Το ευρωπαϊκό «ταξίδι»: Πως θα κριθεί το γκρουπ δυναμικότητας του ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Το ευρωπαϊκό «ταξίδι»: Πως θα κριθεί το γκρουπ δυναμικότητας του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγώνας του Ολυμπιακού και ο α’ προκριματικός γύρος καθορίζουν ισχυρούς και ανίσχυρους

Ο ΟΦΗ κινείται σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς λόγω της επικείμενης συμμετοχής στο Europa League, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει σε ποιο γκρουπ δυναμικότητας θα είναι.

Λόγω της απουσίας των Κρητικών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, δεν έχει δικό του συντελεστή και έτσι θα μπει στην κλήρωση με τον εθνικό συντελεστή (5.260 βαθμούς).

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Γούλβς, είναι πιθανό να επηρεάσει τον εθνικό συντελεστή, αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να προκριθούν.

Αυτή τη στιγμή όμως, ο ΟΦΗ είναι στους ανίσχυρους του β' προκριματικού γύρου Europa League, έχοντας έξι ομάδες με υψηλότερη βαθμολογία στο ίδιο γκρουπ (Aarhus 5.650, Motherwell 5.575, Vaduz 5.500, Kukesi 5.500, Ανόρθωση 5.350 και Άρης (ισοβαθμία, αλλά λόγω 5ης θέσης στο πρωτάθλημα έχει προβάδισμα).

Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί, δε θα αλλάξει ο συντελεστής της χώρας μας και έτσι η μοναδική πιθανότητα να μπουν οι Κρητικοί στους «ισχυρούς», είναι μέσω του αποκλεισμού επτά ομάδων που τώρα είναι στο γκρουπ των «ισχυρών».

Αυτό θα το γνωρίζουμε, όταν ολοκληρωθούν τα παιχνίδια του α’ προκριματικού γύρου και ενόψει της κλήρωσης της 31ης Αυγούστου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News