ΟΦΗ: "Εξάδα", χαμένοι και... κλεμμένοι βαθμοι, λίστα με... κάρτες

Απόψεις
ΟΦΗ: "Εξάδα", χαμένοι και... κλεμμένοι βαθμοι, λίστα με... κάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, μεγάλες μάχες για τα πλέι οφ, που του αξίζουν...

Οι δύο «κλεμμένοι» βαθμοί στην Ξάνθη, έκαναν σκληρότερη την ισάριθμη απώλεια έδρας για τον ΟΦΗ, με άμεση επίπτωση στη μάχη της εξάδας.

Κι όχι μόνο η καθαρή κλοπή δύο βαθμών στην Ξάνθη (1-3 έπρεπε να ήταν το σκορ αντί 2-2), αλλά εν πολλοίς οι κάρτες του... Γιαννάκη, που είχαν ήλθαν να αποδυναμώσουν το διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ. που είναι χτυπημένο και από τους τραυματισμούς.

Η λίστα των ήδη έξι τιμωρημένων ποδοσφαιριστών του με κίτρινες, πάνω στην κρίσιμη τελευταία στροφή της κανονικής διάρκεια του πρωταθλήματος, βλέπεις –οι περισσότερες- να εκπέμπουν άρωμα «εξυγίανσης»!

Η έκτη θέση φαίνεται να προβάλλει πολύ δυνατά ως «μήλον της έριδος» για… τους διεκδικητές του τίτλου, με ότι μπορεί να καταλαβαίνει ο καθένας. Οι δηλώσεις ποδοσφαιριστών του Βόλου μετά τη νίκη επί της Λαμίας, είναι ενδεικτικές. Φυσικά (από την άλλη, η ΑΕΛ στον ανταγωνισμό). Φυσικά και ο Ατρόμητος.

Ο ΟΦΗ θα είχε κάνει άλμα Ευρώπης αν ένα από τα δυο τελευταία παιγνίδια ήταν νικηφόρα, αντί τις δύο ισοπαλίες. Πόσο μάλλον νικηφόρα και τα δύο! Η μία καθαρό έργο της διαιτησίας Παπαδόπουλου και η άλλη κυρίως  έργο Κρίστινσον και δυστοκίας.

Εκείνο που έχει αξία να συγκινεί τις προσπάθειες του ΟΦΗ, στις τέσσερις αγωνιστικές που υπολείπονται στην κανονική περίοδο, είναι ο διαρκής εναγκαλιασμός του με μια θέση στην εξάδα, παρά τις όποιες απώλειες του. Παρά τις όποιες άλλες ερμηνείες του καλού «φαινόμενου».

Η ρήση του Σίμου για τον αγώνα του ΟΦΗ με την ΑΕΛ εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλη εκτίμηση για το αποτέλεσμα: «Μια ομάδα που ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι και μια να το κλέψει...».

Μετά την ισοπαλία του ΟΦΗ με την ΑΕΛ, το ποσοστό της δύναμης της έδρας του αντιπροσωπεύει το 71% των συνολικών βαθμών που έχει κατακτήσει ως το τώρα στο πρωτάθλημα, στην πέμπτη θέση συγκομιδής στην έδρα μαζί με τον Παναθηναϊκό και τη νίκη του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο αρνητικός δείκτης που απαιτεί ραγδαία βελτίωση είναι ο πενιχρός στα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος. Μόλις έξι βαθμοί που έχει κατακτήσει και αποτελεί την δεύτερη χειρότερη επίδοση (μαζί με την ΑΕΛ). Την χειρότερη έχει ο Πανιώνιος με τρεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News