Δημήτρης Παπαδόπουλος: Στο Πάνθεον των «Θρύλων» !

Απόψεις
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Στο Πάνθεον των «Θρύλων» !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο "Αδαμάντινος Χαρακτήρας", ο "Θρυλικός αρχηγός" του ΟΦΗ, στο ταξίδι προς την Αιωνιότητα. -Η τελευταία συνέντευξή μας για τον ΟΦΗ της Καρδιάς του και οι προσωπικές μνήμες μαζί του από τη δεκαετία του '70

-Η συγκίνηση ξεχειλίζει και η θλίψη ζωγραφίζεται με μανία στα μάτια. Το δάκρυ κυλά. Βουρκώνεις για τον θρυλικό αρχηγό και μέγα γκολτζή του ΟΦΗ…

Το μόνο που σε κάνει να το αποδεχτείς είναι η διαίσθηση πως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος παίρνει θέση στο «Πάνθεον» των αυθεντικά Ωραίων ανθρώπων που μας γέμισαν τα πιο ζωηρά μας χρόνια με θαυμασμό, μαζί και υπερηφάνεια για τις χαρές, που μοίραζε απλόχερα, μέσα από το μέγα ταλέντο και την κατάκτηση της νίκης με τα «Ομιλίτικα» χρώματα.

Από τους ανθρώπους που συνδεθήκαμε με Αγάπη και Εκτίμηση από τα παιδικά μου χρόνια, όταν άρχιζε να ακτινοβολεί με το φως της ποδοσφαιρικής του δόξας.

Στη Χάνδακος, από το καφενείο «μας», δίπλα στο καθαριστήριο του Σηφάκη και δυο πόρτες παρακάτω από την παγωταρία του Χρήστου Παπάζογλου.

Εκεί ήταν το στέκι, την εποχή που ο κόσμος άρχιζε να παραμιλά με το όνομά του. Μαζί με όλους τους αστέρες που έγραφαν αυθεντικές ιστορίες ποδοσφαίρου στο όνομα του «Όμιλου»!

Με συμπαθούσε –μου έλεγε- πολύ από τότε. Εξ αιτίας του πήγα πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Εκεί στο χωμάτινο του «Γεντί Κουλέ». Ήταν το ίνδαλμά μου. Ο Ασυναγώνιστος. Ο Καλύτερος. Ο Γκολτζής.  Με ωραίο στυλ, ξεχωριστή φινέτσα και γοητεία με μεγάλη λάμψη.

Ο ίδιος μετά από χρόνια κι όταν το παιχνίδι της ζωής με έφερε στο δρόμο της αθλητικής δημοσιογραφίας μου υπενθύμιζε στιγμές της ανεξίτηλhς  περιόδου.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν φίλος μου από τότε. Όταν ξεκινήσαμε το αθλητικό πρόγραμμα στην Κρήτη TV, επέλεξα το πρώτο μου ρεπορτάζ να γίνει μαζί του.

Εκεί στις Ακαδημίες του ΟΦΗ, στη Βαγιά το αφιέρωμα έφερε την σφραγίδα του με πρόσωπα μέλλοντος όπως ο Μαχλάς, ο Μαρινάκης … Πολλούς! Ποτέ, όλα αυτά τα χρόνια δεν μας αρνήθηκε πρόσκληση στις εκπομπές μας για τις απόψεις του.

Το όραμα του για το ποδόσφαιρο ήταν βγαλμένο μέσα από τις χρυσές σελίδες της ποδοσφαιρικής του ιστορίας. Γι’ αυτό αφιέρωσε όλη του τη ζωή και τα χρήματά του σε αναπτυξιακές προσπάθειες υποδομών, έχοντας δείξει σπουδαία επιτεύγματα στον ΟΦΗ, συνεργαζόμενος με τον Γκέραρντ ως το 1997, χρονιά που «κόπηκαν» πολλά καλά.

Η μεγαλεπήβολη ιδέα του για ένα ποδοσφαιρικό κέντρο στο Ηράκλειο, έφερε τη δημιουργία του «Lido Soccer», πρώτα στην περιοχή του Παγκρήτιου και κατόπιν στη Φοινικιά. Μια επένδυση  πραγματική προσφορά στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία μας.

Η τελευταία μας συνάντηση έγινε πριν μερικούς μήνες με το πρόβλημα υγείας να τον έχει επηρεάσει. Με ξενάγησε στο νέο γήπεδο που είχε φτιάξει για να παίζει η ομάδα του «Λίντο»… Είπαμε πολλά με εμπιστοσύνη.

Η Εξομολόγηση του Δημήτρη για τον ΟΦΗ της καρδιάς του

Στην τελευταία του συνέντευξη μαζί μας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, είχε ανοίξει την καρδιά του στην Κρήτη TV, είχε μιλήσει για τον ΟΦΗ της καρδιάς του, δίνοντας σύσταση να δίνεται πάντα βάρος στο κλίμα των αποδυτηρίων.

Ο ίδιος αρχηγός της ομάδας και επί Νίκου Δουλουφάκη, άφησε μεγάλα αποτυπώματα χρηστής λειτουργίας. «Ο θρυλικός μας αρχηγός του ’80, ο Δημήτρης μας, αυτός ο αδαμάντινος χαρακτήρας, έφυγε… Δεν μπορώ να το πιστέψω…», μας είπε με το άκουσμα της είδησης ο ιδρυτής της ΠΑΕ με τόση συγκίνηση που δεν μπορούσε να συνεχίσει… Βούρκωσε…

Με ολοζώντανη την αύρα του θρύλου του ΟΦΗ που τον χαρακτηρίζει σε όλη την ποδοσφαιρική γεμάτη ζωή του, μας είχε πει μεταξύ άλλων στον αέρας της εκπομπής Μικτή Ζώνη:

«Στις εποχές μου, ήταν άλλες συνθήκες και στη σχέση παικτών- κοινωνίας. Οι περισσότεροι ήμασταν από εδώ, μας ήξεραν και αυτό εκδηλωνόταν καθημερινά. Ο ίδιος ο κόσμος μέσα από αυτή την επαφή κι έξω από το γήπεδο, μας δυνάμωνε και μεταξύ μας ήμασταν πολύ δεμένοι. Μπαίναμε στο γήπεδο και παίζαμε για αυτούς. Σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει σε πολλά στη ζωή. Στον ΟΦΗ θα πρέπει να δίνουν πάντα βάρος στο κλίμα των αποδυτηρίων».

Ο ΟΦΗ αξίζει «μεγαλοπαράγοντα»

Ο σούπερ σκόρερ του ΟΦΗ, έχοντας ανεβάσει δύο φορές τον ΟΦΗ στην Α' εθνική, παρατήρησε ότι οι διοικήσεις του ΟΦΗ της εποχής του, μοχθούσαν πολύ για να έχουν ψηλά την ομάδα.

 «Μπορεί να μην πληρωνόμασταν όπως τώρα, αλλά είχαμε άλλα κέρδη μέσα από τη φήμη μας, μπαίναμε σε υπηρεσίας όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ και μας βοηθούσε.  Σήμερα οι παράγοντες του ΟΦΗ, είναι επίσης μέλη της επιχειρηματικής ζωής του τόπου και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες με δυσκολίες άλλης μορφής.

Η διαφορά φάνηκε στην περίοδο της οικογένειας Βαρδινογιάννη, όπου έγιναν πολλά σπουδαία γεγονότα. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ αξίζει να έχει αυτό που λέμε τον μεγαλοπαράγοντα, το όνομα του οποίου θα είναι σημείο αναφοράς. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες γίνεται αυτό και οι συνθήκες του ανταγωνισμού στην κορυφή κάθε επαγγελματικού πρωταθλήματος, απαιτεί αυτό που αποκαλούμε οικονομικά ως κεφάλαιο»!

Λίγο μετά η ΠΑΕ ΟΦΗ εκπλήρωσε... την επιθυμία του «θρύλου» της ομάδας με τον Μιχάλη Μπούση να γίνεται ο «μεγαλοπαράγοντας» που έλλειπε.

«Παίζαμε για τη φανέλλα»

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε για τα αξέχαστα παιγνίδια του κόντρα στον Ολυμπιακό και το μνημειώδες 3-3 ("Παίξαμε για τη φανέλα και τίποτε άλλο, αμφιβάλλω αν στο σημερινό ποδόσφαιρο και στις συνθήκες της εποχής, θα μπορούσε να γίνει σήμερα") αλλά και για τις επαφές που είχαν γίνει για να γίνει το «Λίντο», η Ακαδημία του ΟΦΗ. 

"Είχαν γίνει επαφές και απλά το "Λίντο", θα γινόταν "Ακαδημίες ΟΦΗ". Ήταν ένα καλό πρόγραμμα που θα γινόταν στις εγκαταστάσεις μας. Δεν προχώρησε γιατί τέθηκαν εμπόδια από κάποιους. Εμείς προχωράμε, το ίδιο κι ο ΟΦΗ με τις ακαδημίες του. Κοιτάμε μπροστά και ότι καλύτερο", είπε με ένα χαμόγελο!

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, αυτός ο Αδαμάντινος χαρακτήρας, και Χαρισματικός ποδοσφαιριστής θα είναι πάντα στη μνήμη μας, ως αιώνια μορφή προσφοράς ανεκτίμητης αξίας.

Καλό Ταξίδι Δημήτρη στην Αθανασία!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News