Ο ΟΦΗ δίνει σήμερα την πιο κρίσιμη μάχη του πρωταθλήματος

ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ δίνει σήμερα την πιο κρίσιμη μάχη του πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλει μόνο νίκη σήμερα (19:30) κόντρα στον Ατρόμητο για να ανέβει στην 6η θέση…

Πάθος, αποφασιστικότητα και πίστη για νίκη! Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το κλίμα στις τάξεις του ΟΦΗ, ενόψει της σημερινής (19:30, Novasports 1) αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ».

Πρόκειται για την πιο μεγάλη «μάχη», μέχρι την επόμενη, αφού οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι για την ομάδα του Ηρακλείου, ώστε να βρεθεί μόνη στην 6η θέση.

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, οι Κρητικοί βρέθηκαν στην 8η θέση, όμως το ματς που θα «κλείσει» την 24η αγωνιστική μπορεί να τους φέρει στο +2 από Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη.

Αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης κόντρα στους Περιστεριώτες, στον πιο κομβικό αγώνα της χρονιάς, καθώς τώρα παίζεται η προοπτική των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Στην ομάδα του Ηρακλείου δε σκέφτονται τίποτα άλλο, πέρα από το αποφασιστικό βήμα, που θα δώσει και τεράστια ώθηση για τη συνέχεια.

Οι φίλαθλοι κινούνται εδώ και μέρες στους ρυθμούς του συγκεκριμένου αγώνα, ενώ η δύναμη της έδρας αναμένεται να παίξει το δικό της καθοριστικό ρόλο.

Τα πλάνα του Σίμου

Η τακτική θα έχει το δικό της σημαντικό μερίδιο στο σημερινό ματς και ο Γιώργος Σίμος έχουν δουλέψει πολύ με τους παίκτες στο «στρατηγικό» πλάνο. Ο 41χρονος προπονητής περιμένει από την ομάδα του να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και να επιβάλλει το δικό της ρυθμό.

Οι δύο τελευταίες προπονήσεις που έγινε το Σαββατοκύριακο, είχαν αρκετές δοκιμές από την τεχνική ηγεσία σε ότι αφορά την αρχική 11αδα.

Οι απουσίες των τιμωρημένων Κοροβέση και Μαρινάκη, διαφοροποιούν τη «σύνθεση» της αμυντικής γραμμής, ενώ στο… απουσιολόγιο είναι και οι τραυματίες Φερέιρα και Σακόρ.

Σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα, όλα δείχνουν ότι ο Βαφέας θα είναι δίπλα στον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, με τον Γιαννούλη να παραμένει στο αριστερό άκρο (αντίστοιχα δεξιά ο Μπράουν).

Στη μεσαία γραμμή, σίγουρος θεωρείται ο Μεγιάδο, όπως και ο Νέιρα αν κριθεί απόλυτα έτοιμος. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει ο Ζοάο Βίκτορ, ενώ στην μεσοεπιθετική «ζώνη» επικρατέστεροι είναι οι Τσιλιανίδης, Βαζ και Σεμέντο, με τον Φιγκεϊρέντο στην κορυφή.

Αναλυτικά στην 19μελη αποστολή μετέχουν οι: Σωτηρίου, Γουάλι, Δερμιτζάκης, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Βαφέας, Στάικος, Ζοάο Βίκτορ, Νέιρα, Μεγιάδο, Ναμπί, Ντίνας, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Βαζ, Μάνος, Φιγκεϊρέντο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News