Η κόκκινη κάρτα ... ως εύσημο καριέρας!

Απόψεις
Η κόκκινη κάρτα ... ως εύσημο καριέρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η... επέτειος για την πρώτη κόκκινη κάρτα... με δύο κίτρινες που είδε ο Νιόπλιας μετά από 17 χρόνια ως ποδοσφαιριστής

 Όταν ο Νίκος Νιόπλιας έπαιρνε την πρώτη κόκκινη κάρτα ως ποδοσφαιριστής, είχε διανύσει πλέον των 17 χρόνων καριέρας και ήταν στην ευθεία για τις 400 συμμετοχές στο πρωτάθλημα συντριπτικά με τη φανέλα του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού (73). Και η κόκκινη... με δύο κίτρινες!

Η αποβολή του είχε συμβεί στο φινάλε του πρώτου γύρου της Α΄ εθνικής, όπου ο ΟΦΗ είχε διαγράψει μια καλή πορεία, και με τη νίκη του επί του Αρη με 2-1 εξασφάλιζε κατά μεγάλο ποσοστό την πολυπόθητη έξοδο στην Ευρώπη.

Σε κείνο το ματς πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ρόναλντ Γκόμεζ (έφτανε τα 16 γκολ και πρώτος σκόρερ), με ένα φάουλ πολλά μέτρα εκτός της μεγάλης περιοχής σημείωνε το νικητήριο γκολ του ΟΦΗ στο 78', σε ένα ματς φωτιά, καθώς ο Άρης είχε ανοίξει το σκορ από το 23' , έχοντας την υπεροχή  στο α ημίχρονο.

Στην επανάληψη όμως όλα γύρισαν αλλιώς καθώς ο Διγκόζης στο 47 .

Στο 80ό λεπτό ο Νίκος Νιόπλιας πήρε την πρώτη του κόκκινη κάρτα (με 2η κίτρινη) ύστερα από 17 χρόνια και πλέον καριέρας (από το 1982) στο ποδόσφαιρο, επειδή έκανε καθυστέρηση. Ένα λεπτό αργότερα ο Κυζερίδης αντίκρισε και αυτός με τη σειρά του τη δεύτερη κίτρινη, καθώς προσπάθησε να ξεγελάσει διεκδικώντας πέναλτι.

Λίγους μήνες πριν ο Έγκεν Γκέραρντ είχε αποχωρήσει από τον πάγκο του ΟΦΗ και αυτή ήταν η τελευταία χρονιά ευρωπαϊκής εξόδου... (Και αυτό μας το θύμισε το "Σαν Σήμερα" της Superleague!)

Αξίζει να τιμάμε πάντα κάθε τι ωραίο και ποδοσφαιρικό, ειδικά σε καιρούς που ο Έλληνας φίλαθλος έχει ταλαιπωρηθεί από την κόντρα των "ολιγαρχών" του ελληνικού ποδοσφαίρου και μας απασχολούν μέσα από την ασχήμια των δικών τους συμφερόντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News