ΟΦΗ: «Δυναμό» επανεκκίνησης η στάση του κόσμου

Απόψεις
ΟΦΗ: «Δυναμό» επανεκκίνησης η στάση του κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν βελτιώσει λίγο το ρόστερ του ο ΟΦΗ μπορεί πλέι οφ, δηλώνει ο Νίκος Μαχλάς – Οι «κατοχυρώσεις» και η «σταθερότητα» για τον Γιώργο Σίμο και οι «καυτές» 5+4 μάχες πρωταθλήματος – 11+1 «σφηνάκια»

Το χειροκρότημα των πιστών φιλάθλων του ΟΦΗ που αψήφησαν τον αδυσώπητο και παγερό Ηφαιστίωνα δίνοντας παρών στο «Γεντί Κουλέ» μέσα στη νύχτα, αποτελεί δυναμό ανάτασης στην δύσκολη συνέχεια που είναι μπροστά για το πρωτάθλημα. Είναι ένα από τα μεγάλα κέρδη.

Βλέποντάς το ρεαλιστικά, ο ΟΦΗ έχασε το κέρδος που προσδοκούσε από την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ, προσδοκώντας ως ζευγάρι με τον «νταμπλούχο» κομπλέ εισιτήρια και εισπράξεις.

Αν ο ΠΑΟΚ ξέσπασε στην Κρήτη την βαριά ήττα του από τον Άρη, ο ΟΦΗ μπορεί να κρατήσει βαθιά μέσα του αυτό το χειροκρότημα στην επανεκκίνηση από την Τρίπολη. Η ουσία αφιερώνεται πλέον ξεπέρασε τη θεωρητική της υπόσταση και μεταφέρεται φουλ πρακτικά στο πρωτάθλημα, μετά το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ» για το κύπελλο.

Οι «κατοχυρώσεις» και η «σταθερότητα»

Υπενθύμισε τον βασικό οδηγό πορείας του ο ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, χωρίς ασφαλώς να αποκλείει οτιδήποτε αφορά στόχο που βρίσκεται σε ανοικτό ορίζοντα.

«Είναι μια χρονιά που θα δούμε τα στάνταρ μας. Να δούμε τι ποδόσφαιρο θα παίξουμε, τι θα κατοχυρώσουμε και πώς θα πορευτούμε στο μέλλον. Δεν υπάρχει έξτρα πίεση», είναι τα λόγια που απλά υπενθυμίζουν το πλάνο και τη φιλοσοφία με τα οποία ξεκίνησαν το μοντέλο ποδοσφαίρου που υποσχέθηκαν κάθετα και ξεκάθαρα οι νέες ηγεσίες του ΟΦΗ.

    

Όπως και για τις χαμηλές πτήσεις της ομάδας το τελευταίο διάστημα συγκριτικά με τους γλυκούς καρπούς της αρχής: «Δεν μπορούμε να βρούμε μια σταθερή σύνθεση και κατ’ επέκταση σταθερότητα στην απόδοση...». Κοιτάμε μπροστά κι όπως θα τραγουδούσε ο απίστευτος Σωκράτης Μάλαμας «Στα είπα όλα»!

Αν βελτιώσει λίγο το ρόστερ του

-«Πιστεύω πως ο Αρης αν συνεχίσει έτσι, ειδικά όπως τον είδαμε με τον ΠΑΟΚ, θα είναι στην εξάδα. Ο ΟΦΗ αν βελτιώσει λίγο το ρόστερ του θα είναι και αυτός στην εξάδα, ίσως και ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, η ΑΕΛ θα είναι μία από τις ομάδες που θα βρεθούν στα πλέι οφ». (Νίκος Μαχλάς στο Μετρόπολις). Αυτό το "αν βελτιώσει το ρόστερ του", κάνει τη διαφορά!

Αντιμέτωπος με την πρόκληση 5+4 μαχών

Από τους εννέα αγώνες που κλείνουν τον β΄ γύρο στη Superleague, ο ΟΦΗ έχει τους περισσότερους εκτός έδρας (5: Αστέρας Τρ., Πανιώνιος, Ξάνθη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) απ’ ό,τι στο "Γεντί Κουλέ" (4: Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λαμία).

τις τιμές των πόντων ανά παιχνίδι των αντιπάλων του , οι εναπομείναντες αγώνες χαρακτηρίζονται από τον υψηλότερο μέσο όρο για τους αντιπάλους που θα υποδεχτεί καθώς καταγράφουν ως τώρα συνδυασμένο μέσο όρο 1,19 πόντων ανά παιχνίδι στους εκτός έδρας αγώνες.

 Όσο για τις ομάδες που θα υποδεχτούν τον ΟΦΗ, καταγράφουν μέχρι στιγμής  μέσο όρο 1.71 πόντων ανά παιχνίδι ως γηπεδούχοι.

Να σημειωθεί ότι τα ματς της έδρας έχουν δώσει ως τώρα το 83% των συνολικών πόντων του ΟΦΗ και το 67% των γκολ που πέτυχε  μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

-Ο ΟΦΗ σημείωσε κατά μέσο όρο 1,59 γκολ ανά αγώνα από την αρχή της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τα στατιστικά του στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος αριθμός γκολ που σημειώθηκαν ανά παιχνίδι είναι 1,00 στους τελευταίους οκτώ αγώνες, ο οποίος είναι κατά 37,1% χαμηλότερος από τον μέσο όρο της τρέχουσας περιόδου.

-Υπάρχει κι αυτό το στατιστικό ως αξιοσημείωτο: Η πλειοψηφία των νικών του ΟΦΗ έχει αποκτηθεί με διαφορά 2 ή περισσότερων γκολ (6 νίκες), ενώ μία από τις νίκες του είχε ένα περιθώριο 1 γκολ. Η πλειοψηφία στις ήττες που υπέστη είχε διαφορά ένα γκολ (7 ήττες), ενώ μία από τις ήττες τους είχε περιθώριο 2 ή περισσότερων γκολ.

Δεν θα είναι μόνο η ΑΕΚ ξεκούραστη απέναντι στον ΠΑΟΚ από την αναβολή του αγώνα κυπέλλου. Θα είναι και ο Αστέρας Τρίπολης που υποδέχεται τον ΟΦΗ…

-Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ένας υφυπουργός και μάλιστα με φόντο τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού, όταν η Αστυνομία επικαλείται έγκυρες πληροφορίες για ενέδρα θανάτου στην εθνική οδό ή αλλού;

-Ο ΟΦΗ δεν ήταν όπως θα περιμέναμε με τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν καλός απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο, όπου συνήθως ανεβάζει στροφές. Εκείνο όμως που μπορεί να κρατήσει στα ψιλά ένας απαιτητικός θεατής, είναι δυο φάσεις που ίσως αδίκησαν...

-Ειδικά η πρώτη, στο επιθετικό φάουλ που έγινε στον Μαρινάκη σαν με μπουλντόζα από τον Άκπομ στο 0-1 με τον Λημνιό (ΦάσΗ που διδάσκενται στα σεμινάρια. Προφανώς να μην είναι τόσο καλά εκπαιδευμένος ο Σέζος.  Στο γκολ του Μπίσεβαρ «παίζει» οφσάιντ με τον Άκπομ να κλείνει το οπτικό πεδίο του Γουάλι ..

.

-Η άλλη (όλη) αλήθεια είναι ότι οι κινήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ διακρίνονταν από έξτρα ποιότητα και οι μεταβιβάσεις του Μίσιτς, θα ήταν (ποδοσφαιρικά) κρίμα να έβγαιναν άκυρες! Ο Γιόζιπ Μίσιτς μοίρασε με μπαγκέτα μαέστρου τις ασίστ και στα τρία γκολ.

-Για τις μη νόμιμες λέσχες φιλάθλων που είναι «"μαγαζιά" όπου συναθροίζονται διάφοροι με την ανοχή των διοικήσεων των ομάδων» όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, δεν χρειάζονται πλέον λόγια και παρατάσεις, αλλά να εφαρμόζεται ανελέητα ο νόμος.

-Ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε δώσει περιθώριο ενός μήνα για τη νόμιμη σύστασή τους κατά τις μεγάλες του εξαγγελίες για τη βία. Η ίδια η διατύπωσή του που τις προσδιορίζει, το επιβάλλει διπλά: «Συμμορίες με παραβατικές δράσεις, στο όνομα εμβλημάτων και χρωμάτων».

-Έτσι τα κατάντησαν τα εθνικά πρωταθλήματα οι ανόητες ενέργειες αναδιάρθρωσης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, από τον υφυπουργό επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Άλλοι δύο έφυγαν από τη Γ΄ εθνική εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν τους συλλόγους δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν τη φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. ο Παναργειακός (αποχώρηση) και ο Αστέρας Ιτέας (οφειλές στην ΕΠΟ των golden boys) με αποβολή!

-Είμαστε σαν χώρα κλασική περίπτωση του «ένα βήμα μπρος και δύο πίσω», ειδικά στο ποδόσφαιρο..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News