ΟΦΗ

Super League: Ομόφωνη απόφαση για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Οι ομάδες θα απευθυνθούν εκ νέου στην Πολιτεία για να λάβουν έγκριση, δεκτές οι αντιπροτάσεις του ΠΑΟΚ

Το πράσινο φως για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα «άναψε» μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Super League 1, καθώς οι ομάδες έλαβαν ομόφωνη απόφαση και θα απευθυνθούν εκ νέου στην Πολιτεία

Οι ομάδες που τοποθετήθηκαν, ζήτησαν να έχουν κόσμο της τάξης του 20% ή 30% στις εξέδρες στα υπόλοιπα παιχνίδια των playoffs και των playouts, όπως ήταν η αρχική πρόταση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Εν ολίγοις, επί της αρχής όλες είναι υπέρ της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, με τον ΠΑΟΚ όμως να κάνει την δική του αντιπρόταση στο συμβούλιο, η οποία έγινε αποδεκτή

Ο Δικέφαλος τόνισε πως υπήρχε απόφαση πριν την έναρξη των αγώνων των playoffs και πως τα ματς που έγιναν ήδη χωρίς φιλάθλους, θα πρέπει να γίνει αντίστοιχα και στον δεύτερο γύρο για λόγους ισονομίας.

Συν τοις άλλοις, ο ΠΑΟΚ τόνισε πως είναι διαφορετικό το 20% του OAKA και διαφορετικό το 20% της Τούμπας, επικαλούμενος μάλιστα και τα πολλά εισιτήρια διαρκείας που έχει πουλήσει. Έτσι, λοιπόν, έκανε αντιπρόταση για 8.000 σε κάθε γήπεδο, κυρίως γι' αυτά που έχουν μεγάλη χωρητικότητα.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κόσμου και πως το ποσοστό πρέπει να αφορά τα διάρκειας και όχι την χωρητικότητα. Επίσης, ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε στο τραπέζι, ήταν το θέμα της ευθύνης σε περίπτωση κρούσματος από τους θεατές που θα βρεθούν στα γήπεδα.

Νωρίτερα πάντως ο Γκαγκάτσης εκ μέρους του ΠΑΟΚ είχε θέσει στο τραπέζι άλλη μία πρόταση, σύμφωνα με την οποία αν δεν υπήρχε ομοφωνία για την παρουσία κόσμου από τις ΠΑΕ της Super League, τότε να άνοιγε μόνο το “Γεντί Κουλέ” καθώς ο ΟΦΗ ήταν ο πρώτος που κατέθεσε την πρόταση διεξαγωγής των αγώνων παρουσία κόσμου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Λίγκας

Σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασής του, το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα (με τη θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ – μελών του) τη βούλησή του περί διεξαγωγής των λοιπών αγώνων  των ομάδων της Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2019-20) με την παρουσία φιλάθλων.

Εισήγησή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανωτάτου ορίου 8.000 φιλάθλων.

Περαιτέρω απόφασή μας είναι όπως οι αγώνες του β΄ γύρου των playoffs γίνουν χωρίς παρουσία φιλάθλων εφόσον οι αντίστοιχοι αγώνες του α΄ γύρου των playoffs αντιστοίχως έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, πλην αν και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο αναβληθείς αγώνας ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 20:00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια