ΟΦΗ: Η… λάσπη δεν καταλαβαίνει από «μοντέλα»

Απόψεις
ΟΦΗ: Η… λάσπη δεν καταλαβαίνει από «μοντέλα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο και αν στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, κυριάρχησε ως στοιχείο το νερό και η λάσπη, τα εκτός έδρας παιγνίδια είναι το αδύναμο σημείο του ΟΦΗ μετά τις επιτυχίες του με Άρη και Παναθηναϊκό στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Προβληματισμός για ανάταξη...

Η γηπεδική κατάσταση στην αναμέτρηση Παναιτωλικός – ΟΦΗ, ήταν εγκληματική για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα.

Το μόνο που δεν ευνοούσε ήταν το παιγνίδι που παίζει ο ΟΦΗ, αφού θα μπορούσε να κριθεί όπως και έγινε από τη δύναμη και τη τύχη που θα πήγαινε τη μπάλα… το νερό ή η λάσπη

.

Ούτε οι απουσίες των καλλιτεχνών της μπάλας που είχε ο ΟΦΗ θα μπορούσαν πιθανότατα να κάνουν κάτι περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες, αν αγωνίζονταν.

Πίστευε κανείς βλέποντας το ματς από την αρχή, ότι οι επιλογές της ενδεκάδες θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες δύναμης. Όμως ούτε αυτό έγινε, όσο κι αν η τακτική του «μοντέλου» εξ αντικειμένου πήγε περίπατο, ανήμπορη να συμβάλλει αντικειμενικά.

Οι γηπεδούχοι διψούσαν για την προσπάθεια σωτηρίας τους και... είχαν καλύτερη επαφή με το ίδιο το νερό και τη λάσπη που ήταν κυρίαρχα στοιχεία πάνω στον χλοοτάπητα.

Ευρύτερο θέμα τα εκτός έδρας παιγνίδια

Το ότι ο ΟΦΗ αποχαιρέτησε τα δυο πρώτα παιγνίδια του πρωταθλήματος (με Άρη και Παναθηναϊκό) τα οποία του έδωσαν τους μοναδικούς τέσσερις βαθμούς που έχει κερδίσει μακριά από την έδρα του από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του στην όλη διαδρομή.

Το να χάνει από τον ουραγό Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και να τον ανασταίνει, είναι ένα θέμα προβληματισμού.

Ο ΟΦΗ χρειάζεται αντίδοτα αντοχής για την διατήρηση του στην τροχιά ανώτερων στόχων στο πρωτάθλημα, με την ήττα του Αγρινίου να χτυπάει καμπανάκια, για τα κομμάτια του παζλ που λείπουν, λίγες μέρες πριν ανοίξει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου.

Γνωρίζοντας πως το μοντέλο, δεν καταλαβαίνει από τέτοια και οι επιλογές γίνονται για υπεραξίες μέλλοντος, είναι σίγουρο ότι κάποιες από αυτές –που ίσως έχουν ήδη γίνει- να συνάδουν με την κάλυψη της τρύπας που ανοίγει μακριά από το «Γεντί Κουλέ».

Στην «ουρά»

Ο ΟΦΗ βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας από τα εκτός έδρας παιγνίδια, έχοντας μόλις 4 βαθμούς μακριά από το «Γεντί Κουλέ», μαζί με τον Πανιώνιο, τον Αστέρα Τρίπολης και το Βόλο.

Ο Παναιτωλικός απλά είναι τελευταίος με 2 βαθμούς. Ο Γιώργος Σίμος παραδέχτηκε ότι υπάρχει ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί, για την καθίζηση μακριά από την έδρα. Η τελευταία πεντάδα αγώνων το δείχνει.

Ο ΟΦΗ νίκησε στην έδρα του ΑΕΚ και Άρη, πήρε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και έχασε από τη Λαμία και τον Παναιτωλικό εκτός…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News