Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-2 (τελικό)

ΟΦΗ
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-2 (τελικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρακολουθήστε live από το neakriti.gr την εξέλιξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν

Στο ΟΑΚΑ κλείνει η σεζόν για τον ΟΦΗ αντιμετωπίζοντας στις 20:00 τον Παναθηναϊκό, στον τελευταίο αγώνα των Play Off.

Με τον Νοικοκυράκη ξανά βασικό ξεκινά ο Σίμος ωστόσο τα πλάνα του άλλαξαν λίγο πριν τη σέντρα αναφορικά με την αμυντική γραμμή.

Συγκεκριμένα στην προθέρμανση ο Κουτρουμπής ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και τη θέση του στην 11αδα πήρε ο Ζοάο Βίκτορ. 

Ο ΟΦΗ θέλει να κλείσει τη χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα και να διατηρήσει την καλή παράδοση που τον θέλει αήττητο τα τελευταία χρόνια όταν αγωνίζεται με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ξεκίνησε η αναμέτρηση!

2' Λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Μπεκ που πλάσαρε από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

8' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ! Ο Γιαννούλης προωθήθηκε και σούταρε, ο Ξενόπουλος απέκρουσε ασταθώς, ο Φιγκεϊρέντο στη συνέχεια βρέθηκε τετ α τετ αλλά τον νίκησε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.

9' Νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ σε αντεπίθεση, με το σουτ του Ναμπί από εξαιρετική θέση να καταλήγει ψηλά άουτ.

17' Άλλαξαν τη μπάλα οι παίκτες του ΟΦΗ στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έφτασε στα πόδια του Νέιρα αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο. Ο ΟΦΗ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και έχει δημιουργήσει αρκετούς κινδύνους μπροστά στην εστία των γηπεδούχων.

21' Άλλη μια φάση με τον ΟΦΗ με το σουτ του Φιγκεϊρέντο να περνά ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

22' Πάλι πρωταγωνιστής ο Φιγκεϊρέντο σε απειλητική στιγμή του ΟΦΗ αλλά προλαβαίνει και βγαίνει ο Ξενόπουλος, ανακόπτοντας την πορεία της μπάλας μετά το πλασέ του Βραζιλιάνου.

23' Πιέζει για το γκολ ο ΟΦΗ, αυτή τη φορά ήταν ο Ναμπί που δέχτηκε την πάσα του Νοικοκυράκη και σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Ξενόπουλος.

27' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ροή του αγώνα! Αμέσως μετά τη διακοπή για το cooling break, o Κουρμπέλης έκλεψε τη μπάλα, έδωσε αριστερά στον Μπεκ ο οποίος σούταρε για να κάνει το 1-0. 

28' ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ, 1-1 με Φιγκεϊρέντο! Εξαιρετική η σέντρα του Δεληγιαννίδη, με τον Βραζιλιάνο φορ να βρίσκεται στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού και με πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 11ο φετινό του γκολ. Χρειάστηκε να γίνει έλεγχος VAR για οφσάιντ και το γκολ μέτρησε κανονικά.

35' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό, 2-1 με Μακέντα. Σέντρα του Χατζηγιοβάννη, η μπάλα χάνεται από τον Γουάλι και ο Μακέντα από κοντά δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

38' ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ, 2-2 με Ρικάρντο Βαζ! Σε ένα ματς με τρομερή εξέλιξη, ο ΟΦΗ βρίσκει ξανά άμεση απάντηση στο προβάδισμα του Παναθηναϊκού! Το γκολ ξεκίνησε από τον Νοικοκυράκη, που είδε τον Φιγκεϊρέντο και του έδωσε τη μπάλα, ο Κουρμπέλης έκανε τάκλιν με τη μπάλα να φτάνει στον Βαζ και εκείνος να ισοφαρίζει 2-2.

40' Πολύ καλή ευκαιρία με τον Ναμπί να σουτάρει και τον Ξενόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα.

42' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό 3-2 με τον Χατζηγιοβάννη! Νέο κενό στην άμυνα του ΟΦΗ, με τον Μακέντα να σεντράρει, τον Χατζηγιοβάννη να βρίσκεται εντελώς αμαρκάριστος και εύκολα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά.

45' Μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ με το πλασέ του Φιγκεϊρέντο να περνά ελάχιστα άουτ και την κρητική ομάδα να φτάνει πολύ κοντά σε νέα ισοφάριση.

45+2 Κι άλλη μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ, με τον Ξενόπουλο να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Νέιρα.

Τέλος α' ημιχρόνου, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-2.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο ΟΦΗ έχει... καταφέρει να έχει δημιουργήσει 12 τελικές, να έχει βάλει δύο γκολ στο ΟΑΚΑ αλλά να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-2!

Έναρξη β' μέρους

46' Ο Κουρμπέλης μένει στα αποδυτήρια και ο Αλεξανδρόπουλος παίρνει θέση στην 11αδα του Παναθηναϊκού στο β' ημίχρονο.

52' Πρώτη φάση στην επανάληψη από πλευράς ΟΦΗ, με το σουτ του Βαζ να καταλήγει πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού.

58' O Kολοβός μπαίνει στη θέση του Σερπέζη.

61' Αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Βαφέα να περνά στη θέση του Ζοάο Βίκτορ

67' Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Κοροβέση στη θέση του Βαζ.

68' Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού Μακέντα αποχωρεί και ως αλλαγή μπαίνει στο ματς ο Περέα ενώ ο Αθανασακόπουλος μπαίνει αντί του Χατζηγιοβάννη.

77' Ο Τζαβίδας κάνει το ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό μπαίνοντας στο ματς στη θέση του Μπεκ.

78' Ο Δεληγιαννίδης σκοράρει για τον ΟΦΗ αλλά ο βοηθός σηκώνει οφσάιντ. Γίνεται έλεγχος του VAR και ισχύει η απόφαση του βοηθού. Δεν μετράει έτσι το γκολ.

79' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ με τους Σουρνάκη και Μίγγο να μπαίνουν στο ματς αντί των Νοικοκυράκη και Ναμπί.

90' Κόρνερ από τον Δεληγιαννίδη, η κεφαλιά του Φιγκεϊρέντο περνά μόλις άουτ. Ο ΟΦΗ αγγίζει το τρίτο γκολ...

90+6' Πέναλτι κερδίζει ο ΟΦΗ σε χέρι του Σένκεφελντ από ενέργεια του Νέιρα. Το εκτελεί ο Φιγκεϊρέντο, το πιάνει ο Ξενόπουλος και στην επαναφορά σε εντελώς κενή εστία, ο Βραζιλιάνος στέλνει άουτ τη μπάλα χάνοντας την ευκαιρία της χρονιάς! Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε και τον έπιασαν τα γέλια.

Τέλος αγώνα: Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ζαγαρίτης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης (46' Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (58' Κολοβός), Μπεκ (76' Τζαβίδας), Χατζηγιοβάννης (68' Αθανασακόπουλος), Μακέντα (68' Περέα)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Γιαννούλης, Βίκτορ (61' Βαφέας), Δεληγιαννίδης, Μπράουν, Νέιρα, Στάικος, Ναμπί (79' Μίγγος), Νοικοκυράκης (79' Σουρνάκης), Βαζ (67' Κοροβέσης), Φιγκεϊρέντο.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Σηφάκης, Περδίκης, Σουρνάκης, Βαφέας, Κοροβέσης, Μίγγος, Κουτρουμπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News