με τον έμπειρο Απόλλωνα Λεμεσού αντίστοιχα, ίσως μπορέσουμε να δούμε σε εύρος μια ελληνική αντεπίθεση.

 

-Ο ΟΦΗ στις ένδοξες ευρωπαϊκές του συμμετοχές, είχε δώσει πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

Φτωχό πεδίο

Δεν έχουν τον Θεό τους. Κουτσαβακίστικη η ενέργεια της Super League 2 να προβλέψει στην προκήρυξή της, την απευθείας άνοδο των δύο πρώτων ομάδων της, όταν η προκήρυξη της Superleague  αναφέρει 1+1… Νάχει να κάνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ!

Ο Πλατανιάς έζησε τον μύθο του στα μεγάλα σαλόνια και μάλιστα απολαυστικά. Τώρα, ίσως έλαβε ρεαλιστική απόφαση να πει όχι στη SL2 και κινήσει ξανά τον τροχό από την αρχή. Οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και η δημιουργία χρεών καταστροφική επιλογή. Οι επισημάνσεις του συνάδελφου Μανώλη Καρτσωνάκη στο athlitiko.gr, τα λένε όλα, όπως:

«Η ομάδα καταπώς φαίνεται, "πέφτει" καθαρή από χρέη". "Χοντρά-χοντρά θα χρειάζονταν μίνιμουμ 50.000 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας, για μισθούς σε ποδοσφαιριστές και προσωπικό μέχρι τις οποιεσδήποτε άλλες θα βάραιναν την ΠΑΕ".

Το δικαίωμα ψήφου εκπροσώπου αθλητών στις διοικήσεις,

-Δεν είναι μόνο τα επίμαχα προβεβλημένα, είναι τα επί μέρους σημεία του αθλητικού νομοσχεδίου, που ασκήθηκε καυτή κριτική.

-Όπως το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών, η επικύρωση των εκλογικών καταλόγων από τη ΓΓΑ, η κατάργηση κωλυμάτων συμμετοχής σε σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες, ενώ υπήρξε προβληματισμός για την ποσόστωση φύλων και την εκλογή στο Δ.Σ. υποψηφίου προέδρου, με τουλάχιστον το 25% των ψήφων.

-Το επιχείρημα του υφυπουργού, ότι οι περιορισμοί θητειών και τα όρια ηλικίας, όσο και η εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, προβλέπονταν στο νόμο Βασιλειάδη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγινε «καραμέλα».

-Θετικό ότι κάνοντας δεκτή την πρόταση της ΕΟΕ και των Συλλόγων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, δίνει δικαίωμα ψήφου σε εκπρόσωπο των αθλητών στα Δ.Σ. Ομοσπονδιών, με την υπόσχεση και για εκπρόσωπο προπονητών. Με τον χαρακτηρισμό «χαώδες» για το τοπίο των προπονητών, τους έρχεται «ειδικό μητρώο»!

Τα «είπε» ο Μανώλης Συντιχάκης

Πριν την ψήφιση επί της αρχής του αθλητικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Μανώλης Συντυχάκης (ΚΚΕ) μίλησε για «προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει και να ποδηγετήσει το αθλητικό κίνημα, ανοίγοντας το δρόμο για την άλωση και του ερασιτεχνικού αθλητισμού από επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ο Ηρακλειώτης ειδικός αγορητής του ΚΚΕ κατηγόρησε τον Αυγενάκη ότι αγνόησε τις προτάσεις των αθλητικών φορέων και χαρακτήρισε «ψίχουλα» τα 12 εκατ. ευρώ που μοιράζονται ως ενίσχυση στα σωματεία τονίζοντας ότι ο αθλητισμός λόγω κόστους έχει γίνει πολυτέλεια για τη λαϊκή οικογένεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News