Ο Θαλής Τσιριμώκος θυμάται τις μεγάλες του στιγμές με τον ΟΦΗ...

ΟΦΗ
Ο Θαλής Τσιριμώκος θυμάται τις μεγάλες του στιγμές με τον ΟΦΗ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μιλάει για την ομάδα που αγάπησε, τον Γκέραρντ και τον τρόπο που ήρθε στο Ηράκλειο, τον σημερινό ΟΦΗ αλλά και το πρώτο Fair Play που πήρε ο ίδιος στην Ελλάδα...

Θαλής Τσιριμώκος. Σπάνιο όνομα (αλλά μας θυμίζει τον Θαλή τον Μιλήσιο), δύσκολο αλλά χαρακτηριστικό επώνυμο. Για τους φίλους του ΟΦΗ που έζησαν την κρητική ομάδα τη δεκαετία του '80 ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που προυπήρξαν της χρυσής ομάδας Γκέραρντ. Ωστόσο ο Θαλής συνθέθηκε άμεσα με τον αείμνηστο Ολλανδό ενώ όπως αποκάλυψε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άφιξή του στο Ηράκλειο για την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ...

"Εκείνη την εποχή που ήρθε ο Γκέραρντ ήμασταν ήδη μια καλή παρέα εμείς οι παίκτες και δη οι πιο έμπειροι. Τότε λοιπόν μας είχε πει ο Γρηγόρης ο Τσινός πως είχε άριστες εντυπώσεις από την ολλανδική Ρόντα από τον συνεργάτη του τεχνικού της ομάδας που λεγόταν Έιγκεν Γκέραρντ. Μας τόνισε πως ο συγκεκριμένος τεχνικός είχε τον τρόπο να δημιουργεί άριστες σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές και να τους ανεβάζει την ψυχολογία. Είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Γρηγόρη και συμφωνήσαμε να πάμε στον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη και να του τον προτείνουμε. Έτσι έγινε η αρχή για να βρεθεί στον πάγκο του ΟΦΗ ο...μετέπειτα Γκεραρντάκης!"

                                    Τα λόγια του Σαργκάνη μετά το Fair Play

Ο Τσιριμώκος θυμήθηκε το αρνητικό σε αποτέλεσμα ντεμπούτο του Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ και την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Ηράκλειο για να προσθέσει: "Στην πορεία είδαμε όλα αυτά που μας είχε πει ο Τσινός". Όταν δε του θυμίσαμε τη μεγαλύτερη του στιγμή με τον ΟΦΗ είπε: "Ναι ήταν το πρώτο Fair Play για το οποιο βραβεύτηκα όταν ασπάστηκα τον Νίκο Σαργκάνη σε μια κεφαλιά του Βλαστού. Δε μπορώ να ξεχάσω τον Σαργκάνη να μου λέει τη φράση... Μήπως κι εγώ το ήθελα ρε Θαλή! Άλλες εποχές".

                                         "Tον Γιώργο τον Σαμαρά τον έχω...ταϊσει με το μπιμπερό"

Τέλος ο Τσιριμώκος θυμήθηκε τη βράβευση του πριν λίγα χρόνια από προηγούμενη διοίκηση του ΟΦΗ και λέει: "Δε μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου όταν με χειροκρότησε ο κόσμος στο γήπεδο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".

Έκλεισε όμως με ακόμα πιο ιδιαίτερο τρόπο αυτή η συνέντευξη:

"Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον φετινό ΟΦΗ και γενικότερα στην προσπάθεια που γίνεται με την τωρινή διοίκηση. Η διοίκηση έδωσε τα κλειδιά της ομάδας σε ανθρώπους άξιους, μη φοβάστε! Εγώ εύχομαι τα καλύτερα σε Ελλάδα και Ευρώπη και κλείνοντας θα σας πω ότι και με τον Γιάννη Σαμαρά έχω τέτοιες σχέσεις που τον...Γιώργο, τον γιο του, τον είχα ταίσει... με το μπιμπερό!"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News