Ο δικός του ο δρόμος...

Απόψεις
Ο δικός του ο δρόμος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπεράσματα, εκτιμήσεις και σκέψεις για τον ΟΦΗ λίγο πριν τις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος

ΟΦΗ μπορείς; Απόδειξέ το στο γήπεδο! Μιλάμε άλλωστε για μια από τις ελάχιστες ομάδες που έχουν δώσει φέτος τα διαπιστευτήριά τους στους αγωνιστικούς χώρους... και μόνο!

Ούτε στις δικαστικές αίθουσες, ούτε στα non paper, ούτε στον οχετό ανακοινώσεων που δημιουργούν κλίμα τοξικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο, με ψηλά το κεφάλι. Έχει πανηγυρίσει τις σπουδαίες νίκες του, έχει αποδεχτεί τις ήττες του και τα προβλήματά του, μικρά ή μεγάλα, που προέκυψαν μέσα από την αγωνιστική του πορεία. Έχει μείνει μακριά από τους κακεντρεχείς. Αλλά πάνω απ’ όλα έχει αποκτήσει τον σεβασμό, ξεχωρίζοντας σε όλους τους τομείς στην αθλιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πλέον έχει μπροστά του τρία παιχνίδια, τρεις τελικούς, που μπορούν να του δώσουν το εισιτήριο για τα play off αλλά και το... διαβατήριο για την Ευρώπη. Με δεδομένο ότι πέντε ομάδες θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με τον Παναθηναϊκό να είναι εντός εξάδας αλλά εκτός Ευρώπης λόγω τιμωρίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ομάδα που θα πάρει την 6η θέση θα πάρει το ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. Και λέμε σχεδόν σίγουρο γιατί, για να μη συμβεί αυτό, θα πρέπει είτε να αναστείλει η UEFA την τιμωρία του “τριφυλλιού”, είτε να πάρει το Κύπελλο μία από τις ομάδες που θα είναι εκτός εξάδας. Δηλαδή ένας εκ των Λαμία, Παναιτωλικού ή Ατρόμητου, όχι μόνο να κάνει την έκπληξη και να περάσει στα ημιτελικά, αλλά να περάσει και στον τελικό και να πάρει και την κούπα! Κι επειδή αυτά γίνονται αλλού αλλά όχι στην Ελλάδα, γράφουμε ότι Ευρωπαίος θα είναι και ο έκτος της βαθμολογίας.

Σίγουρα για να πετύχει ο ΟΦΗ αυτό τον στόχο τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Μπορεί να φαντάζει ως φαβορί, με δύο παιχνίδια εντός έδρας με Ατρόμητο και Λαμία, αλλά θα πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο. Να μπει με το... μαχαίρι στα δόντια και να πάρει τους βαθμούς που θα τον βάλουν στα play off. Ας μη θεωρούμε βέβαια ξεγραμμένο το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπως ήταν εκείνο με τον ΠΑΟΚ. Αν δεν αλλάξει κάτι με την τιμωρία της Ένωσης, που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και σε ένα “παγωμένο” γήπεδο και με την ΑΕΚ να μην “καίγεται” για τους βαθμούς, όλα μπορούν να γίνουν. Άλλωστε την προηγούμενη φορά που είχε παίξει ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, τον Αύγουστο κόντρα στον Παναθηναϊκό, είχε κάνει όλη την Ελλάδα να μιλά γι’ αυτόν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News