Για έναν ΟΦΗ πιο σταθερό και αποτελεσματικό...

Απόψεις
Για έναν ΟΦΗ πιο σταθερό και αποτελεσματικό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Play Off τελειώνουν και ο ΟΦΗ καλείται να βαδίσει σύντομα σε έναν καινούργιο δρόμο

Ο ΟΦΗ τώρα μπαίνει στην τελευταία αγωνιστική εβδομάδα της σεζόν. Απομένουν δύο παιχνίδια για τα play off, την Τετάρτη στο “Γεντί Κουλέ” με τον Ολυμπιακό και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για μια σεζόν που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιούλη και τελειώνει μετά από ένα και πλέον χρόνο. Είναι αλήθεια ότι σε αυτό το διάστημα η ομάδα κατάφερε πολλά. Είναι μεγάλη υπόθεση και μόνο το γεγονός ότι από μια χρονιά που σώθηκε με... θέλημα Θεού στο 96ο λεπτό, να φτάνει να κερδίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Λογικά θα τερματίσει 6ος, αφού με την παρούσα εικόνα στα play off, απαιτείται τεράστια ανατροπή για να προσπεράσει τον Άρη. Δύο νίκες χρειάζεται στα ματς που απομένουν κι ακόμα κι έτσι δε θα είναι δεδομένη η 5η θέση.

Ωστόσο, είτε 6ος, είτε 5ος, για τον ΟΦΗ τίποτα δεν αλλάζει. Ίσως μόνο να χαθεί ένα bonus από τα τηλεοπτικά που θα αναλογούσε στην 5η θέση. Αλλά και πάλι σε αυτή τη δύσκολη εποχή τίποτα δεν είναι εγγυημένο.

Τα play off o ΟΦΗ τα αντιμετώπισε με συγκεκριμένη οπτική. Δοκίμασε πράγματα και τακτικές, έδωσε ευκαιρίες στα πιτσιρίκια, προετοιμάστηκε για τη νέα σεζόν, που ούτως ή άλλως, σε μεγάλο βαθμό, θεωρείται συνέχεια της τωρινής. Μετά τις 19 Ιουνίου θα ακολουθήσουν μόλις λίγες ημέρες ξεκούρασης και στις αρχές Αυγούστου άπαντες θα επιστρέψουν στο ΒΑΚ, ανοίγοντας τότε μια νέα σελίδα με “άρωμα” Ευρώπης.

Σε κανένα παιχνίδι των play οff δεν υπήρξε η παραμικρή πίεση για το αποτέλεσμα. Ίσως αν υπήρχε πίεση, τώρα να είχε στρογγυλοκαθίσει στην 5η θέση. Ποτέ δεν έδειξε ο ΟΦΗ να “καίγεται” γι’ αυτό. Αντίθετα υπήρχε συνεχής διαχείριση της κατάστασης. Ακόμα και οι αλλαγές γίνονταν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα!

Απέναντί του είχε ομάδες με ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) αλλά και τον ΠΑΟ και τον Άρη που έβγαλαν εγωισμό μέσα από τα εσωτερικά τους προβλήματα.

Αυτή η έλλειψη πίεσης και εγωισμού φάνηκε και στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Άρη. Η τελευταία ήττα δυσαρέστησε και τον κόσμο της ομάδας λίγο παραπάνω από τις προηγούμενες, καθώς, όπως έλεγαν, «αν δεν μπορείς να κερδίσεις αυτό τον προβληματικό Άρη, τότε πότε θα κερδίσεις;».

Δε σημαίνει όμως ότι από τον Αύγουστο και μετά θα πρέπει ο ΟΦΗ να έχει την ίδια νοοτροπία στα παιχνίδια του. Μια χρονιά πέρασε, το ποδόσφαιρο που ήθελε να παίξει η ομάδα ήταν εντυπωσιακό όταν βγήκαν οι αρετές στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρξαν όμως και πολύ κακές ημέρες.

Πλέον με τις εμπειρίες, τις δοκιμές και τη διαχείριση που έχει γίνει πρέπει να παρουσιάσει ένα πιο σταθερό και αποτελεσματικό πρόσωπο. Όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία. Οι βάσεις έχουν μπει. Τώρα ας επενδύσουν πάνω σε όσα πρεσβεύει ο ΟΦΗ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News