Δεδομένες αλλαγές: Νέο χρονοδιάγραμμα, ίδια ρότα στον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Δεδομένες αλλαγές: Νέο χρονοδιάγραμμα, ίδια ρότα στον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετές «ακυρώσεις» στο πλάνο που είχαν οι Κρητικοί

Η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, φέρνει δεδομένες αλλαγές και στα αθλητικά δρώμενα.

Ξεκίνησε από την ίδια τη δράση, που σταμάτησε παντελώς για λόγους δημόσιας υγείας και έπεται η στασιμότητα που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα.

Συζητήσεις για το τι θα ακολουθήσει μπορούν να γίνουν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, ενώ στον ΟΦΗ παρακολουθούν όλες τις αναφορές από τις ποδοσφαιρικές αρχές, με επίκεντρο την UEFA που δίνει κεντρικό το «στίγμα» για τον όποιο σχεδιασμό.

Βέβαια, για την ομάδα του Ηρακλείου υπάρχουν δεδομένες αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο, με φόντο κυρίως το χρονοδιάγραμμα, καθώς είναι αυτονόητο ότι το αρχικό πλάνο ακυρώθηκε.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των Κρητικών, Γιάννης Σαμαράς είχε κινηθεί πολύ γρήγορα, αρκετές εβδομάδες πριν η κατάσταση με τον κορωνοϊό βάλει τα πάντα στον «πάγο». Έτσι, ο ΟΦΗ είχε «κλείσει» προπονητικό κέντρο για την καλοκαιρινή προετοιμασία, φιλικούς αγώνες και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τα ταξίδια και τη διαμονή σε χώρες της Ευρώπης.

Όλα αυτά, αυτομάτως «ακυρώθηκαν» από τη στιγμή που δεν μπορεί να υπάρξει ημερολογιακό πλάνο. Ταυτόχρονα, όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι εφικτό να γίνει καμία συζήτηση για να προγραμματιστούν εκ νέου, αφού υπάρχει απόλυτη στασιμότητα.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ώστε να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν (μπορεί να φτάσει και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου), ώστε να δοθεί η… σκυτάλη στην επόμενη. Όταν με το καλό συμβεί αυτό, στον ΟΦΗ θα είναι πάλι έτοιμοι για να «κλείσουν» όλα τα βασικά μέτωπα, ακολουθώντας πιστά το ίδιο μοντέλο οργάνωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News