Ευρωπαίος... και με την βούλα ο ΟΦΗ!

ΟΦΗ
Ευρωπαίος... και με την βούλα ο ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΠΑΕ πήρε σήμερα την απαιτούμενη άδεια για τις διοργανώσεις της UEFA και την Super League

Οι εποχές έχουν αλλάξει στον ΟΦΗ και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι περίοδοι που η χορήγηση άδειας γινόταν... σίριαλ λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Μάλιστα από σήμερα ο ΟΦΗ είναι... Ευρωπαίος και με την βούλα! Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ χορηγήθηκε στην ΠΑΕ ΟΦΗ η άδεια για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Licence) και τη διοργάνωση του ελληνικού πρωταθλήματος Α' Εθνικής (Super League) για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Έτσι ξεπεράστηκε με άνεση αυτή η προϋπόθεση και το μόνο που απομένει πλέον είναι να ολοκληρωθούν τα Play Off και ο ΟΦΗ στη συνέχεια να δηλωθεί και επίσημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από τη στιγμή που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα να αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ σε 12 από τις 14 ΠΑΕ της Super League και συγκεκριμένα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Άρη, Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, ΟΦΗ, Βόλο που αυτόματα παίρνουν άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League καθώς τα κριτήρια είναι τα ίδια.

Ερωτηματικό είναι ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός δεν πήραν άδεια UEFA λόγω "μη εμπρόθεσμης υποβολής των στοιχείων για τη λήψη άδειας UEFA, επιφυλασσόμενο για την εκ νέου εξέταση των φακέλων των δύο ΠΑΕ προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας Super League 1". Αυτό σημαίνει ότι οι φάκελοι των δύο ΠΑΕ θα εξεταστούν εκ νέου, για το ελληνικό πρωτάθλημα, και αν δεν πάρουν άδεια τότε θα τους επιβληθεί ποινή -3 και περιορισμός μεταγραφών. Η ανακοίνωση της ΕΠΟΤο Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League 1) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΕ, ΠΑΕ ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΕ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΟΦΗ), ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΕ.

Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής των στοιχείων για τη λήψη άδειας UEFA, επιφυλασσόμενο για την εκ νέου εξέταση των φακέλων των δύο ΠΑΕ προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας Super League 1.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News