ΟΦΗ, πλέι οφ και βλέμμα στο μέλλον

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ, πλέι οφ και βλέμμα στο μέλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περίεργο συναίσθημα από την ημέρα που άφησαν οι ποδοσφαιριστές στην ημέρα που επιστρέφουν στα γήπεδα - Ο... απόκοσμος ήχος της μπάλας

Στον ΟΦΗ υπάρχει η νοοτροπία η ομάδα να λειτουργεί μέσα από πνεύμα οργάνωσης και πειθαρχίας. Η επιστροφή του στα γήπεδα για τα πλέι οφ, μετά τις απομονώσεις, τις μάσκες και τα γάντια του κορωνοϊού, είναι λογικό να συνοδεύεται από μια καλή -αναλογικά- προετοιμασία και σε ψυχολογικό επίπεδο. Σαν σε μια πρεμιέρα, αλλιώτικη από τις άλλες…

Αλλά και αγωνιστικά αναμένεται να φανεί σχεδιασμός που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του παιχνιδιού περιλαμβάνοντας και τις επιλεγμένες προωθήσεις ποδοσφαιριστών που οι τεχνικές ηγεσίες έχουν τοποθετήσει στις λίστες του άμεσου μέλλοντος.

Το ίδιο το μοντέλο που ακολουθεί ο ΟΦΗ, το κάνει σίγουρο, με τα πλάνα να βρίσκονται έξω από το συρτάρι. Έτσι εκτιμάμε ότι θα συμβεί, όσο κι αν το συναίσθημα της επιστροφής είναι παντού χαρακτηρισμένο ως περίεργο.

Μεγάλη η διαφορά της επιστροφής

Η διαφορά μεταξύ της ημέρας που οι ποδοσφαιριστές άφηναν τα ματς και της ημέρας που τώρα επιστρέφουν στις μάχες είναι μεγάλη. Ο αντίκτυπος, με τα πρωτόκολλα υγείας, τους ελέγχους για covid-19 και όλη η διαδικασία εν γένει, το κάνουν διαφορετικό.

Λανθάνουν όσοι πάνε να υποστηρίξουν ότι η αυτή η «υγειονομική» διακοπή προσέφερε ξεκούραση, συνδυάζοντας το "κλείδωμα" ως διακοπές του καλοκαιριού. Καμία σχέση. Ο φόβος, η αναμονή και η αβεβαιότητα δεν ξεκουράζουν. Κουράζουν και αποσυντονίζουν. Το φορτίζω τις μπαταρίες μου και επιστρέψω με καθαρό μυαλό είναι δείγμα τουριστικών διακοπών.

Το καλό υπάρχει μόνο στην αναγγελία της επιστροφής στην αγωνιστική δράση, έστω και με φανταστικό κοινό στις κερκίδες…  όσο κι αν κάνει το ματς μοναχικό, χωρίς τον παλμό των φιλάθλων.

Μπαλιά με μπαλιά, ωστόσο, θα σβήνουν και οι εμπειρίες απομόνωσης σε πρόσωπα –όπως οι ποδοσφαιριστές- που έχουν μάθει να λειτουργούν ο ένας μαζί με τον άλλο, μέσα στην ομάδα. Το ζητούμενο κάτω από ειδικές συνθήκες που προκάλεσαν την παύση, είναι να κινήσει ο τροχός…

Ο… απόκοσμος ήχος της μπάλας

Χωρίς θεατές οι αποφάσεις του διαιτητή ξεφεύγουν από τις αντιδράσεις του πλήθους, αλλά μπορούμε να ακούσουμε τους παίκτες να μιλάνε μεταξύ τους, κάθε λάκτισμα και αντίδραση τους, αλλά και τον ιδιότυπο θόρυβο που κάνει η μπάλα όταν χτυπάει κάτω, όπως σε μια προπόνηση, που σε ένα ματς κρύβουν οι παθιασμένες εκδηλώσεις των οπαδών.

Εικονικός ήχος…

Όταν επέστρεψε η Μπουντεσλίγκα, ο Sky Deutschland, επινόησε ένα σχέδιο για να μεταφέρει την οικειότητα της ατμόσφαιρας σε όλους μας που αναγκαζόμαστε να παρακολουθήσουμε από το σπίτι. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μια ροή ήχου "χωρίς φιλάθλους", η οποία μετέφερε τον θόρυβο περιβάλλοντος από τους παίκτες και τους προπονητές, και μια τροφοδοσία "θορύβου πλήθους" που θα είχε ως στόχο να μιμηθεί την ατμόσφαιρα ενός γεμάτου σταδίου. 

Ο τεχνητός θόρυβος του πλήθους έχει εφαρμοστεί πρώτη φορά τις ΗΠΑ. Έτσι κι αλλιώς η εικονική πραγματικότητα έχει μπει στη ζωή μας και η τεχνική δυνατότητα είναι ήδη απογειωμένη...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News