ΟΦΗ: Η νίκη επί της ΑΕΚ "κεκλεισμένων" με λάμψη Ρεχάγκελ!

Απόψεις
ΟΦΗ: Η νίκη επί της ΑΕΚ "κεκλεισμένων" με λάμψη Ρεχάγκελ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ματς στο "Γεντί Κουλέ" που χάραξε πορεία το 2002 μετά από ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα, στην εποχή Σκάζνι

Μπορεί το κεκλεισμένων των θυρών να είναι τώρα με τη στάμπα του κορωνοϊού, αλλά αυτό δεν αλλάζει το δεδομένο των άδειων κερκίδων. ΟΦΗ και ΑΕΚ το έχουν ξανακάνει χωρίς θεατές στο «Γεντί Κουλέ» και το 2002 ήταν η τελευταία τους φορά (είχαν προηγηθεί δύο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο).

Τότε ο ΟΦΗ (προεδρία Νίκου Δουλουφάκη) νίκησε την ΑΕΚ με σουτ του Ηλία Κώτσιου από κοντά. Είχε τιμωρηθεί με βαριά «καμπάνα» του αθλητικού δικαστή για τα επεισόδια που δημιούργησαν φίλαθλοί του στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Η νίκη αυτή ήταν η  πρώτη του στο πρωτάθλημα με την ομάδα του Ζντένεκ Σκάζνι να επικρατεί 1-0, ενώ ο Κύρος Βασάρας, είχε αποβάλει στις καθυστερήσεις τον Καψή, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για να παίξει με τον Ολυμπιακό (εξέτισε την ποινή στο ματς κυπέλου με την Χαλκηδόνα).

Μέχρι τότε ο ΟΦΗ είχε δύο βαθμούς (εκτός έδρας ισοπαλίες με Ακράτητο και Προοδευτική και ήττες από τον Ηρακλή 3-0 έξω, Ολυμπιακό 1-0  μέσα και ΠΑΟΚ 2-1 μέσα ). Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ πήρε τα πάνω του και άρχισε να μαζεύει βαθμούς, κάνοντας το μπαμ από την 14η αγωνιστική όταν έκανε τρεις συνεχόμενες νίκες (στην Ξάνθη, χορεύοντας στο χιόνι 1-4, με την Καλλιθέα και ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο με νίκη 3-1 επί του Ηρακλή).

Ο β΄ γύρος ήταν εκπληκτικός και τερμάτισε στην 8η θέση με 44 βαθμούς, σε πρωτάθλημα 16 ομάδων!

Το παιγνίδι είχε γίνει υπό το βλέμμα του Ότο Ρεχάγκελ (φωτό), που είχε αποδειχτεί γουρλής για την κρητική ομάδα! Δύο χρόνια μετά ο ίδιος θα δοξαζόταν και θα δόξαζε την Ελλάδα με τον άθλο της Πορτογαλίας...

Ο ΟΦΗ είχε μπει πιο δυνατά στον αγώνα χάνοντας ευκαιρίες, αλλά ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ είχε καταφέρει να ισορροπήσει και να πιέσει ασφυκτικά, έχοντας και δοκάρι στο 39' με τον Λάκη.

Στις αρχές τις επανάληψης κατέγραψε νέο δοκάρι με τον Ίβιτς, αλλά το ματς κρίθηκε στο 55', όταν η κεφαλιά-πάσα του Γκόμες στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ βρήκε αμαρκάριστο τον Κώτσιο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χιώτη. Ότι κι αν έκανε στη συνέχεια η ΑΕΚ με τις αλλαγές του Μπάγεβιτς, τίποτε δεν άλλαξε.

Το ματς είχε γίνει για την έκτη αγωνιστική και η ΑΕΚ με την ήττα της απέκτησε συγκάτοικους στην κορυφή τον Ηρακλή και Πανιώνιο.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Μπεκιάι, Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Αδάμος, Κολιτσιδάκης, Μπελεβώνης (88 Γκίτσης), Σταυρακάκης (60 Σοάρες), Κιάσσος, Σολίς, Σαπουντζής (85 Χρυσάφης), Γκόμες.

ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Ζαγοράκης, Σεντένο (71 Τσάρτας), Κατσουράνης, Λάκης, Γεωργάτος (65 Κωνσταντινίδης), Νικολαϊδης (75 Ναλιτζής), Ίβιτς.

-Στο «κεκλεισμένων» ΟΦΗ-ΑΕΚ 1-0 το 2002, την παράσταση κέρδισαν και οι φίλαθλοι που απόλαυσαν το ματς και τη νίκη με γιγαντοοθόνη στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News