ΟΦΗ - ΠΑΟΚ: Ο «Ηφαιστίων» και... το δεύτερο ποδαρικό

Απόψεις
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ: Ο «Ηφαιστίων» και... το δεύτερο ποδαρικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ σωστά ορίσθηκε μετά την κλήρωση κυπέλλου του Δεκεμβρίου, το ματς ΟΦΗ – ΠΑΟΚ σε ώρα (21:30) που πλησιάζει το ραντεβού των φιλάθλων με τη μαγεία του Champions League, αφού και οι δύο ομάδες εκπέμπουν εξαιρετική αύρα καλού ποδοσφαίρου.

 

Υπάρχουν ωστόσο οι παράμετροι, των επιβαρυμένων καιρικών συνθηκών που προέκυψαν και των αλλεπάλληλων αγώνων του προγράμματος μέσα στο Γενάρη.

Οι δυο ομάδες δεν σηκώνουν νέες απώλειες στα ρόστερ τους από τραυματισμούς (φανερό και στις αποστολές τους) σε μια περίοδο που κυριολεκτικά –όπως γράψαμε- το καζάνι του πρωταθλήματος κοχλάζει…

Το γεγονός ότι τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο ΠΑΟΚ έχουν κάνει ξεκίνημα με «άσχημες» ήττες πρωταθλήματος στο 2020, τους κάνει να κυνηγήσουν τη θαλπωρή της νίκης βάζοντάς τα πιο δυνατά τους και με τον Ηφαιστίωνα…

Το σίγουρο είναι ότι κανείς φίλαθλος δεν πρόκειται να πλήξει με τις φανέλες που πιθανόν να σηκώσουν πάνω τους πολύ βροχή και ιδρώτα μαζί.

Μόλις 4 ματς "προϊστορία"... κι όλα του ΠΑΟΚ!

Η προϊστορία ΟΦΗ και ΠΑΟΚ στο κύπελλο, θα μετρήσει σήμερα μόλις την 5η αναμέτρησή τους. Ουσιαστικά τώρα αρχίζει να γράφει το κοντέρ, με τον ΟΦΗ να αναζητά την πρώτη του νίκη, αφού στα τέσσερα ματς που έχουν προηγηθεί ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει δύο νίκες και τα άλλα δύο ματς είχαν τελειώσει ισόπαλα.

Αναμετρήθηκαν πρώτη φορά για τον θεσμό έγινε το  1990 σε ματς  νοκ άουτ με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στην Τούμπα με 2-1.

Το 2003 που ο ΠΑΟΚ  στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας (1-0 τον Άρη στον τελικό), είχε παραχωρήσει λευκή ισοπαλία στην Τούμπα, αλλά προκρίθηκε στο "Γεντί Κουλέ" με σκορ 1-1 (Σοάρες 23΄, Σαλπιγγίδης 63').

Τελευταία φορά ΟΦΗ και ΠΑΟΚ διασταυρώθηκαν το 2009 με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με 1-0 (γκολ Θανάσης Παπάζογλου), μέσα στο «Γεντί Κουλέ». Έτσι, ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τον ΟΦΗ στο θεσμό του κυπέλλου…

ΟΦΗ 1980: Το 1-3 που έγινε 5-3!

Σαν σήμερα για τον ΟΦΗ το 1980 που μας θύμισε η Superlegue. Ο ΟΦΗ δυνατός στην έδρα του υποδέχεται την Παναχαϊκή που δεν έχει πάρει βαθμό εκτός έδρας. Το ξεκίνημα του αγώνα είναι εντυπωσιακό, καθώς η Παναχαϊκή φαίνεται να είναι κοντά σε μια μεγάλη νίκη. Ωστόσο, ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο μετατρέπει το 1-3 σε 5-3 (1’ σουτ, 72’ σουτ Χριστοφής, 47’ σουτ Παπαδόπουλος, 83’ κεφαλιά Γιαλαμάς, 89’ σουτ Συντιχάκης – 13’ σουτ Ψαρράς, 30’ σουτ Δαβουρλής, 44’ σουτ Αποστολίδης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News