ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Όπως και να ‘χει, «μαγνητίζει»

Απόψεις
ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Όπως και να ‘χει, «μαγνητίζει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καλή προσπάθεια μπορεί να κρύβεται εν μέρει μέσα από την γλώσσα των αριθμών, αλλά δημιουργεί κεφάλαιο που με συνέχεια και υπομονή θα αποδώσει τα κέρδη που αξίζει…

Οι απουσίες βασικών παικτών και στις δύο ομάδες μάλλον προδιαθέτουν για παιχνίδι με καλύτερη αγωνιστική διάθεση, τώρα που όλα έχουν κριθεί…

Παρατηρώντας την προσπάθεια του ΟΦΗ στα πλέι οφ, σκεπτόμαστε πως θα ήταν δίκαιο να δρέψει βαθμούς, ως πλέον ώριμος στο νέο πρωτάθλημα… Η καλή προσπάθεια μπορεί να κρύβεται εν μέρει μέσα από την γλώσσα των αριθμών, αλλά δημιουργεί κεφάλαιο που με συνέχεια και υπομονή θα αποδώσει τα κέρδη που αξίζει…

Το ματς ΟΦΗ - Ολυμπιακού, δελεάζει από την άποψη ότι οι δυο ομάδες μπορεί να παραταχθούν με επιλεγμένες αλλαγές βασικών ποδοσφαιριστών τους και να μην τους βαραίνει το βαθμολογικό κίνητρο, αλλά παίζουν ποδόσφαιρο, χωρίς να απουσιάζει το κίνητρο της νίκης, που μάλλον δυναμώνει δίνοντας νέες ευκαιρίες σε παίκτες.

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Σίμου, Περικλής Παπαπαναγής, είπε τα πράγματα ξεκάθαρα για το κύριο μέλημα που υπάρχει στον ΟΦΗ να τελειώσει τη σεζόν χωρίς τραυματισμούς και άλλες απώλειες. Αλλά και ο Μάρτινς μπορεί να θέλει να βουλώσει στόματα από την ήττα από τον ΠΑΟΚ, όμως ο τελικός κυπέλλου και η Γουλβς στην Ευρώπη, επικεντρώνουν το βαθύτερο ενδιαφέρον της ομάδας του.

Συνήθως σε «απαλλαγμένα παιχνίδια» από ομάδες που παίζουν καλή μπάλα, η αναμέτρηση μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο συναρπαστική.

Φυσικά ο ΟΦΗ ξέρει ότι η νίκη επί του πρωταθλητή, θα ανεβάσει τους δείκτες στο εσωτερικό του, αναπληρώνοντας τις εντυπώσεις των αποτελεσμάτων στα πλέι οφ. Έτσι κι αλλιώς και οι δυο ομάδες παίζουν για τη νίκη, όσο κι αν στον ΟΦΗ την έχουν στερηθεί. Στα οκτώ ματς των πλέι οφ, η κρητική ομάδα έχει την χειρότερη επίδοση με τις δυο ισοπαλίες της και ο Ολυμπιακός την καλύτερη με 19 βαθμούς. Έτσι πέρα από τις εκπαιδευτικές αναφορές του Περικλή Παπαναγή η καταγραφή μιας νίκης, θα μπορούσε να ικανοποιήσει το «τρυπάκι» του πίνακα, μέσα από αυτή την «ευρωπαϊκή» εμπειρία υψηλότερου επιπέδου που ανεβάζει τη στάθμη του έργου που επιτελείται.

Ρίχνοντας μια ματιά συνολικά σε έναν ενιαίο πίνακα των πλέι οφ και των πλέι άουτ, ο ΟΦΗ είναι στην τελευταία θέση σε βαθμολογική συγκομιδή, η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη, αλλά και με τις περισσότερες ήττες. Μέχρι τώρα στη Σούπερ Λιγκ, ο ΟΦΗ έχει κερδίσει κατά μέσο όρο 1,65 πόντους ανά παιχνίδι στους 17 αγώνες που έχουν γίνει στην έδρα του, ενώ ο μέσος όρος πόντων του Ολυμπιακού στα 17 εκτός έδρας παιχνίδια είναι 2,29.

Δυο από τις επισημάνσεις του Μαρτίνς μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ, έχουν να πουν και κάτι και εν όψει ΟΦΗ: «Θέλω να υπενθυμίσω κάποια πράγματα σε όσους μας αμφισβητούν. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής, καλύτερη άμυνα, καλύτερη επίθεση, πρώτο σκόρερ, δεν μπορεί κανείς να μας στερήσει τη λάμψη όσων κατακτήσαμε». Ακόμη: «Ναι, αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν είναι σε καλή στιγμή, αλλά να είναι σίγουροι οι φίλοι μας πως στη συνέχεια θα είμαστε η ομάδα που έχουν συνηθίσει να βλέπουν!».

Στα «δέκα πρώτα» γήπεδα το «Γεντί Κουλέ» στην Α΄Εθνική

 Από το  λεύκωμα «60 χρόνια Α’ Εθνική» της διοργανώτριας, βλέπουμε ότι από καταβολής της εθνικής κατηγορίας χρησιμοποιήθηκαν 84 διαφορετικά γήπεδα. Το γήπεδο που από την αρχή πήρε… «στις πλάτες» το πρωτάθλημα ήταν το Στάδιο Καραϊσκάκη. Στην πρώτη κιόλας σεζόν έγιναν 61 αγώνες! Ολυμπιακός, Εθνικός, Προοδευτική και ΑΕ Νίκαιας το είχαν σαν έδρα, με δύο αγώνες κάθε αγωνιστική εκεί. Εκεί έγινε και το μπαράζ Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

Η λίστα με τα 10 γήπεδα όπου έχουν γίνει οι περισσότεροι αγώνες κλείνει με το "Γεντί Κουλέ":

1512: «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (Πειραιάς),

1028: Τούμπας (Θεσσαλονίκη),

949: «Κλεάνθης Βικελίδης» (Θεσσαλονίκη),

947: Πανιωνίου ΓΣΣ (Αθήνα),

799: Καυτανζόγλειο (Θεσσαλονίκη),

776: «Σπύρος Λούης» (Αθήνα),

733: «Απόστολος Νικολαϊδης» (Αθήνα),

703: «Νίκος Γκούμας» (Αθήνα),

651: «Γεώργιος Καμάρας» (Αθήνα),

577: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (Ηράκλειο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News