ΟΦΗ: Η επιτυχία που ανοίγει δρόμο και σε άλλους

Απόψεις
ΟΦΗ: Η επιτυχία που ανοίγει δρόμο και σε άλλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ομάδα με καθαρό ποδοσφαιρικό πνεύμα μπορεί να επιβιώσει και να διακριθεί στο πολυκύμαντο ελληνικό πρωτάθλημα.

 Η επιτυχία του ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αποτελεί μια από τις ιδανικές περιπτώσεις ποδοσφαιρικής μελέτης που μπορεί να είναι οδηγός για μια αισιόδοξη προοπτική του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η επικράτησή του ως κορυφαία ομάδα μετά τις αποκαλούμενες «big» στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αποτελεί σημείο αναφοράς, για όλες τις άλλες ομάδες, που λειτουργούν με κυρίαρχες τις τυχαίες «μανατζερικές» επιλογές, χωρίς μοντέλο και βαθύτερους ποδοσφαιρικούς στόχους.

Όχι μόνο γιατί ο ΟΦΗ πήρε την πρώτη θέση, αλλά γιατί υπήρξε η πιστοποίηση ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να επιβιώσει μια ομάδα που λειτουργεί με καθαρό ποδοσφαιρικό πνεύμα και γυρίζει τις πλάτες στις παθογένειές του. Το ίδιο θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ακόμη κι αν ο ΟΦΗ δεν θα έμπαινε στην "εξάδα", από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής.

Είναι σαν να φαίνεται ότι είναι ζωτικής σημασίας αυτό που μπήκε ως νέο και τολμηρό στη ποδοσφαιρική μας ζωή, που έλαβε επιβράβευση με την πρώτη, ενώ όλοι ξέραμε ότι αυτά τα μοντέλα απαιτούν περισσότερο χρόνο να δείξουν τα αποτελέσματά τους μέσα από τεράστια υπομονή μέχρι να φανούν οι "καρποί" τους.

Στην Ελλάδα προκαλείται πλέον γαργαλιστικά η στροφή προς την ποιότητα και τη μεθοδικότητα των ποδοσφαιρικών ομάδων με την ανάδειξη πραγματικά ποδοσφαιρικών μυαλών στις κορυφές του.

Όταν τα κανάλια της ενέργειες είναι καθαρά, η έμπνευση αφθονεί…

Η ταυτόχρονη παρουσία με τον Άρη

Η έκθεση της διοργανώτριας, αναδεικνύει την ωφέλεια από την ταυτόχρονη παρουσία του ΟΦΗ και του Άρη μαζί στη Super League μετά από καιρό, μαζί με το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος για τη σύνθεση των πλέι οφ και τον αυξημένος ανταγωνισμό, που δημιούργησαν θεαματική άνοδο στο μέσο όρο εισιτηρίων, που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος, αν έξι παιχνίδια δε διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών. Ο μέσος όρος 6.626 εισιτήρια, την καλύτερη επίδοση των τελευταίων εννέα ετών, είχε να φανεί από την περίοδο 2010-11. Ο Ολυμπιακός είχε τα περισσότερα εισιτήρια απόλυτα αριθμητικά, αλλά και σε μέσο όρο ανά αγώνα, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να έπονται.

Σημαντική παράμετρος, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε νέο ρεκόρ προσέλευσης θεατών στα γήπεδα, τουλάχιστον από την ίδρυση της Super League, είναι οι αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ, οι οποίοι αναμένεται να οδηγήσουν στην κορύφωση του ενδιαφέροντος των φιλάθλων, με αλλεπάλληλα ντέρμπι και αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος. Αποτελεί δε ρεκόρ πενταετίας ο μέσος όρος γκολ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με 444 γκολ σε 182 αγώνες, δηλαδή 2,44 γκολ ανά αγώνα.

Δείκτες στατιστικών ΟΦΗ

Οι αγώνες που έδωσε την έδρα του ο ΟΦΗ αντιπροσωπεύουν το 76% των συνολικών πόντων του ΟΦΗ και το 63% των γκολ που σημείωσαν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

-Τα στατιστικά του ως γηπεδούχου δείχνουν κατά μέσο όρο 1,35 γκολ που σημειώθηκαν ανά παιχνίδι, αριθμός υψηλότερος από τον μέσο όρο 1,22 γκολ που πέτυχε κάθε ομάδα ανά αγώνα αυτή τη σεζόν στο πρωτάθλημα.

-Τα σκορ του ΟΦΗ με τις περισσότερες εμφανίσεις του στους αγώνες εντός έδρας κατά τη διάρκεια της σεζόν στο πρωτάθλημα ήταν  3 - 1 (3 φορές), ενώ εκτός έδρας αγώνες εκτός έδρας ήταν 2 - 1 μέχρι στιγμής (3 φορές).

-Ο ΟΦΗ  δέχτηκε τουλάχιστον ένα γκολ στο 100% των αγώνων του εκτός έδρας.

-Η πλειοψηφία των νικών του ΟΦΗ κατακτήθηκε με περιθώριο 2 ή περισσότερων γκολ (7 νίκες), ενώ 3 από τις νίκες του είχαν  περιθώριο ένα γκολ.

-Η πλειοψηφία των ήττων που γνώρισε ήταν στο γκολ (8 ήττες), ενώ 4 από τις ήττες του είχαν περιθώριο 2 ή περισσότερων γκολ.

Μέσοι όροι βαθμών: Στην έδρα 2.00 (μ.ο. πρωταθλήματος 1.71). Εκτός έδρας 0.62 (σύνολο μ.ο. 1.02). Μέσα-Έξω: 1.35 (Σύνολο: 1.37)

Τα στατιστικά της νίκης του ΟΦΗ επί της Λαμίας, τον επέστρεψαν στα ρεκόρ. Όπως ότι χρειάστηκε να περάσουν 13 και χρόνια για να πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα. Προηγούμενη φορά: Στις 30 Σεπτεμβρίου 2007, όταν στο Παγκρήτιο τότε νικούσε 4-1 τον Εργοτέλη με 4-0 στο ημίχρονο.

Ο ΟΦΗ πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αφού στα άλλα 12 παιχνίδια της σεζόν στο «Γεντί Κουλέ», είχε πετύχει συνολικά δύο! (Με Πανιώνιο και στον Άρη στο 30' και το 31', αντίστοιχα). Στα 12 παιχνίδια της έδρας, δεν είχε πάει ποτέ στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News