«Αφεντικό» ο Μπούσης: Ο πρόεδρος του ΟΦΗ κάλυψε το σύνολο της ΑΜΚ

Ποδόσφαιρο
«Αφεντικό» ο Μπούσης: Ο πρόεδρος του ΟΦΗ κάλυψε το σύνολο της ΑΜΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 1.158.600 ευρώ το ποσό που πιστοποιήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση

Το ποσοστό μετοχών του Μιχάλη Μπούση στην ΠΑΕ ΟΦΗ τον καθιστά πλέον το απόλυτο αφεντικό, μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που πιστοποιήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η μερική κάλυψη κεφαλαίου ύψους 1.158.600 ευρώ, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον πρόεδρο της κρητικής ομάδας.

Όπως ήταν γνωστό από το προηγούμενο διάστημα η οικογένεια Παλυβού είχε αποφασίσει να μη μετέχει σ’ αυτή την ΑΜΚ.

Ο Μιχάλης Μπούσης είχε ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο για τις προθέσεις του και έτσι το ποσοστό του σε μετοχές ανέβηκε κατά πολύ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει για τη σημερινή διασικασία: «Το Δ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στη συνεδρίαση του της 10η Ιανουαρίου.2020 πιστοποίησε τη μερική κάλυψη κεφαλαίου κατά το ποσό του 1.158.600 Ευρώ με έκδοση 38.620 νέων κοινών ονομαστικών μετοχων, με αξία έκδοσης 30,00 ευρώ και αξία κτήσης 33,00 ευρώ, κατόπιν της, από 19/12/2019, απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας». 

Φτάνοντας στο σημερινό αποτέλεσμα, είχε προηγηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με την προθεσμία κατάθεσης χρημάτων να λήγει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου. Από τη στιγμή που οι υπόλοιποι μέτοχοι δε συμμετείχαν στην ΑΜΚ σύμφωνα με το ποσοστό τους, ο Μιχάλης Μπούσης κατέθεσε το ποσό που χρειαζόταν για να «καλυφθεί».

Αυτό έγινε μία ημέρα την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δικαίωμα που δίνει ο Νόμος στους υπόλοιπους μετόχους ή τρίτους, προκειμένου να βάλουν χρήματα και να αυξήσουν το ποσοστό τους. Αυτό έγινε εντός προθεσμίας από τον πρόεδρο της κρητικής ΠΑΕ, με τη διαφορά ότι λόγω της αργίας των δύο ημερών (Κυριακή και Δευτέρα που ήταν των Φώτων), το έμβασμα από τις ΗΠΑ φάνηκε εκπρόθεσμα.

Τα χρήματα είναι στα ταμεία της ΠΑΕ και έτσι θα προκηρυχθεί άμεσα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να μετοχοποιηθούν. Έτσι, ο Μιχάλης Μπούσης είναι στην παρούσα φάση ο μοναδικός χρηματοδότης και «αφεντικό» της ομάδας, όπως άλλωστε συνέβαινε και μέχρι σήμερα, ενώ πλέον αποτυπώνεται στη μετοχική σύνθεση και από τα ποσοστά.

Τέλος, το ποσό που καλύφθηκε δεν έφτασε ακριβώς το 1.5 εκ. που είχε γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα, για διαδικαστικούς λόγους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News