ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0 (Τελικό)

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0 (Τελικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» στη «μάχη» για τα πλέι-οφ

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για τον ΟΦΗ, που υποδέχεται τον Ατρόμητο σε ένα «τελικό» για την είσοδο στα πλέι-οφ.

Η αναμέτρηση που θα ολοκληρώσει την 24η αγωνιστική είναι κομβικής σημασίας για την ομάδα του Ηρακλείου, που θέλει τη νίκη για να βρεθεί μόνη στην 6η θέση.

Οι Κρητικοί θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο αποφασιστικό βήμα, καθώς θα ακολουθήσουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

*Εκτός της αρχικής 11αδας ο Νέιρα, καθώς ένιωσε «βαρύ» το πόδι του, στο σημείο που είχε τραυματιστεί στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ. Θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα, ενώ τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Ζοάο Βίκτορ.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα από το neakriti.gr

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι.

9' Ευκαιρία για τον Ατρόμητο, με το Μανούσο να "ελευθερώνεται" μέσα στην περιοχή και τον Σωτηρίου να κάνει την απόκρουση, ενώ μπλόκαρε σταθερά σε δεύτερο χρόνο.

11' Σουτ του Φιγκεϊρέντο εκτός περιοχής, η μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

13' Ο Ατρόμητος απειλεί μέσα από την περιοχή, με τον Κιβρακίδη να κάνει το γύρισμα από δεξιά και τον Γιακουμάκη να πλασάρει άουτ. 

16' Ο Φιγκεϊρέντο "σηκώνει" τη μπάλα, όμως ο Σεμέντο για λίγο δε βρίσκει τη μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή. 

36' Καλή στιγμή μετά από ώρα. Εκτέλεση φάουλ από το Ναμπί, η μπάλα θα περάσει από όλους στην "καρδιά" της περιοχής και περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι. 

42' Σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, κεφαλιά του Φιγκεϊρέντο χωρίς δύναμη, η μπάλα θα περάσει άουτ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 0-0 το αποτέλεσμα. Πολύ μέτριο παιχνίδι, που στο μεγαλύτερο διάστημα έχει πάει σε αργό τέμπο, χωρίς πολλές φάσεις. Ο ΟΦΗ δυσκολεύτηκε στην κυκλοφορία της μπάλας και δε μπόρεσε να ανεβάσει "στροφές" στο επιθετικό κομμάτι. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μία αλλαγή για κάθε ομάδα, με τον Στάικο στη θέση του Βαφέα για τον ΟΦΗ (πάει σε θέση στόπερ ο Ζοάο Βίκτορ). Για τον Ατρόμητο, ο Νάτσος αντί του Κατράνη στο ματς. 

49' Κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο. 

50' Σουτ του Στάικου εκτός περιοχής, ο Μέγιερι θα αποκρούσει, νέα προσπάθεια από τον Σεμέντο η μπάλα κοντράρει στα σώματα και φεύγει κόρνερ. 

56' Καλή στιγμή για τον Ατρόμητο. Σουτ του Μανούσου μέσα από την περιοχή, ο Σωτηρίου μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία. 

63' Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Βαζ στη θέση του Ναμπί. 

66' Από τη σέντρα σουτ του Σεμέντο, η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα, όμως υπάρχει υπόδειξη οφσάιντ για την κίνηση του Ζοάο Βίκτορ. Ο Ζαχαριάδης "τσέκαρε" τη φάση στο VAR και επιβεβαίωσε την απόφαση. 

70' Αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Μάντσον αντί του Μανούσου. 

72' Κίτρινη κάρτα στον Κιβρακίδη. 

77' Ο Φιγκεϊρέντο σκοράρει μετά το σουτ του Στάικου και την απόκρουση του Μέγιερι, όμως υπάρχει υπόδειξη για οφσάιντ. 

79' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-0: Δυνατό σουτ από τον Τσιλιανίδη, η μπάλα κοντράρει στα σώματα και ο Φιγκεϊρέντο με κεφαλιά πετυχαίνει το 1-0. Αρχικά ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, όμως μετά τον έλεγχο στο VAR ο Ζαχαριάδης έδειξε σέντρα. 

82' Τελευταία αλλαγή για τον Ατρόμητο, ο Βέλλιος στη θέση του Ούμπιδες.

92' Ευκαιρία με τον Φιγκεϊρέντο, η μπάλα περνάει άουτ.

96' Τελευταίο σφύριγμα από τον Ζαχαριάδη. Νίκη 6αδας για τον ΟΦΗ, 1-0 τον Ατρόμητο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Κουτρουμπής, Βαφέας (46' Στάικος), Γιαννούλης, Μεγιάδο, Ζοάο Βίκτορ, Ναμπί (63' Βαζ), Τσιλιανίδης, Σεμέντο (93' Νάστος), Φιγκεϊρέντο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Στρούγγης, Κατράνης (46' Νάτσος), Μπουσούλατζιτς, Ούμπιδες (82' Βέλλιος) Ανδρούτσος, Μανούσος (70' Μάντσον), Ενσικουλού, Γιακουμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News